Κυκλοφορεί η άποψη ότι έχουμε την τάση να αναζητούμε ταίρι κατά τους χειμερινούς μήνες (τύπου κρύο καιρός για δυο) και να χωρίζουμε γύρω στα τέλη Απριλίου ή έστω μόλις αρχίσουν να ξεπετάγονται οι πρώτες ζεστές μέρες. Η εποχή των χωρισμών έχει ξεκινήσει δηλαδή και καλά θα κρατεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Κάπου εκεί, λίγο η αναμονή για το φθινόπωρο, λίγο ο καλοκαιρινός έρωτας που σε ξεσήκωσε, μπαίνεις πάλι στο κυνήγι για το ταίρι που θα έχεις αυτή τη σεζόν. Μιλάμε για αληθινή αγάπη - όχι αστεία! 

Έρευνες έχουν καταλήξει πως στις σχέσεις του σήμερα, το πιο πιθανό είναι να μείνεις με το ταίρι σου κατά μέσο όρο για 2 χρόνια και 9 μήνες. Αμέσως αμέσως πάααανε δυο καλοκαίρια single ζωής, ξέφρενης διασκέδασης, τρελού φλερτ και ανεμελιάς. Μην παρεξηγηθώ, τα καλοκαίρια με το ταίρι σου, έχουν άλλη χάρη - όλα κι όλα! Το θέμα είναι τι ζητάς και τι έχεις ανάγκη εσύ και γιατί πρέπει να το βρεις ανάλογα με τις εποχές. Επιστρέφοντας στην έρευνα που σου έλεγα πριν, τα ζευγάρια εξέφρασαν τους λόγους για τους οποίους η σχέση τους τελείωσε, ένας λόγος που - κοίτα να δεις - αναφέρθηκε από όλα τα ζευγάρια που συμμετείχαν ήταν ταραν ταν ταν ... τα social media και η τόσο έντονη παρουσία τους στη ζωή τους. 

Φαίνεται λοιπόν ότι κάπου στα μέσα Νοέμβρη συμβιβάστηκες με διάφορα προκειμένου να μη χάσεις αυτή τη ζεστή αγκαλιά - που λεφτά για καλοριφέρ; - και τώρα που ο ήλιος έσκασε μύτη, εμφανίστηκαν μαζί του και πόσοι λόγοι που σε κάνουν να θες να επιστρέψεις στην single ζωή σου. Δεν ξέρω αν πρόκειται για εσωτερική ανάγκη ή περισσότερο κοινωνική, αλλά τα βράδια που τα περνούσες στον καναπέ, χωμένη στην αγκαλιά του, βλέποντας ταινία τώρα δίνουν τη θέση τους στα ποτά - ακόμη και τις καθημερινές - με τα κορίτσια σε κάποια ευάερη ταράτσα του κέντρου. Το να είσαι single τα Χριστούγεννα σε κάνει καημένη, το ίδιο και το να έχεις σχέση το καλοκαίρι. Okay, το αποφάσισα, κοινωνική είναι η πίεση, όχι εσωτερική.

Γιατί συμβαίνουν όμως τα παραπάνω; Να τρεις κλασικοί λόγοι :

1. Το καλοκαίρι στατιστικά βγαίνουμε περισσότερο. Ο καιρός είναι πάντα καλός (υπερβολικά καλός θα έλεγα), η διάθεση ανεβαίνει χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, φοράς λιγότερα, ετοιμάζεσαι πιο γρήγορα, ο καναπές δε μοιάζει πλέον δελεαστικός.

2. Έχεις όρεξη για φλερτ. Λίγο το μαυρισμένο κορμί, λίγο η χαλάρωση των διακοπών, άλλο λίγο οι λιγότερες υποχρεώσεις, το μυαλό σου έχει αδειάσει από τα άγχη και την ένταση του (παραγωγικού) χειμώνα.

3. Αναζητάς την ανανέωση. Η εποχή και ο καιρός επηρεάζουν την ενέργεια που νιώθεις, ο ήλιος και τα ευχάριστα απογευματόβραδα του καλοκαιριού, φορτώνουν με ενέργεια το κορμί σου. Έτσι, αναζητάς εμπειρίες, γνωριμίες, στιγμές και περιπέτειες.