Είτε τον θέλεις ακόμη, είτε θέλεις απλά να τον εκδικηθείς επειδή πληγώθηκες, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να πάρεις το αίμα σου πίσω. Αν του φερθείς άσχημα, απλά θα ευχαριστεί την καλή του τύχη που τον φώτισε και γλίτωσε από εσένα. Γι' αυτό, πρέπει να αλλάξεις πλάνα και να φερθείς έξυπνα. Τι έχω να σου προτείνω; (σατανικό γέλιο) ... Τα παρακάτω:

1. Να έχεις αυτοπεποίθηση. Πρόσεξε με καλά, δεν εννοώ να γράφεις προκλητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τύπου '' καλά δεν αντέχω να μου την πέφτουν άλλο, έλεος χαλαρώστε'' για να δείξεις ότι περνάει η μπογιά σου. Εξάλλου, αυτό δεν είναι αυτοπεποίθηση, αλλά ήθελα να σε προλάβω. Αν τον πετύχεις όμως, αντί να τον αποφύγεις ή να κάνεις πως δεν τον είδες, φόρα το πιο λαμπερό χαμόγελο σου (όχι αυτό το ψεύτικο, το άλλο) και χαιρέτησε τον. Ακόμη κι αν νιώθεις κομμάτια, γίνε ηθοποιός για 10 λεπτά. Πίστεψε με, η ανάγκη θα σε κάνει υποψήφια για όσκαρ. 

2. Ανέβασε 1 ( ΜΙΑ!) φωτογραφία σου στα social media. Κι όμως, το διαβάζεις αυτό, δε σε γελούν τα μάτια σου. Χωρίς λεζάντα - αντιγραφή απο τραγούδι, χωρίς σπόντα και καρφάρα, χωρίς χωρίς χωρίς. Απλά φρόντισε να δείχνεις στα καλύτερα σου, και γιατί όχι; 

3. Μη δείχνεις πόσο σε πλήγωσε. Θα είναι ικανοποίηση γι' αυτόν να βλέπει ότι ακόμη σε επηρεάζει, μη βάζεις λόγια σε κοινούς γνωστούς, μη ρωτάς τι κάνει και μην πέσεις στην παγίδα να τους επαναλαμβάνεις πόσο καλά είσαι και πόσο πολύ προχώρησες μετά απ' αυτόν ... με την ελπίδα φυσικά κάποιος να σου κάνει τη χάρη και να του το μεταφέρει.

4. Κάνε μια αλλαγή. Θα σε ανανεώσει, θα δει ότι ασχολείσαι με τον εαυτό σου και ότι δε σε έχει πάρει από κάτω - ναι φίλε, υπάρχει ζωή και μετά απο σένα. Οι περισσότερες γυναίκες ξεσπούν στα μαλλιά τους, μπορείς να τις ακολουθήσεις αρκεί να είσαι 100% σίγουρη για την αλλαγή σου.

5. Μην αποφεύγεις τους δικούς του. Και σ' αυτούς, η συνταγή είναι η ίδια ... ένα λαμπερό χαμόγελο! Α και μη φλερτάρεις με τους φίλους του για να τον κάνεις να ζηλέψει, προβλέψιμο και ηθικά σκάρτο.

6. Κάνε αποχή από τα στέκια σας. Ανάλογα το χρόνο που ήσασταν μαζί, θα είχατε και ανάλογες συνήθειες. Αν μένετε κοντά ας πούμε και βγαίνετε για χρόνια στο ίδιο μαγαζί, προσπάθησε να το αποφύγεις από δω και πέρα. Και για να μη σε πετύχει εκεί και για να τον ρωτήσουν  ενδεχομένως που είσαι. Θα αναρωτηθεί που πας αν δεν πας εκεί. Αλλά ακόμη κι αν σταματήσει και εκείνος να βγαίνει εκεί, και πάλι κερδισμένη θα είσαι γιατί ... δεν έχεις κανένα λόγο να βγαίνεις στο μέρος όπου έχεις τόσες αναμνήσεις μαζί του.

7. Γίνε ευτυχισμένη μακριά του. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εκδίκηση, όταν δε θα σε νοιάζει καν να του αποδείξεις πόσο καλά περνάς, χωρίς να σε απασχολεί τι θα του πουν οι φίλοι του που σε πέτυχαν προχθές, όταν θα έχεις ένα αληθινό φυσικό χαμόγελο να λάμπεις ακόμη κι αν σε δει με φόρμα να επιστρέφεις από το supermarket. Μέχρι τότε (και ελπίζω να μην αργήσει αυτό) έχεις άλλες 6 ιδέες.