Η κάθε σχέση είναι διαφορετική, δε χωράει αμφιβολία. Σε γενικές γραμμές όμως οι σχέσεις μεταξύ τους έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που τις συνδέουν και μας δίνουν το δικαίωμα - κοίτα να δεις κάτι πράγματα τώρα - να τις χωρίζουμε σε μερικές κατηγορίες, όχι πολλές, μη φανταστείς.
Οι πρώτες 8 σχέσεις που μου ήρθαν στο μυαλό είναι αυτές:
1. Μαζί, μαζί, μόνο μαζί, όλα μαζί, τα πάντα μαζί, ή μαζί ή τίποτα. Πιστεύω ότι δεν έχω να σου εξηγήσω κάτι παραπάνω, κατάλαβες για ποια σχέση μιλάω. Μπορεί να μην την έχεις βιώσει έτσι όπως την περιγράφω (υπερβολική όπως πάντα!) αλλά κάποια στιγμή θα έφαγες και εσύ αυτό το κόλλημα θέλω-να-τα-κάνω-όλα-μαζί-σου-αγόρι-μου. Και βρέθηκες να επισκέπτεσαι μέχρι και τη γιαγιά σου με το άλλο σου μισό.
2. Λατρεμένο το απαγορευμένο. Τα έφτιαξες με το κακό παιδί και ένιωσες σαν να έκανες την επανάσταση σου. Οι φίλοι σου τον απεχθάνονται, η μαμά σου το ίδιο, τα αδέρφια σου το ίδιο, ακόμη και το σκυλί σου κάνει σαν παλαβό όταν τον μυρίσει. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να κράτησε αυτή η σχέση αλλά αυτή η φάση που νιώθεις ότι επαναστατείς για την αγάπη σου είναι πολύς ντόρος για το τίποτα.
3. Το bad timing το ίδιο. Σε ήθελε, τον ήθελες αλλά δεν ταυτίστηκαν ποτέ οι ανάγκες σας και οι προσδοκίες σας. Όταν εκείνος ήθελε σχέσεις και φρου φρου, εσύ δεν ήσουν έτοιμη για δεσμεύσεις. Όταν με το καλό ετοιμάστηκες εσύ, την είδε αυτός λίγο πιο χαλαρά-όχι δεσμεύσεις-μόνο να περνάμε καλά, οπότε και πάλι δεν τα βρήκατε. Εγώ τα έχω πει, άτιμο το timing, πολύ άτιμο.
4. Καταστροφή. Σε ξεχνάει, σε παραμελεί, σε μειώνει, τον κυνηγάς, τον παρακαλάς, του στέλνεις, σε γράφει, τον θέλεις, θέλει την ελευθερία του αλλά να βγαίνετε κιόλας που και που. Για σένα είναι σχέση, γι' αυτόν δεν είναι. Πάρτο χαμπάρι.
5. Αχ πόσο βαριέμαι. Τι σχέση κι αυτή, κάνετε σαν παντρεμένοι χρόνια, ακόμη κι αν είστε μόλις 19. Κάθε απόγευμα πηγαίνετε μαζί για ψώνια, κάνετε πάντα όλες τις δουλειές σας μαζί, βγαίνετε μόνο με ζευγάρια που έχουν σοβαρή σχέση, τα Σαββατόβραδα προτιμάτε να βγαίνετε με το σόι σας ενωμένο σαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, κοιμάστε ο ένας στο σπίτι του άλλου παρόλο που μένετε ακόμη με τους γονείς σας. Αχ βαρέθηκα ήδη και γω.
6. Φιλία σ' ένα level παραπάνω. Βασικά, τι level παραπάνω λέω, μόνο φίλοι είστε και δεν το ξέρετε. Νομίζετε ότι τα έχετε, στην ουσία πιέζεστε για να έχετε το κάτι παραπάνω μιας και κανείς από τους δυο δεν έχει βρει κάτι καλύτερο, γι' αυτό μετά από λίγους μήνες προσπάθειας να μπείτε σε σχέση, επανέρχεστε στην κλασική φιλία, μόνο φιλία, χωρίς τα παραπάνω.
7. Που πάει αυτή η σχέση; Κάθε μέρα αναλύετε το τι θα κάνετε, τι θ' απογίνετε, σας συγκρίνετε με τις σχέσεις των άλλων, δημιουργείτε ανασφάλειες ο ένας στον άλλο, ο ένας δε νιώθει πλήρης, η άλλη δε νιώθει 100% ερωτευμένη, το συζητάτε, το κουράζετε, εσύ πότε θα γίνεις μάνα και τα σχετικά. Μήπως να το αφήνατε;
8. Η νορμάλ. Μωρέ πάλι καλά που υπάρχει και αυτή και ερχόμαστε λίγο στα ίσα μας. Έχει ο καθένας τη ζωή του αλλά ταυτόχρονα έχετε και μια πολύ καλή κοινή ζωή, βγαίνετε αρκετά, έχετε πολλές παρέες και μαζί και χώρια, δε μαλώνετε συχνά, δεν σαλιαρίζετε υπερβολικά, ταιριάζετε και αυτό φαίνεται - χωρίς να κάνετε επίδειξη της σχέσης σας. Μπράβο παιδιά!
Α ναι, είναι και η σχέση με μεγαλύτερο, μα πως την ξέχασα!