Οταν μπαίνει η απιστία στη σχέση, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι δύσκολα...Νιώθεις προδομένη, αισθάνεσαι θυμό και στεναχώρια -ειδικά εάν είσαι καιρό με το αγόρι σου και τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Δεν ξέρεις τι να κάνεις. Δες εδώ τους 8 τύπους ανδρών που είναι πιθανόν να σε απατήσουν. Να τον συγχωρέσεις ή όχι; Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία; Μάλλον πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα παρακάτω:

1. Το έμαθες από αυτόν ή από κάποιον τρίτο;


Έχει πολλή σημασία. Εάν ήρθε μετανιωμένος και στο είπε πρώτος, είναι ένα στοιχείο ότι σε σέβεται -τουλάχιστον τώρα- και ότι θέλει να το μάθεις από αυτόν. Εάν στο είπε ξάδερφος, φίλος ή το ανακάλυψες μόνη σου, νομίζω πως η προδοσία είναι λίγο μεγαλύτερη -άσε που το να μην στο πει μπορεί να σημαίνει κι ότι θέλει να το συνεχίσει. 


2. Τι πραγματικά θέλει;


Εάν το έμαθες -με οποιοδήποτε τρόπο- και αυτός είναι σε φάση «ναι, δεν ξέρω, έχεις δίκιο, αλλά...» ή τελοσπάντων δεν δείξει κάποια αληθινή μεταμέλεια, τότε μάλλον πρέπει να σκεφτείς ότι δεν αξίζει να τον συγχωρέσεις. Το να το έχει μετανιώσει πραγματικά, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα σε παρακαλάει γονατιστός και θα οδύρεται, αλλά νομίζω όλες μπορούμε να καταλάβουμε εάν ένας άνθρωπος είναι πραγματικά μετανιωμένος ή αν το παίζει. Δες εδώ επτά πράγματα που δεν ήξερες για την απιστία.

3. Το έχει ξανακάνει;


'Ισως η φράση «Once a cheater, always a cheater» να μην ισχύει τελικά. Εάν το αγόρι σου μέχρι τώρα δεν είχε ποτέ δείξει κανένα δείγμα απιστίας και προδοσίας, εάν ήταν σωστός και κοίταγε μόνο εσένα και καμία άλλη, εάν το έκανε με άλλα λόγια για μια φορά και δεν πρόκειται να το ξανακάνει, τότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Σίγουρα, δεν είναι το ίδιο ένα λάθος μιας βραδιάς από το να σε κερατώνει συστηματικά. Δες εδώ σε ποιες περιπτώσεις το Facebook μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας.

4. Ήσασταν τέλεια ή είχατε προβλήματα;


Εάν όλα ήταν μια χαρά στη σχέση σας και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα -που να είχατε συζητήσει τουλάχιστον ή να είχες διαπιστώσει- τότε η απιστία είναι λιγότερο δικαιολογημένη, απ'ότι εάν αντιμετωπίζατε πολύ καιρό πρόβλημα και δεν διορθωνόσασταν. Θέλω να πω, πως, δεν είναι το ίδιο εάν ήσασταν μια χαρά και με την κίνησή του πήγε και τα κατέστρεψε όλα από το να ήσασταν χάλια και να παρασύρθηκε και να το έκανε. 


5. Μπορείς να τον συγχωρέσεις πραγματικά;


Αυτή, πραγματικά, είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου. Και, δυστυχώς, εσύ και μόνο εσύ μπορείς να πάρεις την απόφαση. Ο,τι κι αν σου πει το αγόρι σου, όσο μετανιωμένος κι αν είναι, εάν εσύ δεν το αντέχεις και τον φαντάζεσαι κάθε φορά να   φιλάει μια άλλη, τότε ό,τι κι αν κάνει αυτός, το γυαλί έχει σπάσει. Σκέψου πραγματικά, λοιπόν, εάν μπορείς να τον συγχωρέσεις και να μην του το χτυπάς κάθε φορά που έχεις αφορμή ή να τον τιμωρείς για το υπόλοιπο της σχέσης σας.