Οι σχέσεις αφήνουν το σημάδι τους στα άτομα ακόμη κι όταν τελειώσουν. Θα σε αλλάξει μια σχέση, ναι. Θα σε κάνει να μην αναγνωρίζεις ούτε τον εαυτό σου, ναι και σ' αυτό. Αργά ή γρήγορα θα συνέλθεις και θα επιστρέψεις στον παλιό καλό σου εαυτό, ναι ναι και σ' αυτό. Καλά, μια σχέση έχει πολλά να σου μάθει για την αγάπη, τον έρωτα, τη συμβίωση, το μαλλιοτράβηγμα. Όλα μέσα στο παιχνίδι είναι άλλωστε. Φήμες λένε πάντως ότι ο τρόπος που θα χωρίσεις είναι καθοριστικός για το ποιο άτομο θα αποφασίσεις να πλησιάσεις στην πορεία. Και κάπως έτσι, το πρώην αγόρι σου και ο χωρισμός σας, επηρεάζει το μελλοντικό σου αγόρι, έτσι για το αστείο του πράγματος.

Ας πούμε, αν ο άλλος σε απάτησε, λογικά θα νιώθεις μέσα σου μαντάρα και δε θα εμπιστεύεσαι ούτε τη γάτα που περνάει από δίπλα σου. Θα επιλέξεις κάποιον που θα σου βγάλει από την αρχή την αίσθηση ότι μπορείς να βασιστείς πάνω του, ότι αυτό που σου λέει αυτό είναι και θα δώσεις τεράστια σημασία πρώτα απ' όλα στην εμπιστοσύνη πριν ενδώσεις. Το ότι απατήθηκες σε κάνει προσωρινά (ελπίζω) συναισθηματικά μη διαθέσιμη, ''παρακαλώ καλέστε αργότερα''.

Αν - λέμε τώρα - ήσουν εσύ αυτή που απάτησε, τότε θα πάρουμε σαν ενδεχόμενο (ή και δεδομένο) αυτό που λέει ο σοφός λαός, once a cheater always a cheater. Πολύ πιθανό είναι λοιπόν να μη βάλεις μυαλό και να κάνεις το ίδιο και σε επόμενη σχέση. Κάνεις, λοιπόν, τα διάφορα σου (άτιμη) ανενόχλητη, μέχρι τη στιγμή που θα σε μυριστεί ο άλλος

Αν χωρίσατε φιλικά με τον πρώην σου - όταν λέω φιλικά, εννοώ χωρίς να σπάτε βάζα ο ένας στο κεφάλι του άλλου - μπορώ να πω ότι κάπου μέσα σου τον θέλεις ακόμη. Τι δείχνει αυτό; Ότι δυσκολεύεσαι να τελειώνεις με τις καταστάσεις οριστικά και προτιμάς να περιπλανιέσαι κάπου ανάμεσα στο ''μπορεί'' από το να πεις όχι και τέλος με σιγουριά. Συνεπώς, δε θα ψάξεις τόσο την επικοινωνία με ένα άλλο άτομο, αλλά την παρέα/συντροφιά/όπως θέλεις πες το. 

Άντε και πες ότι χωρίσατε ''αναγκαστικά'', σαν να λέμε πάει Αγγλία για μεταπτυχιακό ή πας Θεσσαλονίκη για σπουδές, τότε είσαι σε καλό δρόμο για την επόμενη σου σχέση. Γιατί; Επειδή έχεις την αγάπη πολύ ψηλά, δεν σε απογοήτευσε, εδώ οι ''συνθήκες'' που σας ανάγκασαν να χωρίσετε παίρνουν όλο το βάρος του χωρισμού. Ο επόμενος στόχος σου θα είναι να βρεις ένα άτομο με πρώτο και σημαντικότερο κριτήριο, να μένει στην ίδια πόλη με σένα. 

Σε περίπτωση που ο πρώην σου ήταν πιο δημοφιλής/πετυχημένος/όμορφος κλπ από σένα, τότε θα σου έχει δημιουργηθεί ένα αίσθημα κατωτερότητας (έλα, μεταξύ μας μιλάμε), οπότε από εδώ και πέρα θα βρεις κάποιον που θα είναι λίιιιγο πιο κάτω από σένα στα περισσότερα (αν όχι σε όλα).