Κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι το να κάνεις σχέση δεν είναι κάτι απλό, δηλαδή δεν αρκεί να του αρέσεις τρελά και να σου αρέσει κι εκείνος φρικτά. Το βασικότερο είναι να ταιριάζετε, να τα βρίσκετε, να περνάτε καλά, να έχετε ανάγκη ο ένας τον άλλο και πόσα ακόμη. Η εμφάνιση δεν αρκεί, ποτέ δεν αρκούσε, το θέμα είναι πότε θα το καταλάβετε.

Τι χαρακτηριστικά άραγε πρέπει να έχεις πριν ξεκινήσεις μια σοβαρή σχέση;

1. Να λαμβάνεις σοβαρά υπόψη και τη γνώμη του άλλου. Αν δεν έχεις μάθει να εξετάζεις τα πράγματα κι από μια παραπάνω οπτική, τότε προβλέπω αρκετές διαμάχες. Πιστεύω θα ήταν αρκετά βαρετό αν είχατε την ίδια γνώμη σε όλα, αλλά ακόμη κι όταν δεν την έχετε, το θέμα είναι να μπορείτε να συνομιλείτε χωρίς να σφάζεστε.

2. Να ενδιαφέρεσαι για κάποιον άλλο όσο και για τον εαυτό σου. Θέλει ωριμότητα αυτό και μπορεί να φτάσεις σε μεγάλη ηλικία και να μην το έχεις πετύχει ακόμη, όσο νωρίτερα όμως τόσο και το καλύτερο.

3. Από συγχώρεση πως πάμε; Μεγάλο ταλέντο το να μπορείς να συγχωρείς κι από τη στιμή που θα μπεις σε μια σχέση, θα σου γίνει απαραίτητο εργαλείο. 

4. Να εκφράζεσαι με λόγια και πράξεις. Δεν αρκεί να του λες ότι τον αγαπάς αν ξεχνάς να τον φιλάς ή να τον αγκαλιάσεις. Αρέσουν και σ' εκείνους τα χάδια, δεν αποτελούν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση.

5. Να μοιράζεσαι το χώρο σου, τα πράγματά σου, το αυτοκίνητό σου, οτιδήποτε ταιριάζει στην κοινή ζωή/καθημερινότητα σου με κάποιο άλλο άτομο.

6. Μα να εμπιστεύεσαι! Πως το ξέχασα! Αν μπορείς να κάνεις αυτό, τότε είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Μαζί με το ταλέντο του να συγχωρείς, το να μπορείς να αφήνεσαι και να εμπιστεύεσαι τον άλλο, είναι από τα πιο σπουδαία.