Κάθε μέρα δέχεσαι…τσουνάμι πληροφοριών για το πώς να αδυνατίσεις, να αποκτήσεις πιο αθλητικό και καλλίγραμμο σώμα, να βελτιώσεις την εξωτερική σου εμφάνιση.  Tips και tricks, συμβουλές, συστάσεις, μακροπρόθεσμα projects ή και λύσεις εξπρές που όταν πας να τις εφαρμόσεις από piece of cake αποδεικνύονται βουνό.

Ουφ! Μήπως τελικά η αλλαγή ξεκινά από τα μικρά, καθημερινά και φαινομενικά ασήμαντα, χωρίς κόπο και τεράστια αποθέματα προσπάθειας;

Εμείς σου προτείνουμε δέκα απλές ιδέες  στις οποίες το σώμα σου θα ανταποκριθεί άμεσα και θα σε αποζημιώσει. Για να δούμε!

1. Βρες το σωστό σουτιέν

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακούφιση για το στήθος από το κατάλληλο σουτιέν. Παράλληλα, το να μη δίνουμε προσοχή στην επιλογή μας είναι ένα από τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε. Κ αυτό γιατί συνήθως αγοράζουμε με κριτήριο την εμφάνιση και όχι το αν «δένει» καλά στο σώμα μας. Την επόμενη φορά που θα βγεις στα μαγαζιά αναζητώντας στηθόδεσμο, ζήτα βοήθεια από μια πωλήτρια και μην κάνεις την αγορά σου βιαστικά και επιπόλαιο. Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί!

 

2. Κατανάλωσε περισσότερη μαύρη σοκολάτα

Ναι, τα γλυκά κάνουν κακό, το ίδιο όμως δεν ισχύει για τη μαύρη σοκολάτα που συγκεντρώνει μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Σημείωσε: αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, προφυλάσσει την καρδιά από διάφορες παθήσεις, μειώνει την πίεση του αίματος, φτιάχνει τη διάθεση χάρη στα Ω-3 λιπαρά που περιέχει και βοηθά το δέρμα να αμυνθεί απέναντι στην ηλικιακή ακτινοβολία. Θες κ άλλα; Έχει υπέροχη γεύση χωρίς ενοχές!  


3. Ξεκίνα να παίρνεις  προβιοτικά

Η δράση τους κάνει μικρά θαύματα στον οργανισμό ειδικά στις γυναίκες. Βοηθούν τη διαδικασία της χώνεψης, ανακουφίζουν το στομάχι αλλά και προστατεύουν την ευαίσθητη περιοχή από λοιμώξεις όταν λαμβάνουμε αντιβιοτικά.. Καλό είναι βέβαια να κάνεις πρώτα μια κουβέντα με τον γιατρό που σε παρακολουθεί για να σου υποδείξει το κατάλληλο σκεύασμα για τις ανάγκες σου.

 

4. Ποτέ μην κυκλοφορείς χωρίς απορροφητικά γυαλιά στον ήλιο

Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με την ευλογημένη ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, τα μάτια σου θα σε ευγνωμονούν που τα προστατεύεις με τα κατάλληλα γυαλιά δηλαδή εκείνα που παρέχουν UV προστασία. Διάλεξε ένα καλής ποιότητας ζευγάρι και κάνε καλό στον εαυτό σου προσθέτοντας στυλ στην εμφάνισή σου!

 

5. Δες τον κόσμο ανάποδα πού και πού

Ναι, ακούγεται παράξενο, όμως, πίστεψέ με, το να στέκεσαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά ανά διαστήματα, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος ενώ ανακουφίζει τον αυχένα και τα την σπονδυλική στήλη. Βεβαιώσου ότι έχεις καλή στήριξη και αφιέρωσε λίγα λεπτά κάθε δυο τρεις μέρες για αυτή την απλή αλλά ευεργετική στάση.


6. Πλύνε το πρόσωπό σου καθημερινά

Τι πιο αναζωογονητικό από ένα…ντους του προσώπου στο ξεκίνημα της μέρας. Σου δίνει φρεσκάδα, απομακρύνει τη λιπαρότητα αλλά και τα περιττά στοιχεία (σκόνη) που έχουν συγκεντρωθεί στην επιδερμίδα προφυλάσσοντας έτσι από την ακμή. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και στο τελείωμα της μέρας. Το όφελος είναι τόσο μεγάλο που αν το δέρμα είχε μιλιά, θα σε αποθέωνε!


7. Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με βιταμίνες

Η καλύτερη πηγή βιταμινών είναι η διατροφή, όμως δεν είναι πάντα εφικτό να δίνουμε το πολύτιμο φορτίο στον οργανισμό μας μέσω των γευμάτων που καταναλώνουμε. Ρώτα λοιπόν τον γιατρό σου με ποιους τρόπους μπορείς να κάνεις αυτό το καθόλου απαιτητικό αλλά τόσο ευεργετικό δώρο στον εαυτό σου.


8. Σήκω από τον καναπέ και βγες έξω!

Καλός ο καναπές και το χουζούρεμα, όμως η επαφή με τον ήλιο και το εξωτερικό περιβάλλον κάνει καλό στο μυαλό, τη διάθεση και το σώμα.  Ένας μικρός περίπατος στη φύση (π.χ. στο πάρκο της γειτονιάς) θα σου αλλάξει αμέσως το κέφι και θα σου δώσει ενέργεια. Στην αρχή μπορείς να μη το αισθανθείς, αλλά αν το βάλεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα, θα δεις τεράστια διαφορά!

 

9. Βάλε τέλος στην επεξεργασμένη ζάχαρη

Οι έρευνες το επιβεβαιώνουν κάθε τόσο και η επιστημονική κοινότητα το υπενθυμίζει  με κάθε ευκαιρία: η επεξεργασμένη ζάχαρη κάνει κακό στην υγεία! Βγάλτη λοιπόν από τη ζωή σου αν θες να προστατεύσεις τον οργανισμό και τη σιλουέτα σου (μακροπρόθεσμα).  Καλύτερα να καταναλώνεις μικρές ποσότητες κανονικής ζάχαρης, παρά μεγάλες ποσότητες της δήθεν ακίνδυνης επεξεργασμένης.


10. Νερό, νερό, νερό!

Μπορεί να έχεις βαρεθεί να το ακούς όμως η πραγματικότητα είναι ότι το νερό είναι συνώνυμο της καλής υγείας! Μην ξεχνάς ότι αποτελούμαστε από νερό κατά το 70%. Δοκίμασε να πίνεις 7-10 ποτήρια νερό τη μέρα και δες το άμεσο αποτέλεσμα στη διάθεση, την ενέργεια, το αίσθημα ευεξίας και φυσικά την επιδερμίδα!