Στο ξεκίνημα μιας σχέσης, αλλού πατάς κι αλλού βρίσκεσαι συνήθως. Από ενθουσιασμό, από έρωτα, από τις πεταλούδες στο στομάχι, από χαρά, από δεν-ξέρω-εγώ-τι-άλλο, τα μυαλά σου είναι πάνω από το κεφάλι σου - όπως λέει και η μαμά μου. Όπως και να χει, μια σχέση θα κριθεί κιόλας από την αρχή της. Αν σκεφτείς τις σχέσεις σου ή τις σχέσεις των φίλων σου, άλλες λιγότερο ή περισσότερο πετυχημένες, θα δεις ότι από το ξεκίνημα θα είχαν μπει οι κακές ή οι καλές βάσεις. Αν και είναι απίστευτα εύκολο να πέφτεις σε παγίδες και λάθη όταν ξεκινάς να βγαίνεις με κάποιον, εγώ θα σου προτείνω να προσέξεις τα παρακάτω:

1. Μην πέφτεις με τα μούτρα - όσο μπορείς. Καταλαβαίνω πόσο θέλεις να περνάς χρόνο μαζί του, να τον γνωρίσεις καλύτερα, να κάνετε πράγματα μαζί. Ναι ξέρω, δεν τον χορταίνεις. Προσπάθησε όμως να μην τον τρομάζεις, μπορεί να του κακοφανεί η τόση εμμονή. Μην τον παίρνεις τηλέφωνο συνέχεια και μετρίασε τις συχνές και έντονες εκδηλώσεις των συναισθημάτων σου. Χαλαρά, για όλα υπάρχει χρόνος.

2. Μην υποκρίνεσαι, μην το παίζεις η-ιδανική-κοπέλα-που-μπορούσες-να-βρεις-φίλε-μου. Αργά ή γρήγορα, ο εαυτός σου θα βγει στην επιφάνεια. Δε λέω ότι όντως δεν είσαι η ιδανική κοπέλα, μη βιάζεσαι, απλά σου προτείνω να είσαι αυθεντική ώστε να είναι μαζί σου για όσα θετικά (και αρνητικά) έχεις στ' αλήθεια. Για πόσο καιρό θα (αυτο)καταπιέζεσαι εξάλλου;

3. Πρώην, ποιος πρώην; Μην τον συγκρίνεις με τον πρώην σου, απλά πάρε απόφαση ότι είσαι σε μια καινούρια σχέση. Αν σου είναι δύσκολο, τότε απλά δεν είσαι έτοιμη γι' αυτό. Α και μην αναφέρεις τον πρώην σου σε κάθε 2-3 λέξεις, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.

4. Να περιμένεις να γίνουν όλα με τον καιρό τους, μη βιάζεσαι. Δε χρειάζεται να τον γνωρίσεις στους γονείς σου μετά το 2ο ραντεβού σας, ούτε να τον φέρεις ακόμη στην παρέα σου, ούτε καν να τον συστήνεις ως αγόρι σου. Ακόμη κι αν ονειρεύεσαι όλη σου τη ζωή μαζί του (τέτοιος έρωτας πια;) μην το δείξεις. Δε θέλουμε να τρομάξει, ούτε να αγχωθεί. Επαναλαμβάνω ... χαλαρά!

5. Μην επιδιώκεις να τραβάς διαρκώς την προσοχή του, αν (παρά)προσπαθήσεις να γίνεις το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του να είσαι σίγουρη ότι θα το καταλάβει. Δεν υπάρχει λόγος να μιλάς για τον εαυτό σου, για όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα, για τα ταλέντα σου (που είναι πολλά, δε διαφωνώ), για τη ζωή σου γενικά. Δώσε στον άλλο την ευκαιρία να μιλήσει και αυτός!

6. Σταμάτα να συλλέγεις πληροφορίες από κοινούς γνωστούς. Προτείνω να εμπιστευτείς την κρίση σου και το ένστικτο σου, να αποκτήσεις μια προσωπική άποψη για το άτομο και να μην αφήνεις τρίτους να σου λένε ό,τι ξέρουν ή άκουσαν ή έμαθαν από έμπιστη πηγή. Όσοι περισσότεροι ανακατευτούν, τόσο το χειρότερο. 

Αυτά από μένα!