Πολλοί πιστεύουν ότι μια σχέση από απόσταση είναι δύσκολο να κρατήσει, κι ακόμα πιο δύσκολο να παραμείνει υγιής και δυνατή. Οι φίλες σου απορούν πως αντέχεις μακριά του, οι γονείς συνήθως σε αποθαρρύνουν κι εσύ απλά θέλεις να είσαι με αυτόν τον άνθρωπο. 

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο. Εκτός από όλα τα εμπόδια που πρέπει να υπερβείς σε μια σχέση -συνήθεια, απιστία, ψέμα-, έχεις να διαχειριστείς και τα χιλιόμετρα που σας χωρίζουν. Κάποιες φορές σε παίρνει από κάτω, λες «δεν αξίζει», αλλά αν πιστεύεις ότι τελικά αξίζει, τότε ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

 

 

1. Έχε ένα στόχο στο μυαλό σου
Η περίπτωση του να μην βρεθείτε ποτέ μαζί ξανά, και πάντα να μένει ο ένας στην Αθήνα και ο άλλος στη Ρώμη για παράδειγμα, είναι σίγουρο πως θα καταλήξει στο χωρισμό -και καλά θα κάνει, εδώ που τα λέμε, γιατί μια σχέση χωρίς μέλλον, δεν είναι σχέση. Κάντε ένα πλάνο λοιπόν, προσπαθήστε να έχετε κάποιους κοινούς στόχους που λένε πως ναι μεν εγώ για το επόμενο διάστημα θα είμαι εκεί, αλλά κάποια στιγμή θα γυρίσω και θα κάνουμε αυτό. Έτσι, αξίζει την υπομονή και υπάρχει λιγότερη γκρίνια.

2. Θέστε κανόνες και προσδοκίες

Το να φύγει για άλλη πόλη και να μην έχετε μιλήσει για τη σχέση σας, θα φέρει προβλήματα και ίσως το χωρισμό. Δε σου λέω να του πεις «πότε γυρνάς να παντρευτούμε» αλλά καλό θα ήταν να συζητήσεις εάν υπάρχει αποκλειστικότητα στη σχέση.

3. Δες το σαν ευκαιρία


«Εάν θέλετε να ζήσετε μαζί, πρέπει πρώτα να μάθετε να ζείτε χώρια», λέει μια φράση. Δες το λοιπόν θετικά και σα μια εμπειρία που θα κάνει πιο δυνατή τη σχέση σας.

4. Κάντε παρόμοια πράγματα
Αυτό θα βοηθήσει πολύ. Μουσική, τηλεοπτικά προγράμματα, διάβασμα κτλ. Επίσης, εάν έχεις φύγει για σπουδές, κι εκείνος σπουδάζει επίσης εδώ για παράδειγμα, σημαίνει κοινούς στόχους και θέματα για συζήτηση. Εάν όμως εσύ είσαι εδώ άνεργη και κάθεσαι, κι εκείνος έχει πάει σεζόν στην Μύκονο ως μπάρμαν, ε, αυτό μάλλον θα φέρει γκρίνια. 

5. Βρείτε καλά apps για επικοινωνία


Επιστράτευσε την τεχνολογία, γιατί πρέπει να γίνει φίλη σου! Βρες τον πιο οικονομικό τρόπο για να μπορείς να μιλάς με το αγόρι σου όσο πιο πολύ γίνεται, διάφορα apps που βοηθούν την επικοινωνία σας, καλό ήχο και εικόνα. 

6. Κάντε πράγματα μαζί

Από απόσταση; Φυσικά! Παίξτε ένα Online παιχνίδι μαζί, δείτε ένα βιντεάκι στο youtube, μιλήστε στο Skype ώρες που και οι δύο ξεκουράζεστε.

7. Να βλέπεστε συχνά
Αυτό είναι λίγο σχετικό και ανάλογο με τα χιλιόμετρα. Ας πάρουμε όμως την περίπτωση που σας χωρίζουν έξι ώρες δρόμου με αυτοκίνητο ή τρεις ώρες με αεροπλάνο. Σε αυτή την περίπτωση, το να βλέπεστε μια φορά το μήνα ή το δίμηνο για πέντε μέρες, νομίζω πως είναι εφικτό. Όταν περνάνε μήνες χωρίς να τον δεις, όσο και να μιλάτε στο τηλέφωνο, απομακρύνεστε...Γι'  αυτό δες ποιες είναι οι αργίες του έτους, κλείστε νωρίς εισιτήρια για να είναι φθηνά και μάζευε χρήματα!

8. Κράτα επαφή με τους φίλους και την οικογένειά του
Εάν είσαι εσύ αυτή που μένει πίσω, και εάν κάνετε παρέα με τους φίλους του και γνωρίζεις την οικογένειά του, τότε καλό θα ήταν να κρατάς μια επαφή με αυτούς. Το αγόρι σου, θα το εκτιμήσει πολύ.

9. Ανανεώστε τη σεξουαλική σας ζωή

Πως γίνεται αυτό από απόσταση; Κι όμως, γίνεται. Καταρχάς, όταν βρίσκεστε, το σεξ θα είναι από μόνο του καλύτερο, γιατί θα έχετε πεθυμήσει ο ένας τον άλλον. Από την άλλη, όταν είστε μακριά, το cyber sex δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...

10. Γεμίστε την ημέρα σας
Είτε είσαι εσύ αυτή που έχει φύγει, είτε αυτή που μένει, προσπάθησε κι εσύ και ο καλός σου να γεμίσετε την ημέρα σας με πράγματα, να περνάτε καλά και να μην έχετε τύψεις που φύγατε ή θυμό που σας άφησε αντίστοιχα. Η έντονη καθημερινότητα βοηθά στο να μη σκέφτεται το μυαλό αρνητικά, οπότε κινητοποιηθείτε και οι δύο!

11. Και φυσικά, να έχετε υπομονή! Θα περάσει ο καιρός και θα είστε πάλι μαζί, πιο δυνατοί και ερωτευμένοι από ποτέ!