Μαλώσατε, φωνάξατε, έσπασες και μερικά γυαλικά μεταξύ των οποίων και ένα τασάκι της προγιαγιάς του.. Τελικά χωρίσατε. Και τώρα το μετάνιωσες. Και κάθεσαι νυχτιάτικα και ρωτάς το Google πώς θα τον κερδίσεις πίσω, και πού πουλάνε τασάκια-αντίκες να του το αντικαταστήσεις, μήπως και σε συγχωρέσει.

Η Staxtopouta είναι εδώ για σένα και σου προτείνει τρεις αλάνθαστες μεθόδους επανασύνδεσης, που εφαρμόζονται εναλλάξ ή και όλες μαζί.

 

Μέθοδος επανασύνδεσης #1:«Είμαι καλά, πολύ πολύ καλά».

Δεν είναι η λιγότερο αξιοπρεπής των μεθόδων για να ξανακερδίσεις κάποιον (αν θέλεις να διατηρήσεις την αξιοπρέπεια σου, δες παρακάτω, την τρίτη μέθοδο) αλλά παραδόξως είναι εκείνη που πιάνει περισσότερο απ’όλες. Πιθανότατα επειδή απευθύνεται στα ταπεινότερα ένστικτα του: εκείνα της ζήλιας. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την κάπως ποταπή μέθοδο, το μόνο που έχεις να κάνεις για να τα ξαναβρείτε είναι να φροντίσεις να μαθαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα -τα social networks και οι κοινοί σας φίλοι να είναι καλά- πόσο συναρπαστική είναι η ζωή σου μακριά του, πόσο καλά περνάς και άλλα τέτοια ψέματα. Καλύτερα σαφώς θα ήταν να “ταν αλήθεια, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα καθόσουν να ρωτάς το Google και εμάς πώς να τον κερδίσεις πίσω, θα ήσουν κάπου έξω να συνεχίζεις τη συναρπαστική ζωή σου.  Αν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα (ας πούμε, ένας μήνας) που τα συναρπαστικά νέα σου φτάνουν συνεχώς στα αυτιά του, αλλά εκείνος δεν έχει υποκύψει στα αρχέγονα ένστικτα της ζήλιας τόσο ώστε να σε πάρει τηλέφωνο, φροντίζεις να συναντηθείτε κάπου «τυχαία» και βάζεις σε εφαρμογή την δεύτερη μέθοδο επανασύνδεσης.

 

 

Μέθοδος επανασύνδεσης #2: Το φιλικό ματς.

Μέθοδος που «παίζει» είτε σε συνδυασμό με την πρώτη, είτε μόνη της, αυτόνομα. Δεν είναι πάντα εφαρμόσιμη: Αν, για παράδειγμα, χωρίσατε πριν από μία εβδομάδα κι ακόμα ανακαλύπτεις σπασμένα γυαλιά κάτω από τους καναπέδες, είναι καλύτερα να αφήσεις να περάσει λίγος καιρός για να ξεχαστούν οι καυγάδες πριν την βάλεις σε εφαρμογή.. Το σχέδιο είναι απλούστατο: παίρνεις τηλέφωνο, ή ακόμα καλύτερα φροντίζεις για την «τυχαία» συνάντηση που λέγαμε προηγουμένως, και προτείνεις, σε φιλικό και χαλαρό τόνο, να βγείτε για έναν καφέ. Στο υποθετικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο όντως τελικά βγαίνετε, εφαρμόζεις τη μέθοδο «Φιλαράκια»: Το κλίμα είναι χαρούμενο και φιλικό, οι συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων, με μερικές περίτεχνες προσθήκες των κοινών σας ενδιαφερόντων -έμαθες ένα καινούριο σύστημα στο σκάκι, πήγες στη συναυλία του αγαπημένου σας γκρουπ, βγαίνει η νέα ταινία του σκηνοθέτη που αρέσει και στους δύο, και μήπως να πηγαίνατε να τη δείτε; Κάπως έτσι, η μία έξοδος γίνεται δύο, οι δύο γίνονται περισσότερες, και το φιλικό κλίμα εδραιώνεται. Κάπου εδώ το πρώην έτερον σου ήμισυ πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει πόσο καταπληκτικά (εξακολουθεί να) περνά μαζί σου. Και η επανασύνδεση είναι, στο μυαλό του, δική του πρωτοβουλία.

Μέθοδος επανασύνδεσης #3: Η βουτιά και στα βαθιά.

Ωραία και καλά όλα τα υπόλοιπα, αλλά εσύ καίγεσαι-σβήνεις-χάνεσαι, δεν έχεις χρόνο/ κουράγιο/ όρεξη/ διάθεση να παίζεις παιχνιδάκια και να πρωταγωνιστείς σε σενάρια.  Ωραία λοιπόν, έχουμε και για “σένα λύση. Λέγεται παίρνω βαθιά ανάσα (και πίνω δυο δυνατά κοκτέιλ, εν ανάγκη) παίρνω τηλέφωνο, επιμένω να βγούμε γιατί θέλω να μιλήσουμε, βγαίνουμε, πίνω άλλα δύο κοκτέιλ και ανακοινώνω μεγαλοπρεπώς ότι χαζομάρα που χωρίσαμε, αφού ωραία περνούσαμε, μήπως να ξαναδοκιμάζαμε; Εννοείται ότι, για να μην φας εντελώς τα μούτρα σου (ενδεχόμενο πολύ πιθανό με αυτήν την μέθοδο) έχεις φροντίσει να φτιάξεις κάπως ατμόσφαιρα πριν τη βαρύγδουπη ανακοίνωση, με βλέμματα/ τυχαία αγγίγματα/ βόλτες στην αστροφεγγιά, οι οποίες θα βοηθήσουν και να «τσεκάρεις» τις προθέσεις του άλλου πριν το μεγάλο βήμα.

 

Πηγή: www.staxtopouta.gr