Εάν εσύ και το αγόρι σου δεν έχετε και πολλά χρήματα για φαγητά, clubbing, νυχτερινή ζωή και βόλτες, δε σημαίνει ότι πρέπει να μουχλιάσετε στο σπίτι, βλέποντας τηλεόραση. Εάν πάλι έχετε λίγα χρήματα, δε σημαίνει ότι πρέπει να τα ξοδέψετε μέσα σε ένα βράδυ. Οι πιο ωραίες βόλτες είναι τσάμπα, και εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες για όλα τα γούστα και όλες τις εποχές που δεν κοστίζουν παραπάνω από ένα πακέτο τσίχλες!

1. Βόλτα στην Πλάκα


Ιδανικά Κυριακή μεσημέρι, με λιακάδα. Περπάτημα Πλάκα, Μοναστηράκι, Θησείο και τούμπαλιν, ξεχνάς να κάτσεις σε μαγαζί. Και δεν χρειάζεται κιόλας, γιατί έχεις τα πάντα! Ήλιο, κόσμο, ωραίο background και πολύ κέφι! Εάν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα, θα βρεις φοβερά παγωτά στα στενά της Πλάκας! Τώρα, εάν δεν μένεις Αθήνα αλλά σε κάποια άλλη όμορφη πόλη της περιφέρειας, η παλιά πόλη -που εύχομαι πως διαθέτει- θα σε αποζημιώσει ανάλογα με την Πλάκα. Νομίζω πως το Ναύπλιο και το Ρέθυμνο είναι οι αγαπημένες μου! 

2. Πικ-νικ στον Εθνικό Κήπο


Εάν δεν έχεις πάει ακόμα, έχεις κάνει μεγάλο λάθος. Είναι πια όμορφος, καθαρός, ακίνδυνος και νιώθεις ότι δεν είσαι στο κέντρο της Αθήνας. Πάρε τα κεφτεδάκια της μαμάς από το σπίτι, λοιπόν, και άραξε στο γρασίδι. Το κάνουν στο εξωτερικό, γιατί όχι κι εμείς; Άλλωστε θα δεις και άλλους να  το κάνουν. Εκτός από τον Εθνικό Κήπο της Αθήνας, υπάρχουν και πολλές άλλες ανάσες πρασίνου στις επαρχιακές πόλεις που μπορείς να περπατήσεις και να περάσεις όμορφα. Αποκλείεται να μην έχει ένα πάρκο η πόλη σου!

3. Φλοίσβο, αγάπη μου!


Παίρνεις το τραμ όλες τις μέρες της εβδομάδας, κατεβαίνεις στη Μαρίνα του Φλοίσβου και νομίζεις ότι είσαι σε νησί. Δε χρειάζεται να κάτσεις κάπου, απλά να περπατήσεις ανάμεσα στο πλήθος, δίπλα από τη θάλασσα και τα κότερα. Ακόμα μια βόλτα που προϋποθέτει καλό καιρό! Εάν τώρα μένεις Θεσσαλονίκη, τι καλύτερο από μια βόλτα στην παραλιακή και στον Λευκό τον Πύργο. Ίδια όμορφες-και ανέξοδες- είναι οι βόλτες στην παραλιακή του Ηρακλείου.

4. Ταινία στο σπίτι


Εάν ο καιρός σας τα χαλάσει, υπάρχει καλύτερο σενάριο από ταινιούλα στο σπίτι, αγκαλιά στον καναπέ; 

5. Πλατεία με μπύρες και μουσική
Το κάνουν οι Ισπανοί, γιατί όχι και εμείς; Μέχρι τα 20 βέβαια -μετά είσαι λίγο ... μεγάλη για τέτοια-, πας στην πλατεία της γειτονιάς σου, παίρνεις μια μπύρα, βάζεις μουσική από το κινητό σου και αράζεις με τον φίλο σου. Ιδανικά φώναξε και την παρέα σας και θα δεις πως θα έχεις ένα από τα καλύτερα βράδια της ζωής.

6. Παραλία χεράκι-χεράκι


Στην Ελλάδα είμαστε. Κατεβείτε παραλιακή και αγναντέψτε τη θάλασσα. Δε θέλετε κάτι παραπάνω. Ερωτευμένοι είστε.

7. Ποδηλατάδα


Πολύ στη μόδα, άλλωστε! Ποδήλατο -πάντα προσεκτικά και με κράνος- στο άλσος ή στην παραλία, παρέα με τον καλό σου. Γυμνάζεστε κιόλας!

8. Αίθουσες τεχνών-μουσεία
Υπάρχουν πάρα πολλές εικαστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που είναι δωρεάν για όλους ή για φοιτητές ή για άνεργους. Ψάξτο και πήγαινε με τον φίλο σου. Θα μάθεις και τίποτα παραπάνω.

9. Συναυλίες


Δεν εννοώ φυσικά τη συναυλία της lady Gaga που είχε 50 ευρώ το εισιτήριο, αλλά σίγουρα θα βρεις συναυλίες -ειδικά το καλοκαίρι- που είναι δωρεάν για το κοινό και πραγματοποιούνται σε φεστιβάλ ή στους δήμους πολλών περιοχών. 

10. Επιτραπέζια


Επίσης για καιρό που δεν ευδοκιμούν οι περατζάδες.... υπάρχουν τα παιχνίδια! Μαζευτείτε παρέα ή  ακόμα και οι δυο σας και περάστε ένα χαρούμενο βράδυ με μοναδικό έξοδο... τα σουβλάκια που θα παραγγείλετε.