Οι σχέσεις δεν είναι όλο ρομάντζο και μέλια, οπότε ένας περιστασιακός τσακωμός δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείς ιδιαίτερα. Αν νιώθεις όμως ότι τελευταία η σχέση σου έχει "ξινίσει" χωρίς κάποιο προφανή λόγο, ίσως, λέω ίσως, την ζημιά να την έχεις κάνει εσύ. Πράγμα που ευτυχώς σημαίνει ότι είναι στο χέρι σου να την διορθώσεις! Ορίστε με ποιους 5 βασικούς τρόπους μπορεί να έχεις κάνει, άθελά σου, κακό στην σχέση σου:

Δεν τον εμπιστεύεσαι με άλλες κοπέλες γύρω του

Αν δεν σου'χει δώσει πραγματικό λόγο να μην τον εμπιστεύεσαι στα πάρε-δώσε του με άλλες (που, σ'αυτή την περίπτωση, τι τον κρατάς ακόμα;), απλά χαλάρωσε.Η ζήλεια δεν πάει σε καμία. Σε κάνει να δείχνεις ανασφαλής και κακιασμένη, και ποιος θέλει να'χει στο πλάι του την μιζέρια προσωποποιημένη; Αν ζηλεύεις χωρίς λόγο, μπορεί να'ναι επειδή έχεις πληγωθεί στο παρελθόν. Δεν είναι, όμως, όλοι ίδιοι. Μην αφήσεις λοιπόν την ζήλεια να δηλητηριάσει μια ακόμα σχέση σου!

Του γκρινιάζεις συνέχεια

"Μην αφήνεις την οδοντόβουρτσά σου πάνω στον πάγκο!"

"Βρε μωρό, πάλι αυτή την μπλούζα θα φορέσεις;"

"Δεν θα διαβάσεις; Εξεταστική έχουμε!".

Μήπως τώρα τελευταία το'χεις παρακάνει λίγο με αυτές τις παρατηρήσεις; Ξέρεις, δεν θα τον κάνουν να σε συμπαθήσει περισσότερο αλλά μάλλον να νιώσει άσχημα για τον εαυτό του. Στο κάτω-κάτω κι εσένα σου την έσπαγε όταν η μαμά σου γκρίνιαζε για τα πάντα. Αν κάτι που κάνει σ'ενοχλεί, μπορείς να του το ξεκαθαρίσεις με χαμόγελο και ηρεμία. Πιο πιθανό να έχεις αποτέλεσμα έτσι!

Θες να βγαίνει πάντα μαζί σου

Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γυναίκες έχουμε την τάση να κολλάμε σαν χταπόδια πάνω σ'όποιον μας αρέσει πολύ. Αυτό φυσικά αρέσει στους άντρες στην αρχή, οπότε αν δεις ότι πλέον αρνείται τις προσκλήσεις σου μάλλον έχεις αρχίσει πραγματικά να του γίνεσαι στενός κορσές. Ω ναι, το αγόρι σου έχει ζωή και πέρα από σένα. Άφησέ τον να την ζήσει, ζήσε και εσύ την δική σου και έτσι θα εκτιμήσετε πιο πολύ ο ένας στον άλλο. Θες να γίνεις η ρουτίνα του ή μια ηλιαχτίδα στην καθημερινότητά του;

Υπεραναλύεις τα πάντα

Πόσες φορές έχεις διαβάσει και ξαναδιαβάσει ένα μήνυμά του προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσεις τι ακριβώς ήθελε να σου πει; Ή έχεις παίξει σαν ταινία την τελευταία σας συνάντηση ξανά και ξανά στο μυαλό σου, αναλύοντας κάθε "σκηνή", κάθε του κίνηση; Σε γενικές γραμμές, τα αγόρια λένε ευθέως αυτό που θέλουν να πουν και δεν χρειάζεται πραγματικά να ψάξεις το κρυμμένο νόημα πίσω από τις λέξεις. Σταμάτα λοιπόν να σκέφτεσαι και να φέρεσαι παρανοϊκά.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αν πραγματικά έχεις αμφιβολίες, είναι να συζητήσεις μαζί του.

Έχεις υπερβολικές προσδοκίες

 Δεν εννοώ να ρίξεις τα standards σου στον πάτο. Καλά κάνεις που σέβεσαι τον εαυτό σου και στοχεύεις σε κάτι που σου αξίζει. Αυτό, όμως, απέχει χιλιόμετρα από το να γνωρίζεις ένα αγόρι και να σκέφτεσαι αν θα γινόταν καλός πατέρας και αν θα του πήγαινε το γαμπριάτικο κοστούμι. Αν έχεις φτιάξει λίστα με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει το ιδανικό σου ταίρι, καψ'την και προσγειώσου. Το αγόρι σου μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που περίμενες, αλλά μπορεί να'ναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.