Εάν θέλεις να είσαι μια πετυχημένη εργαζόμενη, να σε θαυμάζουν όλοι και να είσαι καλή στη δουλειά σου, πρέπει να αποφύγεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να σε οδηγήσουν....στην απόλυση. Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις εάν χάσεις τη δουλειά σου.

Ποια είναι αυτά τα λάθη; Τα επτά παρακάτω:

1. Να κουτσομπολεύεις


Λίγο δύσκολο να μην εμπλακείς σε κουτσομπολιά, γιατί θα δεις πολλά διαφορετικά πρόσωπα που έχουν εμπάθεια, κάνουν βλακείες ή δημιουργούν κλίκες. Εσύ προσπάθησε να απέχεις από όλα αυτά, να κάνεις τη δουλειά σου και τίποτα παραπάνω. Είναι κρίμα να σου βγει το όνομα, επειδή κουτσομπόλεψες μια συνάδελφό σου...

2. Να μπλέκεις σε έντονους διαπληκτισμούς


Επίσης δύσκολο να το καταφέρεις, γιατί σε μια δουλειά θα υπάρξουν εντάσεις, διαφορές και τσακωμοί. Παρόλα αυτά, καλό είναι να κρατήσεις ένα χαμηλό προφίλ, να απέχεις από τις διαμάχες και να μην «ξεσπάς» τα νεύρα σου στους συναδέλφους σου. Κι όταν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, μην ανεβάζεις τους τόνους της φωνής σου και το κυριότερο: μην βρίζεις.

3. Να δείχνεις πεσμένο ηθικό


Μετά την εργατικότητα, το δεύτερο πιο σημαντικό για να πετύχεις είναι η αυτοπεποίθηση και η σιγουριά για τον εαυτό σου. Ποτέ μην πεις ότι «δεν μπορώ να το κάνω»  ή ότι «οι άλλοι είναι καλύτεροι από εμένα». Αφού μπορούν οι άλλοι, μπορείς κι εσύ!

4. Να ακολουθείς λάθος dress code


Πολύ βασικό! Εάν πρέπει να είσαι πιο corporate, μην σκάσεις μύτη με φόρμα, κι αν είναι πιο χαλαρά τα πράγματα στη δουλειά, μην είσαι overdressed. Ειδικά η πρώτη εντύπωση, είναι πολύ σημαντική. Δες εδώ πως πρέπει να είσαι πρώτη μέρα στη δουλειά.

5. Να λες: «αυτό δεν είναι δικιά μου δουλειά»


Εάν ο προϊστάμενος ή το αφεντικό σου σου βάζει συνεχώς δουλειά που δεν είναι στις αρμοδιότητές σου, κι αν θέλεις να παραμείνεις στη δουλειά και να πάρεις προαγωγή, τότε καλό είναι να μην πεις αυτή τη φράση. Εάν πάλι δε σε ενδιαφέρει τόσο ή αδικία ξεπερνά τα όρια, τότε καλό είναι να κάνεις μια συζήτηση. Η φράση «αυτό δεν είναι δική μου δουλειά» δηλώνει απροθυμία και όπως το να το κάνουμε, δεν ακούγεται καλά.

6. Να μην επιδεικνύεις ομαδικό πνεύμα


Η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητο προσόν, όχι μόνο για τον εργασιακό σου χώρο, αλλά γενικά για τη ζωή σου. Φυσικά, για να έχεις ομαδικότητα, πρέπει να βοηθάει και η ομάδα, αλλά αυτό πάνω-κάτω το βρίσκεις σε μια δουλειά. Μην περιμένεις να ταιριάζεις με όλους, παρόλα αυτά προσπάθησε να συνεργάζεσαι και να έχεις πνεύμα ομαδικότητας.

7. Να έχεις "κακό" χιούμορ


Τώρα αυτό, ή το έχεις ή δεν το έχεις. Όπως και έχει, αν νιώθεις ότι το χιούμορ σου δεν ταιριάζει με των συναδέλφων σου, απλά άσε τα αστεία και κάνε τη δουλειά σου. Δες εδώ τι να κάνεις εάν δε σε συμπαθούν οι συνάδελφοί σου.