YouTube. Αγαπημένη συνήθεια. Βρίσκεται στο toolbar κάθε υπολογιστή. Δεν είναι τυχαίο ότι στην παγκόσμια κατάταξη είναι μόλις ένα «τσικ» λιγότερο δημοφιλές απ’ το Google και το Facebook.

Άραγε μουσικά διαθέτει τα πάντα; Δεν υπονοώ ότι δεν τα 'χει, αλλά σίγουρα αυτά που βρίσκεις είναι πιο mainstream. Αν αναζητάς πιο underground κομμάτια και μουσικές που -οι- πολλοί αγνοούν, στις παρακάτω ιστοσελίδες βρίσκεις σε αφθονία αυτό που στον ωκεανό του YouTube είναι μια σταγόνα.

Gracenote Music
Θες να διευρύνεις σε επίπεδο εθνών τα μουσικά σου γούστα; Να τα κάνεις πιο… διαφυλετικά ρε παιδί μου; Εδώ θα βρεις ό,τι ακούνε σε κάθε χώρα, ποιοι καλλιτέχνες είναι οι πιο δημοφιλείς και τους δίσκους που βρίσκονται στην κορυφή των charts. Παράλληλα, αποτελεί χώρο διασύνδεσης του κοινού με τους καλλιτέχνες, αφού τους στέλνει στις σελίδες τους όπου μπορούν να κατεβάσουν μεμονωμένα τραγούδια ή άλμπουμ.
www.gracenote.com

Musicovery
Όλα τα είδη μουσικής συγκεντρωμένα. Πατάς το μποξάκι με τα συναισθήματα που σε εκφράζουν εκείνη την στιγμή και παίζει τη μουσική της ψυχής σου. Η αναζήτηση δεν περιορίζεται μόνο ανάλογα με το είδος, τον τραγουδιστή ή τη χρονολογία, αλλά κι ανάλογα με τις περιστάσεις. Άλλη για την ώρα της γυμναστικής, άλλη για τη χαλάρωση κι άλλη για το αυτοκίνητο. Σου παρουσιάζει και τις νέες κυκλοφορίες.
www.musicovery

Last fm
Η δική του ιδιαιτερότητα είναι ότι σου δείχνει ποιοι καλλιτέχνες και τραγούδια είναι τα δημοφιλή της εβδομάδας, αλλά σου ‘χει και στήλη με events στην πόλη σου. Επιπλέον, μπορείς να πατήσεις το είδος που σ’ αρέσει και να σου εμφανίσει μια λίστα με προτάσεις.
www.last.fm

TheSixtyOne
Σε υποδέχεται με μουσική και με μπάντες και καλλιτέχνες που πιθανότατα να τους ακούς πρώτη φορά και να σου κάνουν το γκελ. Μάλιστα, σου παρουσιάζει και προηγούμενες δουλειές τους, αν έχουν. Φυσικά υπάρχουν τα ψαγμένα δημοφιλή της μέρας.
www.thesixtyone.com

Jango
Περισσότερο ιντερνετικός σταθμός ραδιοφωνικός παρά ιστοσελίδα αναζήτησης. Μέσω αυτού μπορείς να φτιάξεις τη δική σου πλατφόρμα web radio, να προσθέσεις τη μουσική σου και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει αυτό. Ενημερώνει τις playlists σου διαρκώς κι εσύ κρατάς ό,τι σου αρέσει και πετάς ό,τι δεν σου κάνει κούκου. Σου ‘χει και παρεμφερείς σταθμούς με το δικό σου και τα μουσικά σου γούστα.
www.jango.com