Σε όλους έχει συμβεί ή θα συμβεί... Πολλές φορές άδικα, πολλές φορές απρόσμενα... Όταν απολυθείς από τη δουλειά σου, πρέπει να ακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένα βήματα για να μην τρελαθείς πρώτον και για να είσαι αποτελεσματική δεύτερον. Θες να τα ακούσεις;

1.  Καταρχάς, βαθιές ανάσες


Ηρεμία, ψυχραιμία και όχι υπερανάλυση. Για να μπορέσεις να δεις ξεκάθαρα ποια θα είναι το επόμενο βήμα σου, πρέπει πρώτα να δεις την ανεργία με μια cool ματιά. Σίγουρα θα υποστείς ένα σοκ και μπορεί να πέσεις και σε ψιλο-κατάθλιψη. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά, αλλά μέχρι ενός σημείου. Μετά, προσπάθησε να αδειάσεις το μυαλό σου από τη φράση «τι θα κάνω τώρα».

2. Δες τι δικαιούσαι
Επίδομα ανεργίας, έκτακτα εφάπαξ επιδόματα, συμμετοχή σε voucher. Αυτά και άλλα πολλά, μπορεί να δικαιούσαι και θα σε βοηθήσουν οικονομικά αλλά και θα γεμίσουν τον χρόνο σου από το κενό της ανεργίας. Ετοιμάσου για ουρές, λοιπόν!

3. Επιχείρηση: Λογαριασμοί


Άλλαξαν τα δεδομένα. Πρέπει να περιοριστείς ακόμα πιο πολύ. Κάνε μια λίστα με όλα τα έξοδά σου και δες πως μπορείς να κόψεις τα περιττά, καθώς, για όσο διάστημα θα είσαι άνεργη- ευχόμαστε λίγο- θα ζοριστείς.

4. «Εκμεταλλεύσου» φίλους και γνωστούς


Πάρε τηλέφωνα σε όλους τους γνωστούς σου, στείλε βιογραφικά σε όποια εταιρεία υπάρχει. Ψάχνει δουλειά, όποιος κάθε μέρα ασχολείται με αυτό. 

5. Διάβαζε Yolo


Κάθε Δευτέρα, η στήλη «Βρες δουλειά» σου δίνει.... στο πιάτο, ανοικτές θέσεις εργασίας που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να στείλεις το βιογραφικό σου. Stay tuned, λοιπόν.