Και από Δευτέρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, που λέει και η γιαγιά σου. Ειδικά για  σένα όμως που σπουδάζεις και είναι η εποχή προετοιμασίας για την εξεταστική. Ωχ ωχ δηλαδή. Δες τι μπορείς να κάνεις για να ξεκινήσεις εγκαίρως «προθέρμανση» αλλά και για να μην αφήσεις το άγχος να σου χαλάσει τη διάθεση

https://31.media.tumblr.com/2c04dcf8210850d4172ae728df6d7551/tumblr_inline_n57qrt1id51rbw76w.gif

Τα παρακάτω tips σε αφορούν αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά και να ξεκινήσεις διάβασμα από τώρα. Αν τα αφήσεις για τελευταία στιγμή, δε σε σώζει τίποτα. Μην πεις ότι δε σε προειδοποίησα.  

Πρόσεχε τι κάνεις, πρόσεχε τι τρως

Αν έχεις περάσει τη φάση των Πανελληνίων γνωρίζεις ότι το άγχος σε κάνει να τρως ό,τι βρεθεί στο διάβα σου και, τι έκπληξη, πάντα τυχαίνει να είναι κάτι παχυντικό/ανθυγιεινό. Κατανοώ ότι το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει είναι να τρως υγιεινά και να παίρνεις τις βιταμίνες σου, πρέπει όμως να τα βάλεις στο πρόγραμμα. Ψάρι, κοτόπουλο αυγά και ξηροί καρποί θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για μελέτη που θα ζήλευε και ο μεγαλύτερος nerd (ατυχές παράδειγμα, αλλά τέλος πάντων κατάλαβες).

Για σένα νοιάσου...

Και γυμνάσου (duh!). Μην προσπεράσεις το συγκεκριμένο tip όσο κι αν το θέλεις. Ακόμα και ένα 20λεπτο τρεξιματάκι 4 φορές την εβδομάδα θα κάνει τη δουλειά του. Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι από τα πιο ισχυρά κόλπα για να διώξεις το στρες και να «καθαρίσεις» το μυαλό σου. Δε θέλεις να πέσεις στα αντικαταθλιπτικά, θέλεις;

http://aminaakar226.files.wordpress.com/2013/11/tumblr_inline_n0risu9qwk1qaz758.gif

Baby steps

Μην πέφτεις στην παγίδα σα μερικές μερικές (γκουχ!) που άφηναν όλο το διάβασμα για τελευταία στιγμή (για το προηγούμενο βράδυ, συγκεκριμένα). Η τεχνική που δουλεύει 100% και μπορώ να στο εγγυηθώ πλέον είναι μια μικρή επανάληψη μετά από κάθε μάθημα/διάλεξη.

Έτσι θα συγκρατείς καλύτερα τις πληροφορίες και δε θα νιώθεις ότι διαβάζεις Κινέζικα την ημέρα πριν την εξέταση (όχι εγώ, μια φίλη μου).

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcrECGgUk7i2fYGPpTKxVNdpJnqNMJypbcGgWdGOX_7zLZele9

Ωραία Κοιμωμένη εσύ;

Αν είσαι νυχτοπούλι θα δυσκολευτείς αλλά δε μπορώ να τονίσω αρκετά πόσο σημαντικό είναι να κοιμάσαι όσο πρέπει (7-8 ώρες δηλαδή). Ο άτσαλος ύπνος ή οι ολονυχτίες πριν τις εξετάσεις ούτε το στρες θα διώξουν ούτε θα σε κάνουν να αποστηθίσεις απ’ έξω 150 σελίδες. Άκου την παλιά.  

Good luck!