Στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα κτελ, στα τρένα, είναι παντού και είναι πολλοί. Με όποιο τρόπο διάλεξες κι εσύ να ξεκινήσεις τις διακοπές σου, να ξέρεις τι θα συναντήσεις μπροστά σου. Προσωπικά, βαριέμαι τρομερά τα ταξίδια, πολλές φορές εύχομαι να υπήρχε ένα κόλπο ώστε να έφτανες αμέσως στον προορισμό σου χωρίς ταλαιπωρία, σπρώξιμο, αγένεια, μεγάλες ουρές αναμονής, καθυστέρηση σε δρομολόγια και τα σχετικά. Φυσικά δεν μπορούμε να βάλουμε όλους τους ταξιδιώτες σε καλούπια, αλλά υπάρχουν 7 τύποι που είναι οι συνήθεις ύποπτοι και το αλατοπίπερο του ταξιδιού σου (αν παρατηρείς τον κόσμο γύρω σου τότε ξέρεις ότι πέφτω μέσα). Διάβασε λοιπόν πριν ταξιδέψεις:

1. Ο αραχτός και light. Αυτός εντοπίζεται κυρίως σε αεροδρόμια ή πλοία σε θέση Vip. Βασικό χαρακτηριστικό: έχει τα χρήματα κι αυτό φαίνεται. Στο αεροδρόμιο περνάει το διαθέσιμο χρόνο του στο bar, πίνοντας και τρώγοντας, μπροστά από ένα λάπτοπ ή τάμπλετ, με ένα κινητό στο χέρι, ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας, με τη γυναίκα του να διαβάζει δίπλα ανέμελη το περιοδικό της και τα παιδιά του (που παραδόξως είναι ήσυχα) κάθονται και παίζουν με την νταντά τους. Το καλό μ' αυτόν είναι ότι δεν ενοχλεί, το κακό είναι ότι ακους κάθε επαγγελματική του λεπτομέρεια. 

2. Οι γονείς με τα παιδάκια. Σκέτο μαρτύριο και γι' αυτούς και για εμάς. Πολλές βαλίτσες που συνήθως σέρνει ο μπαμπάς, ενώ η μαμά κρατάει το ένα από τα δυο κουτσούβελα και από πίσω η γιαγιά σέρνει το άλλο, που κλαίει τραβώντας το παιχνίδι του. Κάνουν φασαρία συνολικά από την ουρά για τον έλεγχο των εισιτηρίων, στην τοποθέτηση στα καθίσματα, σε όλο το ταξίδι και στην έξοδο από το μέσο. Η μόνη φάση σωτηρίας είναι όταν τα παιδάκια κοιμούνται για λίγο για να ξυπνήσουν με κλάματα, με φωνές, με γκρίνια - και να ξέρεις, εγώ τα αγαπώ τα παιδάκια.

The 9 Travelers Youll See at the Airport

3. Ο φασαρίας. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να παραπονεθεί με ουρλιαχτά για κάτι και να απειλεί πως θα φωνάξει τον υπεύθυνο. Μετά από τις απειλές, σειρά έχουν πολιτικές τοποθετήσεις με αναφορές στην κυβέρνηση, σε κυβερνήσεις του παρελθόντος, κάποιο νέο μέτρο και συγκεκριμένα όνοματα. Σκοπός του να προσελκύσει άλλους ταξιδιώτες και να κάνουν πάνελ. 

4. O κλασικός τουρίστας. Ήρθε στη χώρα σου για διακοπές και λέει να κάνει ένα τουρ σε νησιά και πόλεις της Ελλάδας. Δε μιλάει, δε λαλάει, δεν ενοχλεί, δε σου παίρνει τη θέση, τα παιδιά του δε γκρινιάζουν, είναι ευγενικός, σ' ευχαριστεί με την καρδιά του κάθε φορά που σε ξεβολεύει για να περάσει από και προς το κάθισμα του. Παρακαλώ πολύ, κλωνοποιήστε τον.

5. Το ζευγαράκι. Συνήθως σε κτελ και πλοία τα εντοπίζεις αυτά. Παρόλο που δεν ενοχλούν με φωνές και τέτοια  - εκτός αν μαλώσουν στο ταξίδι - κάνουν το σούπερ σπαστικό πράγμα που θα ήθελα να καταγγείλω: φιλιούνται σαν να μην υπάρχει αύριο, με πάθος, με πολύ πάθος, με πάρα πολύ πάθος. Η' θα ακούς το σμουτς σμουτς κάθε ένα λεπτό ή θα τους βλέπεις σχεδόν να καταπίνει ο ένας τον άλλο, τραγικές και οι δυο περιπτώσεις. Get a room παιδιά!

6. Οι κοριτσοπαρέες/αγοροπαρέες  τύπου World Party  Νομίζω είναι οι μόνοι που διασκεδάζεις να κρυφακούς (έλα, όλοι το κάνουμε) γιατί μπορεί να τραγουδάνε, να παίζουν επιτραπέζια, να πειράζουν ο ένας τον άλλο και γενικώς να περνάνε super YOLO!
Να σημειώσω ότι οι κοπέλες έχουν ξεχάσει να ντυθούν τις περισσότερες φορές κι αυτό το θέαμα είναι που με χαλάει - ναι κοπέλα μου, κάνε υπομονή, θα τα βγάλεις όλα στην παραλία, όχι από το καράβι. 

7. Ο πολυλογάς. Αυτός που δε βάζει γλώσσα μέσα του σε όλο το ταξίδι, μιλάει, μιλάει, μιλάει, δεν ξέρεις καν τι λέει απλά τον ακούς από την ώρα που θα μπεις μέχρι την ώρα που θα βγεις. Ξέρει ότι μιλάει δυνατά, ξέρει ότι τον ακούν τόσοι άνθρωποι, αλλά αυτός ήταν και ο στόχος του από την αρχή. Το χειρότερο είναι να κάθεται δίπλα σου όπως στη θέση του αεροπλάνου, τρένου, κτελ - στο καράβι κάπως σώζεται, κάνεις καμιά βόλτα, πας λίγο κατάστρωμα, πέφτεις στη θάλασσα στην ανάγκη. Σου πιάνει την κουβέντα ή μιλάει σε κάποιον δικό του ή το χειρότερο μιλάει στο τηλέφωνο και χαζογελάει

Καλό ταξίδι είπαμε; Δεν είπαμε!