Πριν φωνάξεις τους συναδέλφους σου από τα παραδίπλα γραφεία να δουν αυτό που έγραψα για σένα, διάβασε το μόνος σου, χαλάρωσε κι απόλαυσέ το! Και στην ανάγκη - αν νιώθεις ρε παιδί μου ότι θες κάπως να μου το ανταποδώσεις - η Κυριακή δεν είναι μακριά, για εκείνο το περιβόητο μάθημα οδήγησης που μου χρωστάς. Τι θα ήθελα να ξέρεις; Τόσα κι άλλα τόσα.

1. Ακόμη νιώθω τύψεις που φτιάχνεις ό,τι χαλάω. Όχι καλέ, δεν εννοώ το τρίτο λάπτοπ που κατέστρεψα (ναι αυτό εννοώ). Α και τότε που σε έτρεχα να βγάλεις αντικλείδια επειδή νόμιζα πως έχασα τα κλειδιά μου αλλά τελικά τα βρήκα, θυμάσαι; Ε και για τότε έχω ακόμη τύψεις. Κυρίως όμως και για εκείνες τις φορές που ''μου κάνεις τον ταξιτζή'' - όλο απειλές ότι θα βάψεις κίτρινο το αυτοκίνητο σου είσαι, αλλά εγώ συνεχίζω να το βλέπω ασημί - είτε είναι βράδυ, μεσημέρι, πρωί, κρύο, ζέστη, για να μην ταλαιπωρηθώ, να μην αργήσω, να μην ξυπνήσω νωρίς.

2. Δε σου πάνε οι στιλιστικές απόψεις, αλλά τη βρίσκω να τις ακούω! Πάλι έβαψες τα μαλλιά σου; Κούρεμα είναι αυτό;Oύτε έναν πόντο δεν τα έκοψες, να στα κόψω εγώ να τελειώνουμε; Πάλι ψώνισες; Τόσες τσάντες δεν έχεις;Τι χρώμα έχουν τα νύχια σου; Μπλέ, κίτρινο, μώβ; Τι αηδίες είναι αυτές! Παραλίγο να το ξεχάσω, μη μου λες ότι πάχυνα, στα μάτια σου να είμαι μοντέλο - αν δε με δεις εσύ έτσι, τότε ποιος άλλος;

3. Μ' αρέσει που σκέφτεσαι για μένα πριν από μένα. Είπαν θα βρέξει, ντύσου καλά. Δε θα έχει τραμ αύριο, θες να σε πάω πουθενά; Μην πας στο κέντρο, θα έχει φασαρίες. Γιορτάζουν οι Καλλιόπες σήμερα, έχεις καμία; Έχει γενέθλια ο ξάδερφος σου, να του ευχηθείς ε! Που λες, μ' αρέσει αυτό ακόμη κι αν σου απαντάω '' ώωχου καλάα''. 

4. Μην είσαι τόσο διακριτικός. Κι όμως, στο λέω αυτό. Δε θες να μ' επηρεάσεις ούτε για τη φίλη μου που μου είπε το ένα, ούτε για τον τύπο που μου είπε το άλλο και μ' εκνεύρισε. Πες τη γνώμη σου, ανακατέψου!

5. Μ' αρέσει όταν με βάζεις στη θέση μου όταν έχω άδικο (σπάνια δηλαδή). Αν διαφωνήσω με μάνα, αδερφό, γιαγιά, το σόι ολόκληρο, θα είσαι εκεί να επιβάλλεις την τάξη. Εκεί ανακατεύεσαι ε;

6. Ίσως - λέμε ίσως - μου αρέσει κατά βάθος όταν καμαρώνεις για μένα. Ξέρεις μωρέ, για εκείνες τις φορές που με ρωτάνε τυπικά τι κάνω και με τι ασχολούμαι και πετάγεσαι για να μοιραστείς τα κατορθώματα μου από το νηπιαγωγείο μέχρι και σήμερα. Κοκκινίζω, σου ρίχνω δολοφονικό βλέμμα, αλλά συνέχισε, ωραία τα λες.