Κακά τα ψέματα, το τελευταίο πράγμα που περιμένει να αντικρίσει κανείς σε ένα φοιτητικό σπίτι, είναι ο καθαρός χώρος διαβάσματος. Ένα ακατάστατο γραφείο είναι κάτι το οποίο χαρακτηρίζει κάθε 20χρονο εκεί έξω. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον φοιτητή ο οποίος διατηρεί το γραφείο του πάντα καθαρό, παρ’ όλο βέβαια, που κάτι τέτοιο είναι σημαντικό και ιδιαίτερα χρήσιμο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να έχεις ένα τακτοποιημένο γραφείο, που είτε αφορούν την ευκολία με την οποία θα βρεις γρήγορα ό, τι χρειάζεσαι, είτε να μην πελαγώνεις μπροστά σε αναρίθμητα χαρτάκια σημειώσεων. 

Έχεις σκεφτεί ποτέ, πως ένας από τους λόγους που αναβάλλεις το διάβασμά σου, μπορεί να είναι και το άγχος που σε πιάνει όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με έναν όγκο πραγμάτων, που δεν έχουν καμία θέση στο γραφείο σου; Ο χώρος στον οποίο διαβάζεις κι εργάζεσαι άλλωστε, επηρεάζει την ποιότητα της δουλειάς σου. Γιατί ακόμη κι αν εσύ νιώθεις ότι μπορείς να συγκεντρωθείς σε έναν χαοτικό χώρο, ένα καθαρό περιβάλλον θα βελτιώσει σίγουρα την αποδοτικότητά σου.

Παρακάτω, θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το γραφείο σας τακτοποιημένο, έτσι ώστε να παραμείνετε περισσότερο συγκεντρωμένοι και αποδοτικοί σε αυτό που κάνετε την εκάστοτε στιγμή:
 

1. Πέτα συχνά τα σκουπίδια, από το γραφείο σου.

Συνηθίζουμε να κρατάμε στο γραφείο μας, κάθε μικρό σκουπιδάκι και κάθε αντικείμενο που πλέον δεν μας χρησιμεύει σε τίποτα. Δεν νομίζω πως υπάρχει γραφείο, χωρίς πολύχρωμα χαρτάκια, τσαλακωμένες σελίδες, συνδετήρες κι άλλα διάφορα, που καθιστούν το χώρο μας βρώμικο. Πόσες φορές δεν έχεις αναγκαστεί να σκάψεις, πάνω από σκουπίδια για να βρεις, κάτι που χρειαζόσουν; Μην αφήνεις λοιπόν, έναν ακατάστατο χώρο να σε αποδιοργανώνει. Προσπάθησε να αφιερώνεις κάθε μέρα μερικά λεπτά, για να καθαρίζεις το γραφείο σου. Ξέρω πως ίσως δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις και θα αποκτήσεις έναν τακτοποιημένο και οργανωμένο περιβάλλον εργασίας.
 

2. Οργάνωσε και αποθήκευσε, οτιδήποτε είναι σημαντικό για τη δουλειά σου.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ!

Πηγή: neopolis.gr