Αν είσαι μαθήτρια και ιδίως Γ’ Λυκείου θα ετοιμάζεται για την τελική ευθεία των πανελληνίων οπότε 2-3 μέρες απόλυτης ξεκούρασης θα σου χρειαστούν. Αν είσαι 3-4ετής φοιτήτρια ετοιμάζεις εργασίες ώστε μετά το Πάσχα να τις παραδώσεις και να φύγουν μερικές υποχρεώσεις από πάνω σου. Αν είσαι 1-2ετής φοιτήτρια δεν έχεις και πολύ ανάγκη από ξεκούραση.

Για όλους εμάς που δουλεύουμε είναι που βαράει το καμπανάκι. Υπάρχει μία και μοναδική αλήθεια: όσο και να γουστάρεις την δουλειά σου άπαξ και μπει Απρίλιος νιώθεις την ανάγκη για διακοπές πιο έντονη από ποτέ. Κι αυτό γιατί έχεις να δεις από τα Χριστούγεννα πάνω από μία μέρα ξεκούραση. Το 4ήμερο του Πάσχατος (sic) είναι αυτό που θέλεις επειγόντως ώστε να πάρει δύναμη πριν μπεις στην τελική ευθεία και να έρθει η καλοκαιρινή άδεια. Και τα σημάδια τα έχεις δει εδώ και πολύ καιρό.

1.Τις τελευταίες μέρες σου δεν ξυπνάς αν το ξυπνητήρι δεν χτυπήσει 4 φορές. Αυτό σημαίνει ότι το αναβάλλεις τρεις φορές και αφαιρείς πράγματα από την πρωινή σου ρουτίνα για περισσότερο χουζούρι.

MorningGIF

2. Έχουν μειωθεί αισθητά οι επισκέψεις σου στο γυμναστήριο. Από το 4 φορές τη βδομάδα έχεις πέσει στη μία. Αντίστοιχα αν πηγαίνεις για τρέξιμο… δεν πηγαίνεις πια για τρέξιμο.

tumblr_ms5xqfLqUH1sg7ck2o1_500

3. Η ταβανοθεραπεία είναι καθημερινή. Είναι εκείνο το δεκάλεπτο που επιστρέφεις σπίτι και πέφτεις στο κρεβάτι κοιτάζοντας το ταβάνι. Από την κούραση το μάτι θολώνει και αντί για ταβάνι βλέπεις καταγάλανα νερά. Ή έναν ωραίο γκόμενο.

4. Η σοσιαλμιντιακή σου κίνηση είναι ανύπαρκτη. Δεν κάνεις τίποτα ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό λόγω φόρτου εργασίας και επομένως τι να ποστάρεις; Selfie με τον διευθυντή σου την ώρα που σου ρίχνει σκαμπήλια να ξυπνήσεις;

0-hate-your-hometown

5. Είσαι τόσο καλοσυνάτος με του ανθρώπους. Η συμπεριφορά σου δε στους συναδέλφους σου είναι ο ορισμός του «έχω τρόπους»#νοτ

vaca

6. Οι συνάδελφοι σου προτιμούν να φορτωθούν την δική σου δουλειά παρά να σε έχουν εκεί να γκρινιάζεις. Μάλιστα ζητούν από τον προϊστάμενο σου να σου δώσει πενθήμερη άδεια.

7. Έχεις κάνει χρυσό το καφέ κάτω από το σπίτι και την δουλειά. Από κει που με δύο εσπρεσάκια ήσουν κομπλέ, τώρα αν δεν πιεις τουλάχιστον 5 (ΠΕΝΤΕ) μες στην ημέρα νιώθεις να τρέμεις.

8. Από την πρώτη Απριλίου είσαι κάθε μέρα στο τσακ από το να δηλώσεις ασθένεια και να πας για καφέ στη Μαρίνα Φλοίσβου ή κάπου με θέα την θάλασσα. Δεν το κάνεις ποτέ. Κρατιέσαι μέχρι να έρθει η σωστή στιγμή. 6 και σήμερα.

9. Φωτογραφίες από τροπικές παραλίες έχουν γεμίσει τα προφίλ σου. Στο εξώφυλλο του timeline η Καραϊβική, στο Instagram St. Barts. Μπαχάμες, Μαλδίβες, μπανγκαλόους και άλλα νησιά. Καλά όλα αυτά, αλλά… έχεις κανονίσει δέκα μέρες στο Λουτράκι το καλοκαίρι…

10. Η τελευταία φορά που ξενύχτησες ήταν στις Απόκριες. Μόνο που δεν ήταν ξενύχτι, αλλά σε είχε πάρει ο ύπνος στην καρέκλα βλέποντας τα Όσκαρ.

Oh-my-God-GIF-2