Οι εξετάσεις πέρα από ένα τεστ για τις γνώσεις σου και το διάβασμα που έκανες, θα αποτελέσουν και μια πολύ καλή δοκιμασία και για τη σχέση σου. Αν τα βρείτε σκούρα εξαιτίας της πίεσης, του άγχους, της γκρίνιας (σου) και της έλλειψης διαθέσιμου χρόνου, τότε θα έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θέλετε αρκετή δουλειά ακόμη - αλλά, μετά το τέλος των εξετάσεων να αρχίσει να σε απασχολεί αυτό. Πως να βοηθήσετε τη σχέση σας κατά την περίοδο των εξετάσεων ώστε να αντέξει;

1. Συμφωνήστε στο πως θα είναι η επικοινωνία σας για όσο διαρκούν οι εξετάσεις. Μπορεί εσένα να σε βοηθάει περισσότερο το να διαβάζεις με το κινητό σου κλειστό για να μην αποσυντονίζεσαι. Λογικό το βρίσκω. Καλύτερα να βάλεις τους όρους σου, πχ ότι δε θα σου στέλνει όλη μέρα για να χαζοκουβεντιάζετε ας πούμε, αλλά ότι θα τον παίρνεις εσύ τηλέφωνο όταν κάνεις διάλειμμα. Μπορεί να βρεθεί η μέση λύση, αρκεί να υπάρχει κατανόηση και από την άλλη πλευρά. Μην περιμένεις να διαβάσει το μυαλό σου, ζήτησε του εσύ να ρυθμίσετε την επικοινωνία σας ώστε να μην ξεφεύγεις από το διάβασμά σου.

2. Προσπαθήστε να συγχρονίσετε το διάβασμα και το διάλειμμα σας. Δεν ξέρω το κατά πόσο βολεύει να διαβάζετε μαζί, αλλά μπορείτε να διαβάζετε παράλληλα ... ο καθένας στο σπίτι του. Το καλό είναι ότι θα συμπέσει το διάλειμμα σου με το δικό του, οπότε θα μπορέσετε να βρεθείτε για λίγο και να ξεσκάσετε από το διάβασμα.

3. Εμψυχώστε ο ένας τον άλλο. Πόσο δύσκολο είναι να εμψυχώνεις άλλο ένα άτομο, όταν η ψυχολογία σου και το άγχος σου δε βοηθούν καθόλου μα καθόλου; Πολύ θα έλεγα. Αν είστε και οι δυο με ψυχολογία που να πιάνει πάτο, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τρώγεστε και να ψάχνετε αφορμές για να ξεσπάσετε το άγχος σας. Ένα μήνυμα με μια καλή (γλυκιά, πάρα πολύ γλυκιά) κουβέντα, μπορεί να σας αλλάξει εντελώς τη διάθεση για διάβασμα. Εμψυχώστε, θα γίνει μεταδοτικό. Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε με τα μηνυματάκια!