Αν κάποια δεν την παίρνει να κατακρίνει τα πισωγυρίσματα στις σχέσεις, σίγουρα είμαι εγώ. Αν υπήρχε τίτλος Miss πισωγύρισμα, θα τον είχα εγώ δικαιωματικά. Δεν είναι κακό να γυρνάς σε μια σχέση, δεν είναι κακό να δίνεις ευκαιρίες, κακό είναι να το κάνεις χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Τώρα θα μου πεις, ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος; Χμμμ, σίγουρα κάποιος από τους παρακάτω:

1. Όταν οι πράξεις του είναι πιο δυνατές από τα λόγια του. Πολλές φορές προκειμένου να σε κάνει να γυρίσεις θα σου τάξει τον ουρανό με τ' άστρα, το θέμα είναι όμως να κάνει πράξεις για να σου δείξει ότι πραγματικά σε θέλει πίσω και να μη μένει απλά στα λόγια. Το να σε βάλει στην παρέα του και να σε γνωρίσει στους δικούς του μπορεί να δείχνει ας πούμε ότι σε υπολογίζει στ' αλήθεια και αυτό μετράει πολύ περισσότερο από 15 κοπλιμέντα που θα κάνει για να σε ρίξει. Είπαμε, σ' αυτή τη φάση σημασία έχουν οι πράξεις. Φυσικά, ακόμη μεγαλύτερη σημασία έχει και ποια πράξη θεωρείς εσύ αξιόλογη και ικανή ώστε να σε κάνει να γυρίσεις.

2. Δεν κρύβει πράγματα. Ένας άντρας που σου ανοίγεται για κάθε λεπτομέρεια της ζωής του, σίγουρα προηγουμένως σου έχει δώσει και την καρδιά του. Αυτό στο υπογράφω και με τα δυο χέρια! Ισχύει ότι κάποιος που θέλει να κρυφτεί βρίσκει τον τρόπο αλλά επίσης ισχύει ότι και κάποιος που δε φοβάται να σου αφήσει το κινητό του ή τον υπολογιστή ή το mail ή κάτι προσωπικό του τέλος πάντων, λογικά δεν έχει τίποτα να κρύψει. Επίσης, το να μοιραστεί μαζί σου τι έκανε ή δεν έκανε το διάστημα που ήσασταν χωριστά, είναι μια καλή αρχή για αμοιβαία εμπιστοσύνη - αρκεί να κάνεις το ίδιο, έτσι;

3. Σε αφήνει να κάνεις ερωτήσεις (αρκεί να μην το παρακάνεις κι εσύ). Αν πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου όσο ήσασταν μαζί ή αν έχεις έστω και την παραμικρή αμφιβολία για να προσπαθήσετε ξανά, τότε εκείνος πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να σε κερδίσει, έστω κι αν αυτό το κάτι σημαίνει απαντάω-σε-κάθε-ερώτηση-σου-500-φορές. Ένα πράγμα θα σου πω μόνο (μιας και κάνω υπερβολικά πολλές ερωτήσεις) μην κάνεις ερωτήσεις, των οποίων την απάντηση δεν μπορείς να αντέξεις. 

4. Είναι ειλικρινής μαζί σου και σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια. Η ειλικρίνεια που λέω εγώ δεν προκύπτει μόνο από αυτά που θα σου πει, αλλά ακόμη και η στάση του, το βλέμμα του, οι εκφράσεις του θα δείχνουν ότι ναι, λέει αλήθεια. 

5. Σε καταλαβαίνει. Αν σε πλήγωσε κάτι συγκεκριμένο ή αν πληγώθηκες από τη γενικότερη κατάσταση, τότε υποθέτω θα έχεις πολλά να βγάλεις από μέσα σου και πολύ καλά θα κάνεις.

6. Αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Συνήθως φταίνε και οι δυο όταν δεν πάει κάτι καλά σε μια σχέση - συνήθως είπα, μην αρπάζεσαι. Όπως και να χει, είναι σημαντικό να εντοπίσει και να αναγνωρίσει λάθη στη συμπεριφορά του, αλλά και να φροντίσει ώστε να μην επαναληφθούν. Ποια είναι η τιμωρία για ένα αγόρι; Το να αναλύσεις επί ώρες το πως ένιωσες σε κάθε περίπτωση, απλά εσύ μην το κάνεις για να τον τιμωρήσεις, αλλά για να νιώσεις καλύτερα και να ηρεμήσεις. Πρόσεξε, αν αρχίσει να δικαιολογείται για όλα τα πράγματα που σε πλήγωσαν, δε βλέπω προκοπή. Το ζητούμενο είναι να τα παραδεχτεί και να κατανοήσει πως σε έκανε να νιώσεις. 

7. Σου αφήνει περιθώριο να εκφραστείς. Συνήθως οι άντρες δεν τα πάνε καλά με τις συναισθηματικές μας εκρήξεις και με την (υπερ)ευαίσθητη πλευρά μας. Αν σε θέλει (σαν τρελός) θα προσπαθήσει να σε ηρεμήσει με κάθε τρόπο και θα σ' αφήσει να μιλήσεις για τα πάντα, να εκφραστείς, να βρείτε από κοινού μια εξήγηση τόσο στο γιατί χωρίσατε αλλά και στο γιατί γυρνάτε ο ένας στον άλλο. 

Για να είμαι και δίκαιη, να πω ξανά ότι δε θα φταίει μόνο εκείνος για το χωρισμό σας αλλά ακόμη και να φταίει (λέμε τώρα) μην μπεις στον κόπο να γυρίσεις σε μια σχέση αν μέσα σου δε νιώθεις έτοιμη να κάνεις μια νέα αρχή με το ίδιο άτομο. Αναλογίσου όλους τους παράγοντες που σε κάνουν να θες να γυρίσεις σ' αυτή τη σχέση:

1. Μήπως δε θέλεις απλά να βρει άλλη; Αλήθεια τώρα, μένεις με κάποιον μόνο και μόνο για τον έχεις ρεζερβέ; Δεν έχει νόημα η σχέση αν ο λόγος ύπαρξης της είναι αυτός.

2. Μήπως τον θέλεις από ανασφάλεια; Να μη μείνεις μόνη σου ή να αποδείξεις σ' εκείνον και στους γύρω σας ότι όλα είναι καλά και ότι είστε αγαπημένοι (αλλά δεν είστε).

3. Μπορείς όντως να τον συγχωρήσεις για οτιδήποτε έκανε ή να προσπεράσεις τα προβλήματα που είχατε προκειμένου να είστε μαζί; Μην επιστρέψεις σε καμία κατάσταση με σκοπό να την ανακυκλώσεις, αν δεν είσαι έτοιμη να χαράξεις το νέο ξεκίνημα, τότε να το κάνεις με ένα άλλο άτομο όταν έρθει η ώρα.

Έχει η σχέση σου τις σωστές βάσεις; Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις!