Σπαταλάς τις ώρες σου προσπαθώντας να φτιάξεις το τέλειο μήνυμα. Να βάλεις άλλο ένα θαυμαστικό ή όχι; Να προτιμήσεις χαμογελαστή φατσούλα, ή φατσούλα που κλείνει το μάτι; Όταν το μήνυμα είναι έτοιμο, δεν το στέλνεις αμέσως, αλλά περιμένεις λίγο για να μην φανείς απελπισμένη- όχι όμως υπερβολικά πολύ, για να φανεί κι ότι ενδιαφέρεσαι.

Παίρνεις επιτέλους την μεγάλη απόφαση και τώρα το μόνο που μένει είναι να σου απαντήσει το αγόρι-το μόνο μήνυμα που λαμβάνεις, ωστόσο, μέσα στο επόμενο μισάωρο είναι από την Μαμά. Τι πήγε λάθος; Σου αποκαλύπτουμε με ποιον τρόπο, άθελά σου, μπορεί να ξενέρωσες τον παραλήπτη του μηνύματος.

Μην στείλεις: "Γειαααα"

Γενικά, δεν υπάρχει λόγος να κοτσάρεις 15 επιπλέον φωνήεντα σε κάθε λέξη που στέλνεις. Είναι ενοχλητικό αν γίνεται συνέχεια και δεν κολακεύει την νοημοσύνη σου.

Αντίθετα, στείλε: "Τι κάνεις;"

Ξεκίνα την συζήτηση με κάποια ερώτηση που δείχνει ότι περιμένεις μια κανονική απάντηση. Έτσι δείχνεις ότι πράγματι ενδιαφέρεσαι.

Μην στείλεις: "Πού είσαι;" "Θέλεις να βρεθούμε;"

Όλες έχουμε βρεθεί στην άβολη κατάσταση που στέλνουμε ένα μήνυμα και δεν παίρνουμε ποτέ, ή τουλάχιστον άμεσα, απάντηση. Όσο δύσκολο κι αν είναι, αντιστάσου στον πειρασμό του να στείλεις δεύτερο μήνυμα στην σειρά, γιατί αν το παλικάρι δεν είχε χρόνο και όρεξη να σου απαντήσει την πρώτη φορά, με την δεύτερη μπορεί και να σε ξεγράψει οριστικά.

Αντίθετα, μην στείλεις τίποτα.

Η επικοινωνία σας θα πρέπει να είναι αμφίδρομη. Δεν μπορεί να στέλνεις εσύ συνέχεια. Στα αγόρια αρέσει γενικά να "κυνηγούν", οπότε να ενδιαφέρεται πραγματικά, θα σου στείλει χωρίς να χρειάζεται υπενθύμιση.

Μην στείλεις: "χαχα" ή "lol"

Βασικά, μην στείλεις μόνο αυτά. Αν στην μέση μιας συζήτησης στείλεις ένα σκέτο "χαχα", ο άλλος δεν ξέρει αν το λες επειδή πράγματι γέλασες ή επειδή δεν έχεις τι άλλο να πεις. Επομένως, δεν βοηθάς και πολύ στο να συνεχιστεί η κουβέντα.

Αντίθετα, στείλε: "Έχεις πολλή πλάκα :) "

Στην πραγματική ζωή, αν κάποιος σου έλεγε κάτι αστείο, θα καθόσουν να γελάς δυνατά χωρίς να σχολιάσεις κάτι; Λογικά όχι. Οπότε, και σ'αυτή την περίπτωση, πες κάτι που δείχνει ενδιαφέρον και θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του παραλήπτη. Σίγουρα θα εκτιμηθεί!

Μην στείλεις: "ok."

Ο,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις! Ακόμα και αν δεν το εννοούσες έτσι, το απλό "ok" δείχνει στην χειρότερη ότι είσαι αγενής και στην καλύτερη ότι απλά βαριέσαι να συνεχίσεις την συζήτηση.

Αντίθετα, στείλε: "Πολύ ωραίο/ Μου ακούγεται ενδιαφέρον/Συμφωνώ απόλυτα"

Ανάλογα και με το θέμα, για άλλη μια φορά πρέπει να δείξεις ότι συμφωνείς με έναν πιο ενθουσιώδη τρόπο. 

Μην στείλεις: "Θα δούμε."

Αυτά τα αόριστα μηνύματα δεν πολυαρέσουν στα αγόρια. Συνήθως τα εκλαμβάνουν αρνητικά (θα δούμε=όχι). Γενικά, προτιμούν να είσαι ξεκάθαρη.

Αντίθετα, στείλε ένα "ναι" ή ένα "όχι".

Με ευγένεια πάντα, ξεκαθάριζε την στάση σου απέναντι σε ο,τι σου προτείνουν. Τα αγόρια είναι απλά πλάσματα, ειδικά σε ο,τι αφορά την επικοινωνία! Αν σου προτείνει κάποιος να βγείτε και δεχτείς χωρίς να κάνεις την δύσκολη, θα έχετε κάνει ένα βήμα μπροστά. Αν πάλι δεν έχεις όρεξη να τον ξαναδείς, καλύτερα να πεις ένα "όχι" και να το δικαιολογήσεις κάπως, παρά ένα γενικό "θα δούμε".

Μην στείλεις: "Γιατί δεν μου απαντάς;"

Αν κάποιος δεν σου έχει απαντήσει, μπορεί να ευθύνονται 100 διαφορετικοί λόγοι. Ο λόγος δεν είναι απαραίτητα ότι δεν σ'έχει όρεξη. Αν γίνεσαι όμως φορτική και ενοχλητική με τέτοια μηνύματα, τότε σίγουρα δεν θα σ'έχει από εδώ και στο εξής.

Αντίθετα, μην στείλεις τίποτα.

Ο τύπος μπορεί να πίνει τσάι με την γιαγιά του ή να ψέλνει στην εκκλησία και γι'αυτό να μην απάντησε. Εντάξει, υπάρχει και η περίπτωση να μην ενδιαφέρεται. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν κάνεις τα πράγματα καλύτερα με το να τον βομβαρδίζεις.

Μην στείλεις: "Ανυπομονώ να σε δω :) ;) :*"

Μπορεί να τα χρησιμοποιείς για να δώσεις έμφαση, όμως τα πολλά emoticons δείχνουν λίγο χαζά ή και fake. Εφόσον δεν έχεις οπτική επαφή, το να βάλεις μια χαμογελαστή φατσούλα εδώ κι εκεί δεν είναι κακό, αρκεί να μην το παρακάνεις.

Αντίθετα, στείλε: "Ανυπομονώ να σε δω :)"

Μια φατσούλα είναι υπεραρκετή! Εξαρτάται φυσικά και από τον συνομιλητή. Αν βλέπεις ότι σου στέλνει κι αυτός, τότε σημαίνει ότι του αρέσουν. Αν δεν στέλνει, αλλά του στέλνεις εσύ, τότε μπορεί να σε θεωρήσει πολύ "γλυκούλα" (με την κακή έννοια) ή και υπερβολικά ενδιαφερόμενη.

Μην στείλεις: το απόλυτο κενό

Όπως κι αυτός, έτσι και εσύ έχεις το δικαίωμα να είσαι απασχολημένη με κάτι άλλο. Ωστόσο, μην το κάνεις επίτηδες, γιατί δεν πιάνει. Ίσα-ίσα που τον μπερδεύεις και τον κουράζεις.

Αντίθετα, στείλε κάτι που να δίνει συνέχεια στην συζήτηση.

Γίνε δημιουργική και μην περιμένεις πάντα από τον άλλο να συντονίζει την κουβέντα! Θα του φανείς πολύ πιο ενδιαφέρουσα ως άτομο, θα γνωριστείτε καλύτερα κι ενδεχομένως θα βρείτε κοινά σημεία μεταξύ σας. Τι θα μπορούσε να τον πείσει περισσότερο απ'αυτό ότι ταιριάζετε;