Είμαι με τον ίδιο άνθρωπο τα τελευταία έξι χρόνια. Από πάρα πολύ μικρή μαζί του. Για την ακρίβεια από τα 19 μου.

Γενικά, το να είναι κάποιος χρόνια με τον άλλον, δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και επιτυχημένη η σχέση. Βλέπω πολλά ζευγάρια που είναι με το ταίρι τους από καθαρά «κεκτημένη ταχύτητα», από συνήθεια, επειδή δεν μπορούν να βρουν κάτι καλύτερο, επειδή αναγκάζονται να είναι, ακόμα και επειδή βαριούνται να χωρίσουν! Ναι, το έχω ακούσει κι αυτό. 

Εμείς όμως δεν θα μιλήσουμε για αυτούς. Θα μιλήσουμε για σένα, που είσαι χρόνια με το αγόρι σου, τον άντρα σου -όπως θέλεις πες το- και θέλεις να συνεχίσεις να είσαι και ψάχνεις τρόπους να ανανεώσεις τη σχέση σας.

Καταρχάς, καλά κάνεις. Είναι δύσκολο να είσαι σε μακροχρόνια σχέση και να είσαι συνεχώς καλά. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι μαζί και να αντέχει η σχέση σε σπουδές, στρατούς, άσχημες καταστάσεις. Θέλει προσπάθεια, χρόνο και κόπο. Αλλά αξίζει.

Αξίζει γιατί δεν υπάρχει πιο όμορφο από το να μοιράζεσαι.

Αξίζει γιατί ο άλλος δεν είναι μόνο γκόμενος, αλλά και φιλαράκι, αδερφός, πατέρας, ψυχολόγος. 

Αξίζει γιατί ήσουν πολύ τυχερή που βρήκες έναν άνθρωπο να επικοινωνείς -ξέρεις πολύ καλά, τι σκατά κυκλοφορούν τριγύρω. Αλλά θέλει και πολλή δουλειά. Καθημερινή.

 

Πάμε, λοιπόν, να σου πω μερικές συμβουλές για να διατηρήσεις την σχέση σου όμορφη και ζωντανή:

1.  Βγαίνετε και ξεχωριστά
Φυσικά και μαζί, γιατί όταν είσαι ερωτευμένος με τον άλλον, θέλεις να περνάς χρόνο μαζί του. Αλλά μην πέσεις στην παγίδα και χαθείς από παρέες, φίλες, συναδέλφους, συμφοιτητές ή ό,τι τελοσπάντων έχεις. Είναι υγιές και απαραίτητο να περνάτε χρόνο και ξεχωριστά. Άσε που είναι αστείο να τον σέρνεις για να αγοράσεις ένα φόρεμα ή να τον πηγαίνεις σε μια εκδήλωση για προϊόντα περιποίησης μαλλιών και εκείνος με τη σειρά του να σε σέρνει για το μάτς Ολυμπιακός-Γιουβέντους. Γι' αυτά, υπάρχουν οι φίλοι!

2. Ανανεώστε την ερωτική σας ζωή
Το πως, θα το αποφασίσετε εσείς. Το σίγουρο είναι πάντως πως η καλή σεξουαλική ζωή είναι δείκτης μιας καλής σχέσης και πως οι νέες εμπειρίες στο ερωτικό κομμάτι «ξανανιώνουν» το ζευγάρι. 

3. Ξεκινήστε ένα χόμπι μαζί
Οι αθλητικές δραστηριότητες, ένα χόμπι, η γυμναστική ή το οτιδήποτε σε βγάζει έξω από τα καθημερινά όρια και σου προσφέρει νέες εμπειρίες, θα κάνει και εσάς πιο ενεργούς και υγιείς και την σχέση σας πιο ζωντανή. Bungee jumping, λοιπόν και φύγαμε!

4. Ταξιδέψτε όσο πιο πολύ μπορείτε
Κάθε μα κάθε φορά που γυρνάω από ταξίδι με τον φίλο μου, είτε πάμε μέχρι το Αγκίστρι είτε πάμε στο εξωτερικό, νιώθω πιο ερωτευμένη από ποτέ. Βέβαια, πρέπει να πετύχεις και έναν άνθρωπο που θέλει να ταξιδεύει, ώστε να μοιράζεστε μαζί τις εμπειρίες σας... Αν τον έχεις βρει, τότε ξεκίνα τα ταξίδια και μην σταματήσεις ποτέ!

5. Βγαίνετε ραντεβού
Στην περίπτωση που ήδη συγκατοικείτε, είναι δύσκολο να βγαίνετε ραντεβού, είναι γεγονός. Παρόλα αυτά, δοκιμάστε να βρεθείτε όταν είστε ήδη έξω, μετά τη δουλειά ή τη σχολή και να πάτε μια βόλτα. Είναι άλλη αίσθηση, θα με θυμηθείς! 

6. Κάντε εκπλήξεις
Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να κάνεις εκπλήξεις στον αγαπημένο σου και να βλέπεις το χαμόγελο και την χαρά του σε αυτό που του έχεις προετοιμάσει. Κανόνισε μια εκδρομή για το Σαββατοκύριακο, ένα δείπνο σε ένα εστιατόριο ή αν δεν έχεις χρήματα, ακόμα και στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις το αγαπημένο του φαγητό και να περάσετε μια υπέροχη βραδιά. Θα το εκτιμήσει και η επόμενη φορά θα είναι η δική του σειρά να σε εκπλήξει ευχάριστα!

7. Πάρτε κατοικίδιο 
Εάν το θέλετε πραγματικά και έχετε τη διάθεση να του αφιερώσετε χρόνο -δεν είναι παιχνίδι- τότε ναι. Θα σας ανανεώσει, θα σας δώσει χαρά και φυσικά, ευθύνη. Είναι άλλωστε ένα καλό τεστ πριν έρθει το παιδί.