Τι ωραίο συναίσθημα το πρώτο διάστημα που είσαι με κάποιον! Όλα είναι καινούρια, είσαι φουλ ερωτευμένη, κάνετε συνεχώς πράγματα, το σεξ είναι φοβερό. Από αυτό τον ενθουσιασμό, βέβαια, μπορεί να καταστρέψεις, άθελά σου, τη σχέση σου και να χωρίσεις εκεί που δεν το περίμενε κανένας. Δες εδώ πέντε καταστροφικές συνήθειες που καταστρέφουν τη σχέση σου.

Γι'αυτό και πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική και να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας για να μη χαλάσεις αυτό που ζεις. Τι πρέπει να θυμάσαι;

1. Πρόσεξε μην τον «πνίξεις»


«Παγίδα» στην οποία πολλά κορίτσια πέφτουν και, δυστυχώς, με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνουν και φοβίζουν το νέο τους αγόρι. Δείξε αυτό που αισθάνεσαι, αλλά όχι με υπερβολικό ζήλο. Εάν είστε για παράδειγμα ένα μήνα μαζί, καλό είναι να συναντιέστε 3-4 φορές την εβδομάδα, αλλά εάν θέλεις κάθε μέρα να τον βλέπεις, καταλαβαίνεις ότι μπορεί να τον «πνίξεις». Είναι απολύτως λογικό να θέλει μαι μέρα να ξεκουραστεί ή να δει τους φίλους του ή να είναι κουρασμένος. Μην κάνεις υπερβολές, λοιπόν.

2.  Μην παριστάνεις κάποια άλλη από αυτή που είσαι


Από το ενδιαφέρον σου γι'αυτόν και την επιθυμία σου να είστε μαζί, μπορεί να πέσεις στο λάθος του να προσποιείσαι μια άλλη από αυτή που πραγματικά είσαι. Είναι λογικό να θέλεις να είσαι αρεστή προς αυτόν και τους φίλους του, αλλά εάν κάνεις σαν barbie ενώ είσαι αγοροκόριτσο για παράδειγμα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι ή να γελοιοποιηθείς ή να καταλάβει γρήγορα ποια πραγματικά είσαι  και να ξενερώσει.

3. Το νέο σου αγόρι δεν είναι σαν τον πρώην σου


Γι'αυτό δεν χρειάζεται να πληρώσει τα σπασμένα του! Εάν «κουβαλάς» απωθημένα, ανασφάλειες και φόβους από την προηγούμενη σου σχέση, δε σημαίνει ότι πρέπει να τα ξεσπάσεις σε αυτόν ή να τον συγκρίνεις με τον πρώην σου. Σε κεράτωσε για παράδειγμα ο πρώην σου; Δε σημαίνει ότι θα σε απατήσει και το νέο σου αγόρι. Και τώρα που λέμε για πρώην, δες εδώ τι μπορεί να συμβεί εάν γυρίσεις στον πρώην σου.

4. Μην βιάζεσαι


Ο ενθουσιασμός σου μπορεί να περιμένει. Το ξέρουμε, το καταλάβαμε, είσαι ερωτευμένη μαζί του. Δεν χρειάζεται από τον πρώτο μήνα να του πεις «σ'αγαπώ», να γνωρίσεις τους δικούς του, να συγκατοικήσετε. Θα τρομάξει και θα φύγει! Όλα θα γίνουν, σιγά-σιγά και όταν πρέπει να γίνουν. Δες εδώ πως θα διαπιστώσεις ότι είναι το άλλο σου μισό.

5. Δεν είσαι το κέντρο της προσοχής


Γι'αυτό ηρέμησε. Κακά τα ψέματα, το αγόρι σου είχε ζωή πριν από εσένα και θα έχει την ίδια ζωή και μετά από εσένα -εάν χωρίσετε. Έχει -και πρέπει να έχει, όπως κι εσύ άλλωστε- τους φίλους, την οικογένεια και τα ενδιαφέροντά του, οπότε μην περιμένεις επειδή είστε μαζί, να κάνει στην άκρη όλα τα πράγματα που τον ευχαριστούν. Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου -ακόμα τουλάχιστον.

6. Μην «συλλέγεις» πληροφορίες


Θέλεις να μάθεις πολλά για αυτόν. Από το πιο είναι το αγαπημένο του φαγητό μέχρι το με πόσες γυναίκες έχει πάει. Δεν χρειάζεται να τον «βομβαρδίζεις» με πληροφορίες, ούτε εκείνον και κυρίως τους κοινούς σας φίλους. Θα τρομάξουν -και αυτός και οι φίλοι σας. Μπορείς να μάθεις όμως το ζώδιό του, για να καταλάβεις πως ερωτεύεται! Δες εδώ!

7. Μην απαιτείς την τελειότητα


Γιατί δεν θα την έχεις ποτέ! Ακόμα κι αν φαίνεται στην αρχή τέλειος, αποκλείεται να είναι. Προσπάθησε να μην έχεις υψηλές προσδοκίες, να μην απαιτείς να είναι άψογος σε κάθε του κίνηση και να μην τον συγκρίνεις με άλλους. Δεν θα ήθελες ούτε εσύ να στο κάνει.