Μα τι τρέχει επιτέλους με το μαύρο και το καλοκαίρι; Γιατί τέτοια αντιπαλότητα; Πολλές φορές, όταν ψάχνεις μέσα στο χαμό της ντουλάπας σου τι θα φορέσεις, προσπερνάς οτιδήποτε μαύρο με απόλυτη σιγουριά και ύφος ''μα καλά μαύρο τέτοια εποχή; ΝΕΧΤ!'' και έρχομαι εγώ και σε ρωτάω... μα γιατί όχι μαύρο;

Tο ότι σε ζεσταίνει δεν είναι δικαιολογία, τα βράδια απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει ήλιος. Απλά είσαι προκατειλημμένη και ξεχνάς πόσο κόβει παχάκια/κιλάκια/μπουτάκια, πόσο κολακεύει και πόσο αβίαστα πάει με όλα. 

Πως να το βάλεις:

1. Κοψίματα παντού. Με σκισίματα στα πλάγια, στη μέση, μεγάλο άνοιγμα στα πόδια, έξω την πλάτη ... δεν πιστεύω ότι θα ζεσταθείς ούτε λεπτό. Αντιθέτως, πάρε και κανένα μπολερό μαζί σου γιατί μπορεί να έχει ψύχρα (ναι το ξέρω, σαν τη μαμά σου ακούγομαι). Με μελετημένα σκισίματα για άνετο, αέρινο και sexy look, δε βρίσκω κανένα λόγο να το αποφεύγεις πάντως.

2. Παντελονοφόρμα. Στράπλες, αέρινη, φαρδιά γραμμή. Το συγκεκριμένο look είναι ιδανικό για ξεχωριστές περιστάσεις, τραπεζώματα, βράδια που βγαίνεις για ποτό, γεύμα με συναδέλφους και οποιαδήποτε άλλη περίσταση που έχεις ανάγκη από ένα πιο σοβαρό/επίσημο outfit που να παραμένει ταυτόχρονα θηλυκό. Ας μη σου πω ότι θα το συνδύαζα με γόβες έντονου χρώματος γιατί μπορεί να σε φρικάρω και να αλλάξεις άρθρο - ωχ, το είπα. Φυσικά, δε μου αρέσει να σέρνεται όπως της κοπελίτσας, αλλά το προσπερνάμε αυτό.

3. Ζιπ κιλότ ή κάπρι. Οτιδήποτε φτάνει λίγο πιο κάτω από το γόνατο σου, είτε πιο φαρδύ όπως η ζιπ κιλότ (το μυστικό για την ιδανική είναι να την περνούν όλοι για μάξι φούστα λέει η μαμά μου) είτε πιο στενό όπως ένα κάπρι παντελόνι, μπορεί να συνδυαστεί με τα αγαπημένα σου snickers για ένα casual look. 

4. Φούστα με δαντέλα. Μια μίντι φούστα από δαντέλα σου επιτρέπει να παίρνεις αέρα και να μην ιδρώνεις, αλλά από την άλλη δίνει την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου preppy look. Συνδύασε τη με απλό μπλουζάκι, μην το παρακάνεις με δαντέλα και φρου φρου!

5. Skort κανείς; Ορίστε πόσο δροσερό μπορεί να γίνει ένα ύφασμα σε μαύρο χρώμα, ειδικά αν είναι τόσο κοντό, όσο το σορτσάκι της εικόνας. Κι αν ζεσταθείς μ' αυτό, σίγουρα δε φταίει το χρώμα. Συνδύασέ το μ' ένα χαλαρό-απλό T-shirt και δε θα χάσεις!

6. Χαλαρό τιραντάκι. Ούτε αυτό ζεσταίνει, ειδικά ένα loose μπλουζάκι όπως το εικονιζόμενο. Δεν κολλάει πάνω σου, δε σε ιδρώνει, δεν ενοχλεί, συνδυάζεται εύκολα με τα αξεσουάρ σου και με τα υπόλοιπα ρούχα, ένα τέλειο key-piece για την ντουλάπα σου.

7. Το φόρεμα που σώζει ζωές. Τι εννοώ; Είναι αυτό το φόρεμα που θα βάλεις όταν δεν έχεις τίποτα άλλο καλύτερο, για να πεταχτείς στο σουπερμάρκετ, όταν θα σου χτυπήσει κάποιος το κουδούνι πρωί πρωί, ένα ρούχο passepartout που λογικά θα είναι εκτός ντουλάπας, πάνω στην κλασική καρέκλα του γραφείου, διαρκώς ετοιμοπόλεμο.

Στο άλλο άκρο τώρα, εσύ ξέρεις ποια είναι τα 8 λευκά μπλουζάκι που πρέπει να έχεις; Ξέρεις πως φοριούνται; Οι απαντήσεις βρίσκονται εδώ!

Φωτογραφίες