Για σένα που ιδρώνεις με το που σκάει μύτη ο ήλιος, ποντάρω ότι το καλοκαίρι δεν είναι η αγαπημένη σου εποχή. Και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ειδικά αν μπαίνεις στα μέσα, αν περπατάς για να φτάσεις στο σπίτι ή στη σχολή σου, αν έχεις μακριά μαλλιά κι αρνείσαι πεισματικά να τα κόψεις ή να τα μαζέψεις, αν έτσι είναι ο οργανισμός σου ρε παιδί μου και η μητέρα φύση σ' έκανε να ιδρώνεις πολύ με το παραμικρό.

Υπάρχουν μέρες- σαν αυτή-  που ντρέπεσαι για το μέτωπο σου που στάζει, για τη μπλούζα σου που κάνει ολόκληρη στάμπα ιδρώτα, για τα μαλλιά σου που είναι λες και βγήκες μόλις από το μπάνιο. Ναι μπορώ να καταλάβω πως είναι όταν κολλάει πάνω σου το μπλουζάκι, σαν να είναι κάτι σαν δεύτερο δέρμα σου. Για σένα που περνάς το καλοκαιρινό σου δράμα προτείνω τα παρακάτω:

1. Να φοράς μπλούζες και φορέματα με πολύ λεπτό τιραντάκι. Τουλάχιστον έτσι θα έχεις το λιγότερο δυνατό ύφασμα στους ώμους σου και θα εμποδίζεις τις στάμπες να κάνουν την εμφάνισή τους κάτω από τα χέρια ή την πλάτη.

2. Απόφυγε το ανοιχτό γκρι ή μπεζ χρώμα γιατί είναι μεγάλο καρφί, με το που σε δει να ιδρώνεις αμέσως να το δείξει φαρδιά πλατιά. 

3. Προτίμησε αέρινες μπλούζες αν η περίσταση επιβάλλει κάτι πιο επίσημο από το μπλουζάκι-τιραντάκι που σου είπα παραπάνω.

4. Για λευκό ούτε λόγος. Αν και εγώ νόμιζα πως το λευκό σώζει ζωές, τελικά δεν ισχύει. Αντιθέτως, αφήνει ένα σημαδάκι (σημαδάρα) στις αποχρώσεις του...αντιαισθητικού  κίτρινου. 

5. Άλλη επιλογή πέρα από τα τιραντοειδή, τα λινά! Απόφυγε τα νάιλον, ρίξτο στα λινά, που είναι φιλικά προς τη ζέστη και το περιβάλλον σου.