Το λευκό μπλουζάκι είναι ό,τι πιο απλό για ν' αγοράσεις και ό,τι πιο σημαντικό για να έχεις στην ντουλάπα σου. Τουλάχιστον στη δική μου ντουλάπα, το λευκό μπλουζάκι είναι από τα λίγα κομμάτια που μένουν σταθερά εκεί όλο το χρόνο - ποιος είπε ότι είναι μόνο για το καλοκαίρι; Με διάφορα κοψίματα στο λαιμό, με μανίκι ή τιραντάκι, βαμβακερό ή συνθετικό, φτηνό ή ακριβό, λευκό να ναι κι ό,τι να ναι - θα στο λέω σε κάθε ευκαιρία.

Ποια είναι τα 8 λευκά μπλουζάκια που πρέπει αν έχεις λοιπόν;

 

1. To V neck. Το συγκεκριμένο κόψιμο αδυνατίζει γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, όσο μεγαλύτερο τμήμα του δέρματος σου αφήνεις εκτεθειμένο ανάμεσα στο πηγούνι και το στέρνο, τόσο πιο αδύνατη δείχνεις. Συγκεντρώνει λοιπόν τα βλέμματα στο πιο αδύνατο σημείο του σώματος σου και σε κολακεύει όσο δε φαντάζεσαι. Συνδύασε το ιδανικά με ένα λεπτεπίλεπτο κρεμαστό και ένα blazer.

2. To oversized. Λες και μόλις το έκλεψες από την ντουλάπα του αγοριού σου ας πούμε και κάπως έτσι έχει άλλη χάρη. Μπορείς να το βάλεις μέσα από στενό ή boyfriend τζιν, να το συνδυάσεις με Layered Jewelry και να το αναδείξεις με girly παπούτσια και τσάντα.

3. Το crewneck. Το πιο απλό κομμάτι της ντουλάπας σου και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο key piece για το ντύσιμο σου.Ιδανικό για casual look - συνδύασε το μ' ένα σορτσάκι ή το αγαπημένο σου τζιν, με πολλά βραχιόλια για να δημιουργήσεις ένα καλοκαιρινό arm candy και τα καινούρια σου σανδάλια.

4. Το long & lean. Αυτό το λευκό μπλουζάκι θυμίζει τουνίκ, κρύβοντας έτσι μικροατέλειες που έχεις ή έστω που νομίζεις ότι έχεις. Με ένα στενό τζιν (το πιο skinny που έχεις) ή κολάν κι ένα τζάκετ (δε λέω για τώρα το κατακαλόκαιρο) είναι ό,τι πρέπει. Α και μην ξεχάσεις τα μποτάκια σου και ένα τέλειο clutch.

5. To slub knit - στο χωριό μου, θα το έλεγαν αραχνοΰφαντο. Κάτι τέτοιο μπορεί να φορεθεί σε μια έξοδο ή σε πιο επίσημη περίσταση, στο γραφείο ή σε συνέντευξη για δουλειά, στη βόλτα για καφέ ή σ' ένα πάρτι. Το ύφασμα από μόνο του κάνει το λευκό σου μπλουζάκι ένα key piece για κάθε περίσταση - ιδανικά, μπορείς να το φορέσεις με τη φλοράλ maxi φούστα σου, βάζοντας φυσικά το κόκκινο κραγιόν στο μακιγιάζ του συγκεκριμένου outfit. Μπορείς να επιλέξεις ένα μπεζ σουτιέν ή ένα πολύχρωμο τοπ, ανάλογα με το στυλ που θες να πετύχεις.

6. Το αμάνικο. Ίσως όχι εντελώς αμάνικο γιατί το συγκεκριμένο κόψιμο στα μανίκια, δείχνει τα μπράτσα σου πιο γυμνασμένα από ποτέ. Θυμίζει και πάλι στην πολυαγαπημένη μας ντουλάπα του αγοριού αλλά το μυστικό βρίσκεται στο πως θα το συνδυάσεις. Να θυμάσαι πως με 2-3 super girly κομμάτια, θα έχεις το πιο τέλειο καλοκαιρινό outfit. Φόρεσε το με μια pencil φούστα και θανατηφόρα πέδιλα σαν τα εικονιζόμενα.

7. To scoop neck. Ό,τι ισχύει για το V neck, ισχύει κι εδώ - άσε που το συγκεκριμένο μπορεί να σε δείχνει ακόμη πιο αδύνατη. Layered κοσμήματα, blazer με σηκωμένα ελαφρώς τα μανίκια, έντονο βάψιμο για να δώσεις έμφαση στο look σου κι ένα στενό τζιν ολοκληρώνουν το ντύσιμο που ταιριάζει στο scoop neck λευκό μπλουζάκι σου.

8. Το εφαρμοστό. Πολλές φορές είδαμε τη Rachel στα Φιλαράκια να το τιμάει και γιατί να μην το τιμήσουμε και εμείς δηλαδή; Το λευκό είναι διαχρονικό φυσικά, ειδικά όταν είναι σαν κι αυτό το στενό λευκό μπλουζάκι. Πως να το συνδυάσεις; Μια ψηλόμεση φούστα είναι ό,τι πρέπει κι αν κρυώσεις ρίχνεις ανέμελα κι ένα σακάκι στους ώμους σου.

Φωτογραφίες