Μια ακαμάτρα σαν και μένα δε θα μπορούσε να πλένει τα σουτιέν της στο χέρι - για να πω την αλήθεια, ούτε καν που είχα σκεφτεί ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο. Από τη στιγμή που τα έριχνα στα άπλυτα, μέχρι το λεπτό που τα ξανάβλεπα με χαρά στο συρτάρι μου, πλυμένα και σενιαρισμένα, δεν ήξερα τι ταξίδι έκαναν. Λογικά θα τα έβαζε η μαμά μου στο πλυντήριο, ποιος ξέρει. Καιρός όμως να πάρουμε, και γω και συ, τη σουτιενοκατάσταση στα χέρια μας. 

Έφαγα όλο τον κόσμο (κυριολεκτικά), ρώτησα 43.567 άτομα, δοκίμασα τεχνικές, απέτυχα, δοκίμασα άλλες και κατέληξα στη μία και μοναδική και στην παρουσιάζω εδώ ... ΤΑΡΑΝ ΤΑΝ ΤΑΝ:

Τι χρειαζόμαστε; Ένα baby shampoo (όχι πια δάκρυα), μια πετσέτα και ένα τάπερ ολυμπιακών διαστάσεων που να μην έχεις χάσει το καπάκι του. Ας πούμε, στο δικό μου σπίτι, δεν υπάρχει παρά μόνο ένα τάπερ με καπάκι, στα άλλα κάπου χωρίστηκαν οι δρόμοι τους άδοξα - εσύ, φρόντισε να βρεις ένα ολόκληρο πάντως.

Τι κάνουμε; Γεμίζουμε το μεγάλο τάπερ με ζεστό νερό (προσοχή, μην καείς) και ρίχνουμε δυο κουταλάκια baby shampoo. Βάζουμε μέσα τα αγαπημένα μας σουτιέν, τα αφήνουμε ήρεμα κι ωραία για 10' κι έπειτα κλείνουμε το τάπερ και το κουνάμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Μετά από 1-2 λεπτά κουνήματος, βγάζεις το νερό που περιέχει το σαμπουάν και γεμίζεις το τάπερ με κρύο (πολύ κρύο) νερό και το κουνάς ξανά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (και μανία). Έπειτα, βγάζεις το σουτιέν σου, το αφήνεις πάνω σε στεγνή πετσέτα για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και το κρεμάς για να στεγνώσει αλλά ΠΑΝΤΑ πάνω σε πετσέτα - όχι έτσι ξέμπαρκο. Tip: δεν το στραγγίζουμε και δεν το κρεμάμε από τις τιράντες για να μην ξεχειλώσουν. 

Τι παραπάνω προτείνω για καλύτερο αποτέλεσμα; Στη φάση όπου γεμίζεις το τάπερ με κρύο νερό, μπορείς να προσθέσεις δυο κουταλάκια ξύδι, σε περίπτωση που βλέπεις ότι τα λευκά/μπεζ σουτιέν σου έχουν κίτρινες στάμπες ή δεν έχουν φρεσκαριστεί όσο θα ήθελες. Αν πάλι οι τιράντες δεν έχουν καθαριστεί 100%, μπορείς να ρίξεις μαγειρική σόδα και να τις τρίψεις.

Κάθε πότε επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία; Χμμμ, δεν υπάρχει κανόνας γι' αυτό, αλλά μπορείς να το κάνεις μετά από τις 7 φορές που θα έχεις φορέσει ένα σουτιέν - ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ίσως και νωρίτερα.

Διάβασε και τα 5 σημάδια ότι πρέπει να πετάξεις τα σουτιέν σου - μήπως και το πλύσιμο δεν είναι η λύση.