Αλλάζεις το χρώμα των μαλλιών σου κάθε μήνα ή ακόμη και όταν καταλήγεις στο χρώμα, το φρεσκάρεις, βάφεις ρίζα, κάνεις ανταύγειες, τα ισιώνεις, τα μπουκλώνεις και μετά πάλι ίσια ξανά. Ξέρεις τι δε σκέφτηκες όμως; Πόσο τα ταλαιπωρείς και τη (σχεδόν) ανεπανόρθωτη βλάβη που προκαλείς. Δε σε κατηγορώ όμως που πειραματίζεσαι με τα μαλλιά σου, κάθε γνήσιο κορίτσι βασίζεται εκεί για να αλλάξει λίγο το στυλ του, αλλά μη μείνεις και με μια τρίχα στο τέλος.

Αν βλέπεις ότι τα μαλλιά σου είναι θαμπά και ξερά, σπάνε εύκολα και φριζάρουν, δε μακραίνουν και η ψαλίδα σου μεγαλώνει και μεγαλώνει και μεγαλώνει, καιρός να δράσεις! Να τι μπορείς να κάνεις λοιπόν:

1. Καθάρισε τις άκρες σου, η ψαλίδα πρέπει να φύγει! Το κάτω μέρος της τρίχας είναι και αυτό που έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο μιας και έχει βρεθεί στο κεφάλι σου για μεγαλύτερο διάστημα - οπότε έχει βασανιστεί όσο κανένα άλλο. Μόλις αφαιρεθούν οι σπασμένες άκρες, η όψη και η κατάσταση των μαλλιών σου θα αλλάξει αρκετά.

2. Κάνε διάλειμμα από τις βαφές επιτέλους. Σταμάτα να βάφεις τα μαλλιά σου για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Συμβουλή: Γύρνα στο φυσικό σου χρώμα και μείνε εκεί για 6 μήνες το λιγότερο. 

3. Κάνε μάσκα, θα σε σώσει. Μια καλή μάσκα κάθε δυο εβδομάδες και ένα super δυνατό conditioner μετά από κάθε λούσιμο, θα κάνουν μια καλή αρχή για την επαναφορά της τρίχας στην αρχική της κατάσταση. 

4. Μη λούζεσαι κάθε μέρα. Το καθημερινό λούσιμο επιβαρύνει κι αυτό την κατάσταση των μαλλιών σου, αλλά σε πολύ μικρό βαθμό σε σχέση με τη βαφή και τα υπόλοιπα χημικά που δέχεται η τρίχα. Μη χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό στο λούσιμο, ενώ φρόντισε να προμηθευτείς σαμπουάν για κατεστραμμένα μαλλιά. 

5. Ξεφορτώσου παλιές βούρτσες κακής ποιότητας. Φρόντισε να αγοράσεις κάποια πιο ακριβή βούρτσα με φυσική τρίχα. Επίσης, απόφυγε να χτενίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα γιατί τότε σπάνε πιο εύκολα. Μια χτένα με πολύ μεγάλα δόντια (τρομακτικό ακούστηκε αυτό) είναι ό,τι πρέπει.

6. Βάλε τα ισιωτικά και τα μπουκλωτικά στο συρτάρι για μήνες. Ας πούμε ότι αυτό το εξάμηνο που θα ζήσεις χωρίς βαφές, το ίδιο θα κάνεις και για τα υπόλοιπα εργαλεία σου που χρησιμοποιούν θερμότητα (και χτυπούν αλύπητα την τρίχα σου). 

7. Δοκίμασε θεραπεία κερατίνης. Ουσιαστικά θα προσφέρει μια ανανέωση στα μαλλιά σου, καθώς αποτελεί μια πιο ισχυρή έκδοση conditioner και μάσκας. Τα μαλλιά σου θα είναι λαμπερά και υγιή, αλλά πριν το επιχειρήσεις θα χρειαστεί να κάνεις ένα meeting με την κομμώτρια σου.