Είναι το βάσανο σου κάθε πρωί, πώς θα τα φτιάξεις και… αν σταθούνε. Τις «κακές» μέρες απλά καταφεύγεις στην αλογοουρά. Αλλά ούτε καν εκείνη δεν λέει να μείνει στην θέση της. Αν φροντίσεις να εντάξεις μερικά μικρά tips στην ρουτίνα σου, όλη αυτή η διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη.

Το ξέρεις ότι τα μαλλιά σου είναι το βασικό σου «αξεσουάρ» μπορεί να αλλάξει το ύφος της εμφάνισης σου απλά αλλάζοντας το χτένισμα. Οπότε δεν γίνεται να συμβιβαστείς γιατί σήμερα μπορεί να γνωρίσεις τον άντρα της ζωής σου, θες να έχεις… μέτρια μαλλιά;

  1. Ψέκασε τα τσιμπιδάκια σου.

Εκνευρίζεσαι κ εσύ όταν τα τσιμπιδάκια σου γλιστράνε και φεύγουν από την θέση τους; Αυτό που θα ήταν ένα διακριτικό κράτημα τώρα είναι ατημέλητο και ερασιτεχνικό. Κράτα τις φουρκέτες στην θέση του ψεκάζοντας λίγη λακ πριν τις τοποθετήσεις.

 

  1. Πάρε μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

Αν μαζί με σένα ξυπνάει και η ζούγκλα, πρέπει να σκεφτείς τι φταίει. Οι περισσότερες από εμάς κοιμόμαστε σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες και αυτό όσο περίεργο και αν σου φαίνεται επηρεάζει – αρνητικά – τα μαλλιά μας. Τα «αναστατώνει», προκαλεί ψαλίδα και τους κλέβει την φυσική τους υγρασία. Πάρε μεταξωτές μαξιλαροθήκες και κοιμήσου σαν πριγκίπισσα.

 

  1. Κάνε μασάζ.

Νομίζεις πως μόνο η πλάτη σου χρειάζεται μασάζ; Το τριχωτό της κεφαλής θέλει το δικό του μερίδιο στην απόλαυση. Και δεν είναι αχάριστο θα σε ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Το μασάζ αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, σου φτιάχνει την διάθεση και βοηθά όταν θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου. Κάνει τα μαλλιά σου πιο δυνατά και όμορφα. Γιατί νομίζεις σου κάνουν μασάζ όταν λούζεσαι στο κομμωτήριο;

 

  1. Χρησιμοποίησε μια φαρδιά χτένα.

Ειδικά μετά το λούσιμο μην προσπαθείς να ξεμπλέξεις τα μαλλιά σου με την βούρτσα. Χρησιμοποίησε μια – ξύλινη – φαρδιά χτένα και τέλος στις σπασμένες τρίχες. Αν τα μαλλιά σου έχουν έντονο θέμα κόμπων μπορείς να τα χτενίσεις όσο είσαι ακόμα στο ντους και πριν ξεβγάλεις την κρέμα μαλλιών.

 

  1. Απέκτησε μακριά αλογοουρά σε 2 λεπτά.

Εντάξει, δεν πειράζει να πεις ένα μικρό λευκό ψεματάκι. Τι και αν τα μαλλιά σου δεν είναι τόσο μακριά, δεν είναι ότι φοράς τρέσες… Είναι τα δικά σου μαλλιά απλώς λίγο διαφορετικά χτενισμένα. Χώρισε τα μαλλιά σου σε δύο διαφορετικές αλογοουρές, η μία πάνω από την άλλη, για έξτρα μακριά μαλλιά.

 

  1. Προτίμησε στριφογυριστές φουρκέτες.

Δεν τις βρίσκεις σε κάθε κατάστημα, αλλά αν μπορείς να τις βρεις πάρε παραπάνω για να έχει απόθεμα. Είναι πολύ πιο σταθερές και τέλειες για κρυφό κράτημα όταν κάνεις κότσο τα μαλλιά σου. Με μία τέτοια φουρκέτα θα έχεις… το κεφάλι σου ήσυχο όλη μέρα.

 

 

  1. Κάνε focus στις άκρες.

Εκτός και αν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά δεν χρειάζεσαι το conditioner στις ρίζες των μαλλιών σου. Τα βαραίνει και τα λαδώνει γρηγορότερα. Προτίμησε να το εφαρμόζεις στα ¾  του μήκους τους και να επικεντρώνεσαι στις άκρες. Αυτέ το χρειάζονται περισσότερο.

 

  1. Πες ναι στα τεμπέλικα πρωινά.

Είναι που δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι και προτιμάς να χουζουρέψεις λίγο ακόμα από το να σηκωθείς και να λουστείς. Πες ναι στην τεμπελιά και σήκω με την ησυχία σου. Χτένισε μόνο το μπροστινό μέρος των μαλλιών. Βάλε λακ και πιάσε πάνω τα μαλλιά σου χωρίς πολύ προσπάθεια.

 

  1. Πιο πλούσια αλογοουρά; Γίνεται.

Ζηλεύεις όλες εκείνες τις κοπέλες που βλέπεις στον δρόμο με τις πλούσιες αλογοουρές όλο όγκο και αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος και η δική σου «βλέπει» προς τα κάτω. Σου έχουμε δύο λύσεις. Δέσε πάνω τα μαλλιά σου. Χώρισε στην μέση την αλογοουρά. Τοποθέτησε ένα κλάμερ και σκέπασε το με τα υπόλοιπα μαλλιά. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις δύο τσιμπιδάκια κάτω από την αλογοουρά. Πέρνα τα κάθετα μέσα από το λαστιχάκι.

 

10. Λύσε τους κόμπους πριν λουστείς.

Το conditioner μπορεί να κάνει θαύματα αλλά προτίμησε να χτενίζεις τα μαλλιά σου πριν μπεις στο ντους. Θα μειώσει τον τραυματισμό της τρίχας και θα μπορείς να απλώσεις τα προϊόντα σου καλύτερα. Άσε που δεν θα γεμίσει το ντους σου με τρίχες!