Οσο εγώ θα κλαίω για τους 2 πόντους παραπάνω που έκοψε η άκαρδη κομμώτρια από τα μαλλιά μου, στην Αμερική καθημερινές γυναίκες από 5...ετών και πάνω, οπλίζονται με θάρρος και πηγαίνουν στο πιο σημαντικό ραντεβού για κούρεμα ... αυτό που είναι αφιερωμένο στη δωρεά μαλλιού!

Στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι, οργανώνονται στις 22 Νοεμβρίου, 3 εκδηλώσεις με σκοπό τη δωρεά μαλλιού. Ο σκοπός είναι ιερός καθώς αυτό γίνεται για όλες εκείνες τις γυναίκες που εξαιτίας του καρκίνου έχουν μερική ή ολική απώλεια μαλλιών. Οι τρίχες που θυσιάζονται θα χρησιμοποιηθούν πρώτα απ' όλα για να δώσουν ελπίδα σ' αυτές τις γυναίκες και φυσικά για την κατασκευή περούκας και ποστίς.

Τα ραντεβού είναι πολλά και τηρείται σειρά προτεραιτότητας. Οι προυποθέσεις είναι οι εξής: τα μαλλιά να έχουν τουλάχιστον 20cm μήκος, χωρίς βαφές και χημικά, ενώ το ποσοστό άσπρων τριχών δεν πρέπει να ξεπερνάει το 5%..

Στην Ελλάδα, αντίστοιχη κίνηση έγινε με πρωτοβουλία της Μελίνας Κωνσταντινίδη, της 24χρονης φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε ολόκληρη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αποστολή και δωρεά μαλλιών. Έπειτα από ενέργειες της φοιτήτριας, συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή πάνω από 120 δωρητές που έστειλαν τμήμα των μαλλιών τους στο εξωτερικό, ενώ και στην Ελλάδα δρομολογείται η δημιουργία αντίστοιχου οργανισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με κομμωτήρια Ελλάδας και Κύπρου, πολλά εκ των οποίων δεν χρεώνουν το κούρεμα - δωρεά.

Για περισσότερα:www.facebook.com/pages/Δωρεά-μαλλιών-Μπορείς-και-εσύ-να-βοηθήσεις