Oι beauty κανόνες δεν τελειώνουν ποτέ (θυμήσου εδώ μερικούς απ' τους αγαπημένους μας) και γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ: για να σου αποκαλύπτουμε τους πιο αγαπημένους μας! Στην προκειμένη περίπτωση, θα μιλήσουμε για το αγαπημένο γυναικείο θέμα, τα μαλλιά βεβαίως βεβαίως.

1. Στη θέση τους

Αγαπάς τα σινιόν και τους κότσους και τα τσιμπιδάκια είναι οι καλύτεροι φίλοι σου. Όμως μετά από λίγη ώρα αρχίζουν να γλιστράνε τα άτιμα! Πώς θα τα κρατήσεις στη θέση τους; Ψεκάζοντάς τα με λίγη λακ πριν τα βάλεις στο κεφαλάκι σου!

2. Μασαζάκι, κανείς;

Αν θέλεις τα μαλλιά σου να μακραίνουν πιο γρήγορα και να δείχνουν πιο λαμπερά, δεν αρκεί να πηγαίνεις για συχνό κούρεμα. Δοκίμασε να κάνεις ένα ολιγόλεπτο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κάθε βράδυ και θα δεις! Το μασάζ διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και δυναμώνει τις ρίζες των μαλλιών. Και φυσικά, είναι αγχολυτικό!

3. Τεμπέλιασε και λίγο

Το δικαιούσαι, κι εσύ και τα μαλλιά σου! Πώς είναι εκείνες οι μέρες που θέλεις να κυκλοφορείς με φόρμες και χωρίς μακιγιάζ; Ε, κάτι παρόμοιο χρειάζονται και τα μαλλιά σου. Αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, άσε για λίγο στην άκρη το styling και τα περίπλοκα χτενίσματα και άφησε τα μαλλιά σου να ξεκουραστούν. Έχε βέβαια και κανένα ξηρό σαμπουάν πρόχειρο, καλού κακού, ποτέ δεν ξέρεις.

4. Στεγνό βούρτσισμα

Τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι στην πιο ευαίσθητη φάση τους. Το να πας να τα χτενίσεις, μόνο κακό θα τους κάνει, αφού θα προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας. Ξεμπέρδεψέ τα λοιπόν πριν μπεις στο ντους, αν θέλεις να τα διατηρήσεις υγιή και δυνατά.

5. Beach waves χωρίς θερμότητα

Σε 3 βήματα: λούζεσαι, πλέκεις, κοιμάσαι. Και ξυπνάς με κυματιστά μαλλιά που θα ζήλευε κι η Βlake Lively. Αμέ!

6. Όλα σε τάξη

Για ένα άψογο αποτέλεσμα, δε χρειάζεται να ψεκάζεις όοοολο το κεφάλι με λακ. Τα εκνευριστικά τουφάκια που πετάνε και χαλάνε το τέλειο σινιόν σου, μπορούν να τιθασευτούν τέλεια με τη βοήθεια μιας οδοντόβουρτσας και λίγης λακ.

7. Δώσε λίγο χρόνο

Μήπως παραπονιέσαι ότι το conditioner και οι μάσκες σου δεν κάνουν δουλειά; Ή ότι τα λαδάκια για τα μαλλιά σου είναι άχρηστα; Πριν τα καταδικάσεις, σκέψου ότι μπορεί να η τους δίνεις όσο χρόνο πρέπει για να δράσουν. Όταν βάζεις τη μάσκα μετά το λούσιμο και την αφήνεις 1 λεπτό maximum, τι αποτέλεσμα περιμένεις να δεις;

8. Πρώτα στεγνώνουμε, μετά χτενίζουμε

Σίγουρα έχει τύχει να πας να κάνεις τη μπούκλα σου σε νωπά μαλλιά και να ακούς το χαρακτηριστικό «τσσσσς». Ναι, καλά κατάλαβες, είναι τα μαλλάκια σου που καίγονται. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα πας να χρησιμοποιήσεις καυτά εργαλεία styling, φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι εντελώς στεγνά.

9. Τέλος στις κατεστραμένες άκρες

Με μια τέλεια και πανεύκολη DIY μάσκα: ανακατεύεις τον κρόκο από ένα αυγό με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι μέλι. Απλώνεις το μείγμα στις άκρες και το αφήνεις μία ώρα να δράσει. Ξεβγάζεις πολύ καλά κι έτοιμη!