Κι όταν λέμε σγουρά εννοούμε τις μπούκλες, αλλά και αυτά που δεν είναι ούτε ίσια ούτε μπούκλες κι απλά φουσκώνουν, αυτά που φριζάρουν και χάνουν το σχήμα τους, οτιδήποτε ξεφεύγει από την ευθεία γραμμή και σου προκαλεί πανικό. Έχουν ένα καλό, δε μαρτυρούν εύκολα πότε ήταν η τελευταία φορά που τα έλουσες, ενώ τα ίσια σπάνια κρατούν το στόμα τους κλειστό. Αν έχεις και εσύ σγουρά μαλλιά, κάνε τα παρακάτω:

1. Απόφυγε να τα λούζεις κάθε μέρα. Εξάλλου μπορείς να το κάνεις, είναι τόσα πολλά που καλύπτουν τις 1-2 μέρες που δεν τα έλουσες. Όσο πιο πολύ τα λούζεις, τόσο πιο συχνά θα κυκλοφορείς με φριζαρισμένο - φουντωμένο - ατίθασο μαλλί. 

2. Αγόρασε μια καινούρια βούρτσα για τα μαλλιά σου. Φρόντισε να είναι μεγάλη, με μεγάλα δόντια (πως τα λένε τέλος πάντων;) και να χτενίσεις τα μαλλιά σου πολύ απαλά όταν είναι νωπά. Το ξέρω ότι έκανες το αντίθετο, μια από τα ίδια και γω. Μην τα χτενίζεις πια σαν να τα μισείς όταν είναι εντελώς βρεγμένα. Δώσε έμφαση στο νωπά και απαλά γιατί είναι οι λέξεις κλειδιά της παραγράφου.

3. Κάνε συνδυασμούς προϊόντων. Εσύ ξέρεις τι αποτέλεσμα θες να πετύχεις, οπότε προτίμησε τα αντίστοιχα προϊόντα. Φήμες λένε ότι ο αφρός δεν καταστρέφει την τρίχα όπως νομίζαμε, αλλά αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι μπορείς να τελειώνεις ένα μπουκαλάκι πριν την κάθε σου έξοδο.

4. Να στεγνώνεις τα μαλλιά σου για να αποτρέψεις το φριζάρισμα. Θα σου έλεγα να τα πατήσεις και με το ισιωτικό σου λίγο, αλλά θα με κυνηγήσουν, οπότε σου λέω απλά να τα στεγνώνεις όσο πιο καλά μπορείς. To diffuser, με άλλα λόγια η φυσούνα, μπορεί να σε βοηθήσει στο στέγνωμα. Μην σπας με τα δάχτυλα σου τις μπούκλες, γιατί θα τους δώσεις περισσότερο όγκο. Α και να μην κουνιέσαι όταν έρχεται ο ζεστός αέρας πάνω τους, αν το καλοσκεφτείς το εφαρμόζουν και στο κομμωτήριο αυτό.

5. Να χρησιμοποιείς απαραίτητα λάδι για τα θρεπτικά συστατικά του, για να είναι μαλακά και να τα έχεις υπό έλεγχο - ειδικά αν έχεις χοντρή τρίχα. Α και μην ξεχάσεις να προτιμάς τα σαμπουάν και τις μαλακτικές κρέμες που προορίζονται για σγουρά μαλλιά, όλο και κάποιο λόγο έχουν που υπάρχουν στο ράφι του σουπερμαρκετ.

Να θυμάσαι ότι η τάση των μαλλιών για την άνοιξη - καλοκαίρι 2015 είναι το φυσικό, το απλό, είτε κοτσίδα είτε κάτω.

Φωτογραφίες