Υπάρχουν συγκεκριμένες περιστάσεις και ντυσίματα που ταιριάζουν πολύ καλύτερα με ίσια μαλλιά, όπως ένα πάρτι ή ένα ωραίο φόρεμα. Το ίσιο μαλλί μπορεί να σου αλλάξει ολόκληρο το look, ενώ μπορεί να αναδείξει ένα ντύσιμο κάνοντας το να δείχνει πιο επίσημο ακόμη κι αν δεν είναι. Πως θα πετύχεις όμως super ίσια μαλλιά (χωρίς ίχνος σπασίματος); 

1. Σωστή προετοιμασία. Συνήθως την προσπερνάς, επειδή ως συνήθως βιάζεσαι, αλλά χάνεις από το αποτέλεσμα. Να θυμάσαι ότι πρέπει να βάλεις τουλάχιστον το κατάλληλο προϊόν πριν το ίσιωμα, προκειμένου να προστατέψεις τα μαλλιά σου όσο μπορείς από τη θερμότητα αλλά και να κρατήσει το ίσιωμα.

2. Χώρισε τα μαλλιά σου σε τομείς. Το να ισιώνεις όλα τα μαλλιά χωρίς σύστημα, δε βοηθάει. Πολλές τούφες ισιώνονται άπειρες φορές, ενώ άλλες σου ξεφεύγουν. Να χωρίσεις τα μαλλιά σου, λοιπόν, σε τούφες που να είναι αρκετά λεπτές ώστε ένα πέρασμα με το ισιωτικό να αρκεί. 

3. Ίσιωσε τα από κάτω προς τα πάνω. Συνήθως ισιώνω ό,τι βλέπει η πεθερά, γι' αυτό σε συμβουλεύω να ξεκινήσεις με τις κάτω τούφες και μετά να προχωρήσεις με τις πάνω, γιατί ακόμη κι αν είναι ίσια τα πάνω θα έχουν το φριζάρισμα της μισής (τεμπελο)δουλειάς που θα έχεις κάνει.

4. Μην ξεχνάς να τα στεγνώνεις τελείως πριν το ίσιωμα. Και να τα βουρτσίζεις καλά. Επίσης, δοκίμασε να τα λούσεις αρκετές ώρες πριν το ίσιωμα ή και μια μέρα πριν, στα δικά μου μαλλιά πιάνει καλύτερα το ίσιωμα, μπορεί και στα δικά σου.

5. Γίνεται όμως ίσιωμα χωρίς θερμότητα; Φήμες λένε ότι κάτι γίνεται. Πώς; Βάλε σε ένα ποτήρι νερό δυο κουταλιές μαύρη ζάχαρη κι έπειτα ψέκασε το σε μορφή σπρέυ στα μαλλιά σου. Voila!

6. Άλλη συμβουλή; Για να γλιτώσεις από κόμπους, προτίμησε στρογγυλή βούρτσα και σίδερο ισιώματος αμέσως μετά.