Το Avocado είναι διαθέσιμο δωρεάν τόσο για λογισμικό iΟs όσο και για Android. Κατεβάζεις λοιπόν την εφαρμογή και δημιουργείς ένα κοινό προφίλ με το ταίρι σου. Συμπληρώνεις το mail σου και το όνομα σου και προσκαλείς έπειτα το αγόρι σου να κατεβάσει την εφαρμογή. Όταν αποδεχτεί την πρόσκληση σου, χρησιμοποιείτε από κοινού έναν κωδικό για να μοιράζεστε μόνο μεταξύ σας τα προσωπικά σας δεδομένα, δηλαδή φωτογραφίες, μηνύματα, ημερολόγιο και λίστα με σημειώσεις (ναι μπορείς να του αραδιάζεις τα παράπονα σου εκεί). Μπορείτε να ανταλλάζετε μέχρι και ηλεκτρονικά φιλιά και αγκαλιές (ναι το ξέρω, δεν είναι το ίδιο) αλλά και να συνομιλείτε ή να προγραμματίζετε εξόδους για όταν με το καλό βρεθείτε. Το avocado θα σε ενημερώσει και για το πόση μπαταρία έχει το αγόρι σου (αν του κλείσει το κινητό χωρίς να σε προειδοποιήσει, τουλάχιστον ξέρεις το γιατί).

 Αν θες να κρατήσεις ένα μόνο θετικό από αυτή την εφαρμογή, μάθε ότι σου ζητάει να προσθέσεις την επέτειο σας … οπότε από τη στιγμή που θα μοιράζεστε αυτό το κοινό προφίλ, κανείς και για κανένα λόγο δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτή την ημερομηνία (ξέρεις από τι γκρίνια γλιτώνει τη σχέση σου, έτσι;)!

Φυσικά αν πληρώσεις ένα μηνιαίο ή ετήσιο ποσό, μπορείς να αποκτήσεις περισσότερες δυνατότητες, όπως την αποστολή video και την υποστήριξη gif αρχείων (απλά βεβαιώσου πρώτα ότι η σχέση πρόκειται να κρατήσει ε!).

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι εφαρμογές: Between και Couple.