Περιμένεις να κάνει εκείνος το πρώτο βήμα και δεν το κάνει ποτέ! Να το κάνεις εσύ ή μήπως είναι της παλιάς σχολής και θέλει τον άντρα κυνηγό κ.λπ. κ.λπ.; Μήπως τουλάχιστον να του δείξεις με έναν υπαινικτικό αλλά και ταυτόχρονα αρκετά ξεκάθαρο τρόπο ότι αν αποφασίσει να κάνει την κίνηση ο… δρόμος θα είναι ελεύθερος και τα σκυλιά δεμένα; Να μερικοί τρόποι για να περάσεις το μήνυμα:

1. Άσε τη γλώσσα του σώματος να μιλήσει. Προσπάθησε να βρίσκεσαι κοντά του, να κάθεσαι δίπλα του, να τον κοιτάζεις στα μάτια όταν μιλάει (ναι, ακόμα κι όταν λέει για το τελευταίο ντέρμπι στο ποδόσφαιρο). Και κάθε τόσο, βρες μια ευκαιρία να τον αγγίξεις… «Ουπς, ένα μυγάκι πάνω στα μαλλιά σου»!

2. Δείξε ενδιαφέρον για τα ενδιαφέροντά του. Αν τον βλέπεις να περνάει κάθε βράδυ από τη γειτονιά σου βγάζοντας βόλτα το σκύλο, βγες την ίδια ώρα για τρέξιμο (τάχαμου) και πιάσε κουβέντα για τα ζώα. Αν παίζει στη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου ρώτησέ τον αν είδε καμία καλή παράσταση τελευταία. Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς τον ενδιαφέρει, ρώτα τον «έχεις κανένα χόμπι;» και προσάρμοσε ανάλογα τη συνέχεια της κουβέντας.

3. Βοήθησέ τον σε κάτι. Ακόμα και σε κάτι πολύ απλό, όπως για παράδειγμα να προσφερθείς να του δανείσεις το φαρτιστή σου όταν δεις ότι τελειώνει η μπαταρία στο κινητό του  Αν αγγίξεις ελαφρά και το χέρι του την ώρα που το δίνεις, ακόμα καλύτερα. Θα εκτιμήσει τη βοήθεια ΚΑΙ θα λάβει μια σαφή ένδειξη ότι σε ενδιαφέρει!

4. Πες του ένα κοπλιμέντο. Ποιος είπε ότι μόνο στις γυναίκες αρέσει να ακούνε όμορφα λόγια; Και οι άντρες εκτιμούν ιδιαίτερα τις φιλοφρονήσεις. Πες κάτι όμορφο για τα ρούχο που φοράει, για τα μαλλιά ή για το χιούμορ του. Κάντον να νιώσει καλά για τον εαυτό του και θα σε δει σίγουρα με «άλλο μάτι» (με αυτό που θες να σε δει).

5. Στείλτου ένα μήνυμα. Με sms ή στο Facebook, δεν έχει σημασία. Προτίμησε κάτι σχετικό με μια κουβέντα που ενδεχομένως είχατε πρόσφατα –κάτι του στυλ «κοίτα, βγήκε το trailer της ταινίας που έλεγες ότι περιμένεις πώς και πώς, το είδες;». Ή κάτι… αυθόρμητο (έτσι θα φαίνεται, άλλο αν έκανες ώρες σύσκεψη με την κολλητή σου μέχρι να πάρεις την απόφαση): «είδα αυτό και σε σκέφτηκα». Τόσο απλά!

6. Ζήτησέ του να βγείτε. Ε, στο τέλος τέλος, ίσως πρέπει να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση και να τους πεις να βγείτε. Είναι βέβαιο ότι θα κολακευτεί. Στην καλύτερη, θα τον βγάλεις από τη δύσκολη θέση να το ζητήσει εκείνος. Στη χειρότερη θα… αρνηθεί ευγενικά. Και τότε τουλάχιστον θα ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να… πάμε για άλλα!