Ποιός είπε ότι η σχέση από απόσταση είναι εύκολο πράγμα; Η δυσκολία που έχει αυτού του είδος η σχέση φτάνει σε άλλο επίπεδο. Φυσικά, υπάρχουν θετικά και αρνητικά σε κάθε περίπτωση, αλλά άσε με εμένα να βλέπω μόνο αρνητικά γι' αυτό το χαριτωμένο μαρτύριο. Μια τέτοια σχέση, λοιπόν, απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από κάθε άλλη. Α θέλει και εμπιστοσύνη, δεν ξέρω αν το είπα. Εκεί που μια παρεξήγηση λύνεται σε 5-10 λεπτά κι από κοντά σε μια κανονική σχέση, ε σ' αυτήν από απόσταση θα λυθεί το πολύ σε 10 - 15 μέρες που θα βρεθείτε. Τα social media, τα κινητά, τα σταθερά, τα περιστέρια κάνουν καλά τη δουλειά τους στην επικοινωνία σας, τι άλλο μπορείς να κάνεις όμως; Μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω για καλύτερα αποτελέσματα:

1. Αγνόησε όλους αυτούς που σου λένε να χωρίσεις και ότι δεν πρόκειται να δουλέψει. Δε θα το μάθεις αν δεν προσπαθήσεις. Τέτοια άτομα είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που θα έχεις να αντιμετωπίσεις. Δε χρειάζεται να προσπαθείς να πείσεις τον καθένα ότι έχεις λόγους που μένεις σε μια σχέση από απόσταση, είναι περιττό, απλώς μείνε.

2. Να επικοινωνείτε αρκετά. Είτε μέσω τηλεφώνου είτε με μηνύματα, είτε όπως βολεύει τον καθένα, μπορείτε να μιλάτε τόσο συχνά ώστε να καλύπτετε τα γεγονότα που χάνει ο ένας από τη ζωή του άλλου, άλλοτε σημαντικά κι άλλοτε λιγότερο σημαντικά.

3. Να μιλάτε με κάμερα όσο πιο συχνά γίνεται. Στις σχέσεις από απόσταση το πιο πιθανό είναι να ξεχνάς το πρόσωπο του άλλου μέχρι να τον ξαναδείς - όχι, οι φωτογραφίες δεν κάνουν τόοσο καλά τη δουλειά τους. 

4. Να στέλνετε γράμματα και πακέτα ο ένας στον άλλο. Όχι δε ζω στην εποχή των σπηλαίων, καλό το viber αλλά έχει άλλη γλύκα να περιμένεις κάτι μικρό από τον άλλο - ας είναι και μπρελόκ, δεν έχει σημασία. Η αναμονή μετράει!

5. Και επειδή λογικά είσαι της τεχνολογίας, μπορείς να προτείνεις στο αγόρι σου να μοιραστείτε κάποια εφαρμογή φτιαγμένη και ραμένη για εσάς που είστε μακριά. Βλέπε avocado.

6. Και με τις ταινίες τι γίνεται; Το Gaze είναι εδώ! Αν δοκίμασες να δεις ταινία με το αγόρι σου θα κατάλαβες ότι αν δεν συγχρονιστείτε πλήρως είναι αδύνατο να βλέπετε τις σκηνές ταυτόχρονα. Κάπως έτσι σου έστελνε σχόλια για κάτι που εσύ ακόμη δεν είχες δει (ή και το αντίστροφο) και σου χάλαγε την ταινία. Με το Gaze αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν.

7. Να κάνετε σχέδια. Αυτό θα κρατάει τη σχέση ζωντανή και την αναμονή γλυκιά (όσο γλυκιά μπορεί να γίνει). Τουλάχιστον θα έχεις κάτι να περιμένεις και θα σας βοηθήσει να έχετε ένα κοινό στόχο.

8. Προσπάθεια, προσπάθεια κι άλλη προσπάθεια. Αν χρειαστεί να τον επισκεφτείς 2-3 φορές σερί, μην γκρινιάζεις σημασία έχει να τον δεις. Εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα να βρεθείτε και μην στέκεστε σε τυπικά πράγματα ''μια εγώ μια εσύ''. Χάνετε το νόημα.

9. Μην χαθείς από προσώπου γης μόνο και μόνο για να skypάρεις ανελέητα. Θα λασπώσετε τη σχέση σας αν περνάτε όλη σας τη ζωή μπροστά από την οθόνη. Όλα με μέτρο παιδιά.