Κάθε καινούρια σχέση έχει και τα καλά της, έχει και τα δύσκολα της. Αγωνία για το άγνωστο από τη μία, ενθουσιασμός και καρδιά που χοροπηδάει μέχρι τ' αυτιά από την άλλη. Έχεις βέβαια και μερικά σημαντικά πράγματα να σκεφτείς τώρα που μπήκες σε καινούρια σχέση, αλλά σου έχει αφήσει μυαλό ο έρωτας για σκέψεις; Καλύτερα τελικά να έκανες μερικά σκονάκια!

1. Άδειασε τις βαλίτσες σου (όπου βαλίτσες, βάλε καβάτζες)
Βρες τρόπο να πεις στον τύπο που σε παίρνει για να βγαίνετε μια στο τόσο, να ξεχάσει τον αριθμό σου. Ευγενικά, αλλά να τον ξεχάσει. 

2. Γίνε φίλη με το αγόρι σου
Πρόσεχε όταν σου μιλάει για τον εαυτό μου, μάθε τις συνήθειες του, τα γούστα του, τις προτιμήσεις του, τους στόχους του.

3. Μη βιάζεσαι!
Δε χρειάζεται να γίνουν όλα από την πρώτη εβδομάδα, έχετε άπειρο χρόνο μπροστά σας ώστε να αφήσετε τα πράγματα να κυλήσουν.

4. Να είσαι ανεξάρτητη
Μην κρέμεσαι από πάνω του, κανόνισε να βγεις με τις φίλες σου, κάνε το πρόγραμμα σου και οργάνωσε την καθημερινότητα σου με βάση εσένα και όχι τα δικά του σχέδια.

5. Να είσαι ο εαυτός σου
Να είσαι αληθινή, γιατί αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί ο εαυτός σου, καλύτερα να δείξεις το πως ακριβώς είσαι από την αρχή της σχέσης σας.

6. Βρείτε κοινά σημεία επαφής
Ξεκινήστε μια δραστηριότητα ή ένα χόμπυ μαζί, όχι πολύ δεσμευτικό - βλέπε συνδρομή ενός χρόνου- κάτι μηνιαίο ας πούμε. Σήμερα είστε, αύριο δεν είστε που λέει ο λόγος.

7. Αποφύγετε πιέσεις και τα τυπικά
Αν προκύψει σοβαρή σχέση, (αναγκαστικά) θα γνωρίσεις τους γονείς του, θα γνωρίσει τους φίλους σου, θα μπείτε ο ένας στον κύκλο του άλλου. Μη σκοτωθείτε να τα κάνετε και αυτά από τον πρώτο καιρό, το να γνωριστείτε όσο πιο καλά γίνεται έχει προτεραιότητα.

8. Συζητήσεις ... από κοντά!
Η εύκολη λύση είναι να τα πεις όλα σ ' ένα μήνυμα, απόφυγε να το κάνεις αυτό πριν μάθει τον τρόπο που σκέφτεσαι. Εξάλλου το να συζητάς από κοντά, σε γλιτώνει από πολλές παρεξηγήσεις (στο υπογράφω όσες φορές θελεις!).

9. Επικοινωνήστε - test drive
Εκεί θα καταλάβεις αν έχετε το κυριότερο: κοινό κώδικα επικοινωνίας. Όσο πιο συχνά βρίσκεστε, συζητάτε, αναλύετε θέματα κλπ θα δείτε κατά πόσο ταυτίζεστε  -αν όχι σε όλες στις απόψεις- έστω στα βασικά. Α! Και να είσαι ειλικρινής, μην περιμένεις να διαβάζει το μυαλό σου για να καταλάβει τι νιώθεις.

10. Μη συγκρίνεις
Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε μια σχέση είναι να τη στοιχειώσεις με το γνώριμο "φάντασμα του πρώην''. Πάει αυτός, τον ξεχνάμε! Είσαι σε κάτι καινούριο και φρέσκο τώρα, πρέπει να δημιουργήσεις τις καλύτερες δυνατές βάσεις. Και μην αναφέρεις τον πρώην σου όλη την ώρα! Ούτε που μας νοιάζει πως πίνει το ποτό του ή πως τρώει τα λαζάνια του.