Κάθε ζευγάρι θέτει τους δικούς του κανόνες, βάζει τα δικά του όρια και επιλέγει εκείνο πως θα είναι η σχέση του. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι «άτυποι» κανόνες που όποιος του παραβεί, συνήθως η σχέση διαλύεται. 

Ποιοι είναι αυτοί;


1.    Απιστία

Πολύ μεγάλο κεφάλαιο. Δύσκολη να τη συγχωρέσεις, ακόμα πιο δύσκολο να την συγχωρέσεις και να συνεχίσεις χωρίς τραυματισμούς τη σχέση σου. Συνήθως, όσο και να προσπαθήσει ένα ζευγάρι, η απιστία φέρνει το χωρισμό, καθώς σου είναι αδιανόητο να σκέφτεσαι πως ο άνθρωπος σου κοιμήθηκε με μια άλλη. Άσε που σου μπαίνουν ιδέες ότι θα το ξανακάνει. Once a cheater, always a cheater. Εγώ, προσωπικά, δεν θα το ανεχόμουν.

2.    Ψέματα

Συνοδεύονται από απιστία, από διπλή προσωπικότητα ή από ανασφάλεια.  Σε κάθε περίπτωση, μην τα ανεχτείς. Δεν σου αξίζει.

3.    Νεύρα που ξεπερνούν τα όρια


Το να θυμώνει επειδή τον έστησες στο ραντεβού είναι κατανοητό. Το να ξεσπά όμως βρίζοντας και να χτυπάει τα χέρια του στο τιμόνι επειδή καθυστέρησες πέντε λεπτά, είναι υπερβολή. Και μη σου πω και λίγο παρανοϊκό. Μακριά λοιπόν από τέτοιες καταστάσεις. 

4.    Κακοποίηση


Είτε λέγεται σωματική, είτε σεξουαλική, η κακοποίηση είναι κακοποίηση. Ποτέ δεν πρέπει να ανεχτείς κανέναν να σε χτυπήσει, να σε ταπεινώσει ή να κάνει πράγματα χωρίς τη θέλησή σου. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο, να ξέρεις πως θα ξαναγίνει. Φύγε όσο είναι καιρός!

5.    Συναισθηματική κακοποίηση

Aπειλές, συμπεριφορές μη-φυσιολογικές και καταπίεση, δεν πονούν λιγότερο από ένα χαστούκι. Όποια περίπτωση κι αν είσαι, ζήτα βοήθεια και φύγε μακριά από έναν άνθρωπο που δεν σε σέβεται και θέλει να σε τυραννά.

6.    Κάνει κακό σε άλλους

Είτε είναι η οικογένειά του, είτε είναι ένα ζώο, είτε τα παιδιά σας, είτε σε δικούς σου ανθρώπους.Από τη στιγμή που είναι επιθετικός και κακός απέναντι στους άλλους, θα είναι και προς εσένα στο μέλλον.