Αν βρεις το άτομο που σου ταιριάζει πραγματικά, που αγαπάς πολύ και που θέλεις όσο κανέναν άλλο, ναι μια σχέση μπορεί να γίνει σκέτος παράδεισος. Όσο ιδανική και να φαίνεται όμως μια σχέση στις αρχές, πάντα θα κρύβει αρνητικά στοιχεία τα οποία βέβαια θα εμφανιστούν στην πορεία. Περίμενες να σου αραδιάσει όλα τα αρνητικά του δηλαδή με το καλημέρα σας; Όχι, γιατί ούτε εσύ θα το έκανες αυτό. Στην πορεία της σχέσης ανακαλύπτεις πράγματα στο χαρακτήρα του άλλου που δε σ' αρέσουν (και όσα λιγότερα βρεις τόσο το καλύτερο εννοείται), αλλά ακόμη κι αν δε συμβεί αυτό, μετά από ένα Χ διάστημα μ' αυτό το άτομο είναι πολύ πιθανό να νιώσεις κούραση και βαρεμάρα ανά φάσεις. Με άλλα λόγια, η ρουτίνα αρχίζει να ροκανίζει τη σχέση σου και εσύ πρέπει να κάνεις κάτι γι' αυτό εφόσον θέλεις να τη σώσεις. Για δες αυτά:

1. Δοκιμάστε καινούρια πράγματα. Να ένας τρόπος να φρεσκάρετε λίγο τη σχέση σας! Μπορείτε να αλλάξετε συνήθειες για λίγο καιρό, έτσι ώστε να διώξετε αυτό το γκρι σύννεφο που ήρθε και μπαστακώθηκε από πάνω σας. Βρείτε νέα μέρη για να βγείτε, για να πιείτε τον καφέ σας, καινούρια μαγαζιά για φαγητό και ποτό, οργανώστε μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο, κάντε πράγματα μόνοι αλλά και με φίλους. 

2. Βάλτε λίγο αυθορμητισμό στη ζωή σας. Ο αυθορμητισμός θα γίνει ο μεγαλύτερος εχθρός της ρουτινιασμένης σχέσης σας. Απλά μπείτε στο αυτοκίνητο ή το λεωφορείο που φτάνει μέχρι την παραλία και όπου σας βγάλει. Αγαπώ να λειτουργώ με σχέδια και πλάνα, αλλά δεν είναι πάντα αυτό που χρειάζεσαι. Ωραίο και το πρόγραμμα δηλαδή, φαίνεται όμως ότι ήρθε η ώρα να βρεθείτε εκτός προγράμματος για λίγο.

3. Φιληθείτε σαν να μην υπάρχει αύριο. Από ένα σημείο και μετά, λιγοστεύουν και τα φιλιά ή έστω, η λαχτάρα να σε φιλήσει και να τον φιλήσεις. Μα είναι λογικό! Πάντως αν ντρεπόσουν να φιλιέστε στη μέση του δρόμου ή αν εκείνος δεν ήθελε ούτε φιλί στο μάγουλο μπροστά σε φίλους και γνωστούς, λέω να αναθεωρήσετε.

4. Προσποιηθείτε ότι είστε άγνωστοι. Το αγαπημένο μου! Μπορεί να βγαίνετε για χιλιοστή φορά, αλλά να προσποιηθείτε ότι βρίσκεστε στο πρώτο σας ραντεβού. Κάπως έτσι μπορείτε να το ζείτε ξανά και ξανά, ενώ θα χαρίσετε ο ένας στον άλλο άπειρες στιγμές γέλιου. Από συνήθεια ας πούμε θα σου πιάσει το πόδι ή θα δοκιμάσει από τον καφέ σου χωρίς να ρωτήσει και θα τον κοιτάξεις με βλέμμα τι-στο-διάολο-κάνεις-μα-μόλις-σε-γνώρισα.

5. Βγείτε ένα κανονικό ραντεβού. Ντύσου καλά, όχι με φόρμα και μαλλιά πιασμένα επειδή βαρέθηκες να λουστείς, αλλά φόρα τα καλά σου και για αγάπη ετοιμάσου σαν να θες να τον κερδίσεις από την αρχή. Να πάτε σινεμά, να πάτε για φαγητό, να σε γυρίσει σπίτι, να νιώσεις το ρομαντισμό να σκάει μύτη πίσω από τη ρουτίνα. Τι εννοείς έχει ξεχάσει πως είναι τα ρούχα του - τον βλέπεις μόνο με πιτζάμες;

6. Στείλτε γλυκά φλερτομηνύματα. Τώρα πια που η επικοινωνία σας έχει μπει στο δρόμο της αντίστοιχης ρουτίνας που χτύπησε τη σχέση σας, καιρός να φρεσκάρετε μνήμες. Μιλάω για τότε που σου έστελνε κάτι τεράστια γλυκά μηνύματα με εντυπωσιακή έκρηξη αγάπης, τότε που περνούσες τα βράδια με το κινητό στο χέρι μέχρι που σε έπαιρνε ο ύπνος (αλλά ήσουν αρκετά προνοητική για να βάλεις ξυπνητήρι), τότε που πεταγόσουν σε κάθε ήχο ή υποψία μηνύματος (ορίστε φωτίστηκε το κινητό μου, το είδατε όλοι) ή ακόμη και τότε που σου έστελνε καλημέρα/καληνύχτα επειδή σκεφτόταν εσένα μόλις ξυπνήσει ή λίγο πριν κοιμηθεί και όχι δουλειές, μαθήματα και υποχρεώσεις. Όλα αυτά καιρός να ξαναμπούν στο παιχνίδι λοιπόν.

7. Άφησε του σημειώματα ή κάτι μικρό που θα το δει και θα χαρεί. Ένα σημείωμα που θα βρει στο πορτοφόλι του μόλις φτάσει στη δουλειά ή ένα μπρελόκ με ένα γάιδαρο ας πούμε (δώρο με νόημα, όχι αστεία) που θα του αφήσεις στα κλειδιά του μπορεί να τον κάνουν να χαμογελάει όλη τη μέρα. Αν είναι εκείνος καλά, θα το βγάλει και στη σχέση σας. Το ίδιο κι εσύ. 

Δώστου να τα διαβάσει αυτά τώρα μήπως και σωθείτε παιδιά!