Δε γίνεται να μη σου αρέσουν τα ραντεβού - να σε αγχώνουν ναι, να σε κάνουν να νιώθεις αμηχανία ναι, ναι σου προκαλούν ταχυπαλμία ναι, να χάνεις τα λόγια σου ναι, αλλά πως γίνεται να μη σου αρέσουν; Εξάλλου κάθε ραντεβού που θα βγεις μπορεί να σε φέρνει όλο και πιο κοντά στον ένα και μοναδικό, σ' αυτόν που θα σου ταιριάζει περισσότερο από τον καθένα και θα σου κάνει αυτό το περιβόητο κλικ.

Το ταξίδι με προορισμό το άλλο σου μισό είναι μακρύ και πολλές φορές κουραστικό, θα περάσεις ωραία, θα περάσεις απαίσια, θα απογοητευτείς από τα πρώτα 5' του ραντεβού, ίσως και να βαρεθείς, μπορεί να απορρίψεις αλλά και να σε απορρίψουν, να μην ξαναστείλει ποτέ και να μην ξέρεις το γιατί, να μην του ξαναπαντήσεις ποτέ και να γνωρίζεις πολύ καλά το γιατί, επειδή πολύ απλά δεν έγινε το κλικ που λέγαμε πριν. Από αυτές τις ραντεβοστιγμές που οδηγούν σε απογοητεύσεις, αποτυχημένες σχέσεις, έρωτες που σιγοκαίνε χρόνια, ενθουσιασμό του ενός μήνα ή οτιδήποτε σχετικό, πιο έντονο ή πιο χλιαρό, μαθαίνεις αυτά:

1. Η απόρριψη σε κάνει πιο δυνατή. Κι όμως, μετά τη δεύτερη πάστα, τον ένα τόνο χαρτομάντιλα, την 5η φίλη που παίρνει σειρά για να σε παρηγορήσει, ναι η απόρριψη αξίζει. Αρχικά, σε συγκινεί το να βλέπεις πόσα άτομα θα είναι δίπλα σου για να σε σηκώσουν από τα πατώματα και να σου φτιάξουν το κέφι. Έπειτα, τι θα ήταν η ζωή χωρίς την ερωτική απογοήτευση; Ένα cupcake χωρίς τρουφάκια. Αν δεν κλάψεις για έναν έρωτα, δεν ξέρεις να ζεις. Σε σκληραγωγεί για τις υπόλοιπες απογοητεύσεις της ζωής, σε κάθε τομέα - ναι και στον επαγγελματικό.

2. Προετοιμάζεσαι για το άγνωστο και το δέχεσαι. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις που θα βγει αυτό το ραντεβού, μπορεί να σου δημιουργήσει τις πρώτες ανασφάλειες, μπορεί να καταλήξεις στην άλλη άκρη του κόσμου από τρελή καψούρα και μια-ζωή-την-έχουμε-ρε-παιδιά. Η ζωή σου θα δεις ότι είναι τόσο απρόβλεπτη, οπότε ένα ραντεβού μπορεί να είναι τα πάντα ή και ένα ακόμη τίποτα. Ποιος ξέρει;

3. Θα μάθεις επιτέλους τι ψάχνεις, τι ζητάς, τι έχεις ανάγκη. Βγαίνεις με κάποιον που σου ζητάει κάτι-χαλαρό-ωραία-να-περνάμε-χωρίς-δεσμεύεις για να καταλάβεις ότι τελικά θέλεις σχέση πιο πολύ από ποτέ, κανονική, με δέσμευση, αλλά να περνάμε και ωραία. Μέσα από ένα ραντεβού που καλείσαι να μιλήσεις για σένα μπορείς να πεις με βεβαιότητα πόσο ευχαριστημένη είσαι με σένα τελικά ή τι άλλο θα ήθελες να κάνεις ή οτιδήποτε που θα ήθελες να προσθαφαιρέσεις από τη ζωή σου.

Βγες ραντεβού, κάνει καλό!