Πήγες στο πάρτι του κολλητού σου: λίγο η μουσική, λίγο το ποτό, είχες βάλει εκείνο το μίνι μαύρο φόρεμα και ένιωθες τρομερή αυτοπεποίθηση, σου έλειπε και λίγο ο πρώην σου, είπες να περάσεις καλά στην αγκαλιά κάποιου άλλου (πόσο ρομαντικά τα λέω πια). Ξαφνικά βλέπεις έναν τύπο που δεν είχες ξαναδεί, φίλος του κολλητού σου (από το χωριό) που δεν είχε τύχει να γνωρίσεις. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη, κάπου ανάμεσα στα ποτά έπεσε και το πρώτο φιλί και με τα πολλά κατέληξες να ξυπνήσεις στο κρεβάτι του το επόμενο πρωί. Και μετά τι γίνεται; Πολύ θα ήθελες να το πάρεις πίσω και να κάνεις σαν να μην έγινε ποτέ, αλλά απ' όσο ξέρω, κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.
Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το μούδιασμα, οι τύψεις που αφέθηκες έτσι και η αμηχανία που θα ακολουθήσουν το επόμενο πρωί, δε θα κρατήσουν για πάντα. Τα κακά νέα, για να επαναλάβω την παραπάνω πρόταση, είναι ότι δεν μπορείς να το πάρεις πίσω και ό,τι έγινε ... έγινε. Εμείς να μαστε καλά.
Ορίστε 7 πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά από το συμβάν με τον τύπο (που το μετάνιωσες το επόμενο λεπτό):
1. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Δεν έκανες και κανένα έγκλημα πια. Σε όλους έχει τύχει να μετανιώσουμε για πράξεις μας, είτε πρόκειται για κάτι γκομενικό είτε για το πιο απλό πράγματα στον κόσμο - εκείνο το μπλουζάκι που δεν αγόρασες ποτέ ας πούμε. Αποδέξου αυτό που έγινε και απλά προχώρα, σε τελική ανάλυση, το έκανες τη στιγμή που το ήθελες, δε σε πίεσε κανείς (ελπίζω).
2. Σκέψου γιατί νιώθεις άσχημα. Επειδή δεν το σκέφτηκες επαρκώς; Επειδή τελικά δε σου άρεσε και τόσο ο τύπος; Μήπως είσαι ακόμη κολλημένη με τον πρώην σου; Μήπως ένιωσες ότι ξέφυγες από το ποτό; Αν δε βρεις τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις έτσι, δε θα μπορέσεις να νιώσεις καλύτερα.
3. Συζήτησε το με τις φίλες σου ή με άτομα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα. Εσύ είσαι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού σου, κανένας άλλος δε θα σε κρίνει τόσο αυστηρά όσο κρίνεις τις πράξεις σου. Ζήτα τη γνώμη τους και θα δεις που θα έχουν άλλες τόσες αντίστοιχες εμπειρίες να μοιραστούν μαζί σου. Προφανώς δεν είσαι η μόνη που μετανιώνει για κάτι τέτοιο!
4. Μη νιώθεις όμως ότι είσαι υποχρεωμένη να το μοιραστείς. Αν σε βολεύει περισσότερο να το περάσεις μόνη σου, feel free να το κάνεις. Ενδέχεται να νιώσεις χειρότερα όταν θα το διηγείσαι ή όταν θα το αναλύεις ξανά και ξανά.
5. Βγες έξω για να ξεχαστείς. Είπε κανείς πως το να μένεις στο κρεβάτι σου θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα; Κάτι μου λέει πως δεν παίζει να ανέβει η διάθεση σου αν κλειστείς στο καβούκι σου. Πήγαινε για περπάτημα ή πήγαινε στο καφέ της γειτονιάς για λίγη ώρα. Θα πάρεις αέρα και θα συνέλθεις λίγο.
6. Ξεκαθάρισε στον τύπο ότι δε θες κάτι παραπάνω. Το να του το ξεκόψεις από την επόμενη κιόλας μέρα είναι μια αρκετά σοφή επιλογή - ειδικά αν πρόκειται για κάποιον που αρχίζει να κολλάει μαζί σου. Εκείνος υποθέτω δε νιώθει τόσο άσχημα όσο εσύ, μη σου πω ότι θα ήθελε πολύ να σε ξαναδεί. Αν δε θέλεις κάτι από εκείνον, λέω να το πεις από την αρχή, πριν αρχίσει να γίνει πιεστικός ή να παίρνει θάρρος.
7. Κράτα τον εαυτό σου απασχολημένο. Όχι δε θέλουμε να θυμηθείς τον πρώην σου πάλι και να νιώσεις τύψεις (ακούς εκεί) που έκανες κάτι με κάποιον άλλο. Είσαι πεσμένη και αυτό με αλυσιδωτές σκέψεις μπορεί να σε ρίξει ακόμη περισσότερο. Πάλι τον Κώστα θα σκέφτεσαι, θα κλαις που χωρίσατε,θα θυμάσαι τις παλιές καλές στιγμές σας - μωρέ δεν πας καμιά βόλτα λέω γω;
xx