Η αλήθεια είναι πως τους συγγενείς μπορεί να μην τους διαλέγουμε, αλλά αναγκαζόμαστε να τους αντέχουμε. Οι οικογενειακές συναντήσεις έχουν τα καλά τους, έχουν όμως και τα άσχημα τους. Αυτό, καλή ώρα! Πρέπει να κάτσεις με ξαδερφάκια που δε συμπαθείς, να απαντήσεις σε ό,τι ερώτηση σου κάνει η άκυρη θεία, να είσαι ευγενική ακόμη κι όταν σου θυμίζουν ότι ακόμη δεν έχεις πάρει το πτυχίο σου και όταν λένε αμέριμνα ''ε και να πάρεις πτυχίο, σιγά μη βρεις δουλειά'' εσύ οφείλεις να κουνάς το κεφάλι με κατανόηση. Ε όχι δα! Το χειρότερο απ' όλα; Γίνονται περισσότερο αδιάκριτοι από αυτό που μπορείς να φανταστείς. Τα ξέρεις μωρέ αυτά, τι στα λέω και σε ταράζω.

Αυτό που δεν ξέρεις όμως είναι ότι φέτος θα σταματήσεις να νιώθεις άσχημα που (εκτός από το πτυχίο που δεν έχεις πάρει) δεν έχεις βρει ακόμη και τον πρίγκιπα του παραμυθιού. Ακολουθούν 5 απαντήσεις που θα σε βγάλουν από την άβολη θέση!

1. Ζήτα συμβουλή από τη θεία σου, ναι την άκυρη. Ούτε που σε νοιάζει τι έχει να σου πει, αλλά αν της πεις μεταξύ σοβαρού κι αστείου "ε χωρίς τις συμβουλές σου πώς να βρω αγόρι;'' θα νιώσει μεγάλη χαρά, θα αρχίσει να μιλάει ασταμάτητα και θα ξεχάσει καν το ότι είσαι single γιατί μόνο για τον εαυτούλη της θα μιλάει από δω και πέρα. Πώς τύλιξε το θείο σου, πόσους είχε πριν το θείο σου (εδώ θα σου κάνει νόημα να μην πεις τίποτα) και διάφορες τεχνικές που δεν πρόκειται να εφαρμόσεις ποτέ, αλλά δεν έχει να λέει.

2. Γίνε σαρκαστική. Πες ότι αφοσιώθηκες στο να πάρεις το πτυχίο σου και παραμέλησες τα ερωτικά. Τί θα γυρίσουν να σου πουν; Γιατί το ριξες στο διάβασμα; Μπράβο θα σου πουν και θα περάσουν στην επόμενη single της οικογένειας.

3. Ξεκίνα να μιλάς για το χωρισμό σου. Πες τα όλα, βάλε σάλτσες, μπες σε λεπτομέρειες. Θα μετανιώσουν την ώρα και τη στιγμή που σε ρώτησαν. Μπορεί να σου κάνουν μια ερώτηση και να δώσεις 100 απαντήσεις, αλλά να ξέρεις ότι δε θα τολμήσουν να ανακατευτούν στο μέλλον. Να ναι καλά ο Κωστάκης που εξαφανίστηκε μέσα σ΄ένα βράδυ και μας έδωσε υλικό γι΄αυτά τα οικογενειακά τραπέζια - καλές γιορτές, Κωστάκη.

4. ''Αναρωτιόμουν και γω το ίδιο. Ακριβώς''. Εκεί θα νιώσουν άσχημα και θα γυρίσουν την ερώτηση, θα σου λένε πόσο όμορφη είσαι και ότι θα βρεις σύντομα. Κάποια στιγμή θα πεταχτεί κάποια χωρισμένη/απογοητευμένη θεία να σου πει ''εγώ στην ηλικία σου είχα παιδιά και τί κατάλαβα που παντρεύτηκα, όλοι αλήτες είναι''. 

5. Γίνε ειλικρινής και πες ότι δε βρήκες τον κατάλληλο. Το πολύ πολύ να σκεφτούν κανένα προξενιό να σου κάνουν. Μην ταραχτείς στα 10, μπορεί να υπάρξει και 1 καλό. Άντε, μπορεί να φύγεις και κερδισμένη!

xx