Κάθε σχέση έχει τα πάνω της και τα κάτω της, τις όμορφες στιγμές και τους τσακωμούς, τις αγάπες και τα δράματα. Όλα μέσα στη ζωή είναι, δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μη μαλώσει για ηλιθιότητες, να στεναχωρηθεί, να ξενερώσει και στο τέλος να τα ξαναβρεί. Κάπως έτσι κι εσύ με το αγόρι σου, έχεις βρεθεί να μαλώνεις για ανούσια και ασήμαντα πράγματα. Υπήρξαν και φορές, βέβαια, που αντί να μαλώσεις, έπρεπε να το δεις καλύτερα ως σημάδι ότι αυτή η σχέση πρέπει να λήξει. Ανάμεσα στους τσακωμούς που όλοι έχουμε κάνει, ποιοί είναι αυτοί άραγε που ... δεν είναι και τόσο νορμάλ;

1. Έψαξες το κινητό του/έψαξε το προφίλ σου στο facebook. Κάτι τέτοιο δυστυχώς δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης, που για κάποιο λόγο έχει εδραιωθεί και σπάνια εξαφανίζεται από τη σχέση. Αν θεωρείς ότι ο άλλος σε κοροϊδεύει και σε απατάει, δεν υπάρχει καν λόγος να ψάξεις κάτι δικό του, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι μαζί του. Για περισσότερα διάβασε εδώ.

2. Για τα ρούχα. Okay, πες αυτό εξαρτάται. Το να μαλώσετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα επειδή φόρεσες πολύ κοντή φούστα, αποτελεί ένα δείγμα ότι δεν κολλάει καθόλου ο τρόπος που σκέφτεστε και ότι νιώθει ανασφάλεια (και ζήλια) με την κοινωνική σου συμπεριφορά. Το να του την πεις επειδή δεν ντύθηκε τόσο καλά στο οικογενειακό τραπέζι της θείας σου, δεν είναι δα και τόσο σπουδαίο - πες ότι έτυχε ή ότι δεν το σκέφτηκε.

 

3. Κατηγορείτε διαρκώς ο ένας τον άλλο. Ποιος φταίει που χάσατε την ταινία, ποιος φταίει που ξεμείνατε από καφέ, ποιος ξέχασε να πληρώσει εκείνο το λογαριασμό, ποιος δεν είναι συνεπής, ποιος είναι επιθετικός, ποιος είναι νευρικός. Αν μπειτε σ' αυτό το ανόητο παιχνίδι της ανταλλαγής κατηγοριών, δεν υπάρχει γυρισμός. Κανονικά πρέπει να πατήσετε το restart και να αναθεωρήσετε αρκετά πράγματα.

4. Σε μειώνει όλη την ώρα. Σε ειρωνεύεται για τις σπουδές σου ή τις φίλες σου, μιλάει υποτιμητικά για τους γονείς σου, σχολιάζει τη δουλειά σου, τονίζει σε κάθε ευκαιρία πόσο καλύτερος είναι εκείνος σε όλους τους τομείς. Μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός ακόμη κι όταν παίζετε επιτραπέζια. Μωρέ, μήπως να τον άφηνες;

5. Παραπονιέται ότι τον παραμελείς. Ουσιαστικά θέλει να αφιερώνεις σ' αυτόν όλο σου το χρόνο. Από το πρωί που ξυπνάς μέχρι την ώρα που πέφτεις για ύπνο, αυτός θέλει να αποτελεί τη μόνη σου έννοια.

6. Σε πιέζει να κάνετε πράγματα που δε θέλεις. Να τον συνοδεύσεις σ' εκείνο το πάρτι, να κάνεις τις δουλειές του (άντε τρέξε στην τράπεζα για χάρη του), να βγεις με εκείνον και τους γονείς του, να πας στο γάμο της ξαδέρφης της ξαδέρφης του. Γενικώς θέλει να σε κάνει ό,τι θέλει, εσύ αντιδράς και σφάζεστε. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά ούτε εδώ υπάρχει σωτηρία.

xx