Μεγάλη ευλογία να σε συμπαθήσει η κολλητή του, τεράστια ανακούφιση να τη συμπαθήσεις κι εσύ. Μπορεί να μην πάρει το μέρος σου σε κάποιο τσακωμό, μπορεί να τη νοιάζει περισσότερο το μέλλον του κολλητού της παρά το δικό σου, μπορεί να ζηλεύεις τη σχέση τους, αλλά δεν έχεις κανένα λόγο να τη βλέπεις ως απειλή σε περίπτωση που ισχύουν και τα παρακάτω:

1. Αν είναι φίλοι χρόνια και βλέπεις ότι η σχέση τους είναι "αθώα". Έλα, ξέρεις τι εννοώ. Θα μπορούσε να κρύβεται πάντα ένα δειλό φλερτ πίσω από τη φιλία τους ή απλώς να είναι πραγματικοί φίλοι και ποτέ να μην υπήρξαν κάτι παραπάνω. Δε χρειάζεται να ξέρεις το ιστορικό τους, πολλές φορές αρκούν μερικά λεπτά μαζί τους για να καταλάβεις.

2. Αν βλέπεις ότι υπάρχουν όρια μεταξύ τους. Θα τον έπαιρνε αγκαλιά μέσα στη μούρη σου; Θα καθόταν στα πόδια του μπροστά σου; Δεν έχει σημασία πως φέρονται μεταξύ τους, αλλά έχει τεράστια σημασία αν δεις ότι προσπαθεί να είναι εντάξει απέναντι σου και να διαμορφώσει τη συμπεριφορά της έτσι ώστε να μη γίνει παρεξηγήσιμη. Όση δουλειά θέλει από τη μεριά σου, άλλη τόση δουλειά χρειάζεται κι από τη δική της.

3. Αν η φίλη του σε σέβεται και σε υπολογίζει. Αν είσαι τυχερή, η φίλη του θα είναι ένας άνθρωπος που θα σε πλησιάσει, θα νοιαστεί να σε γνωρίσει και θα σε κάνει παρέα. Αν είσαι από τις άτυχες, τότε η φίλη του θα προσπαθεί να μπει ανάμεσα σας, θα του βάζει λόγια και θα είναι προκλητική σε όλα της. Εσύ, σε ποιά κατηγορία βρίσκεσαι;

4. Αν έχει κι εκείνη σχέση. Ναι προφανώς και δεν είναι ένας λόγος για να τη συμπαθήσεις, αλλά τουλάχιστον είναι ένας καλός λόγος για να σταματήσεις να τη βλέπεις σαν απειλή. Γιατί να έχουν και οι δύο τους άλλες σχέσεις και να μην τα βρουν μεταξύ τους δηλαδή αν υπήρχε τέτοιο θέμα; 

xx