Φαντάζομαι πως όλες έχετε παρατηρήσει πως κάνει το αγόρι σας ή ο αδερφός σας όταν αρρωσταίνει. Αν όχι, θα σας πω εγώ, σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου! Η θερμοκρασία τους φτάνει με το ζόρι μέχρι 37 και νομίζουν ότι ψήνονται στον πυρετό, έχουν ρίγη και νιώθουν ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, ενώ όταν έρχεται η ώρα να φάνε σούπα, νιώθουν λες και τρώνε το τελευταίο τους γεύμα. Αλήθεια, τι παθαίνουν και νομίζουν ότι βρίσκονται στα τελευταία τους μ' ένα απλό κρύωμα; Τι τους συμβαίνει;

Αντίθετα οι γυναίκες, φαίνονται πιο θαρραλέες όταν πρόκειται για κρύωμα και τα σχετικά, άσε που μπορεί να πάνε κανονικότατα σε δουλειά ή σχολή και άλλες υποχρεώσεις. Για όλα φυσικά υπάρχει και μια εξήγηση! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μεγάλες ποσότητες οιστρογόνων στον οργανισμό, βοηθούν στην αντιμετώπιση των ιών που φέρουν πολύ πιο βαριά συμπτώματα.

Όταν ένας ιός εισέρχεται στο σώμα, προκαλεί την ασθένεια επειδή αντιγράφεται μέσα στο κύτταρο - ξενιστή. Ο αριθμός των αντιγράφων που θα δημιουργήσει στον οργανισμό μας, επηρεάζει και τη σοβαρότητα της ασθένειας. Οι ενώσεις των οιστρογόνων εμποδίζουν την αντιγραφή του ιού, αλλά μόνο στο γυναικείο σύστημα. Οπότε υποθέτουμε ότι ένας άντρας περνάει πολύ πιο βαριά (και κατάκαρδα) μια ασθένεια σε σχέση με το γυναικείο φύλο.

Μωρέ, μήπως έχει κι αυτός τελικά τα δίκια του;

xx