Μα είναι δυνατόν; Να είσαι νέο κορίτσι, και παρόλα αυτά, να μην έχεις καθόλου διάθεση για σεξ αυτό τον καιρό; Έτσι σκέφτεσαι, και λογικό να το σκέφτεσαι, εάν περνάς τέτοια φάση, αλλά μην πανικοβάλλεσαι. Σε όλες μας έχει τύχει, και οι λόγοι είναι διαφορετικοί σε κάθε περίπτωση. 

Δες εδώ πως θα ανέβει η σεξουαλική σου επιθυμία!

Οι πιο πιθανές αιτίες που η libido σου έχει φτάσει στο ναδίρ, είναι οι παρακάτω:


1.    Έχεις πάρει πολλά κιλά και σε «έχει ρίξει»


Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι βασική προϋπόθεση για να έχεις όρεξη για σεξ. Εάν έχεις βάλει κιλά και η εικόνα του εαυτού σου δεν σε ικανοποιεί, τότε είναι λογικό να αισθάνεσαι άβολα με το σώμα σου και να μην θέλεις να το δείχνεις ούτε στον παρτενέρ σου, είτε πρόκειται για το αγόρι σου είτε για κάποιον που γνώρισες πρόσφατα.

2.    Κουράζεσαι σε υπερβολικό βαθμό


Οι εξαντλητικοί ρυθμοί ζωής δεν βοηθούν στην ερωτική διάθεση και ειδικά όταν μιλάμε για σχέση και όχι για κάτι περιστασιακό που σου εξάπτει την περιέργεια. Στην περίπτωση της σχέσης, το ζευγάρι μπορεί να νιώθει εξουθενωμένο στο τέλος της ημέρας και όταν πλησιάζει στο κρεβάτι να επιθυμεί απλά να κοιμηθεί… Δες εδώ αιτίες που μπορεί να σου στερήσουν τον οργασμό.

3.    Αλλάζουν οι ρόλοι


Πάλι αφορά εσάς που έχετε σχέση. Ο ερχομός ενός μωρού, η συγκατοίκηση με τον καλό σου ή η φθορά της σχέσης επιδεινώνουν συνήθως την ερωτική ζωή του ζευγαριού, γιατί αλλάζουν οι ρόλοι και οι ισορροπίες στην καθημερινότητα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα και να το συζητήσεις με τον άνθρωπό σου. Έχεις ό,τι χρειάζεται για να κάνεις μια σχέση που θα κρατήσει; Δες εδώ!

4.    Παίρνεις φάρμακα


Μπορεί να μην είναι ψυχολογικό το ζήτημα, αλλά οργανικό! Τα αντικαταθλιπτικά, για παράδειγμα, μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία στην διέγερση ή στον οργασμό. Επίσης τα φάρμακα που περιέχουν οιστρογόνα, προγεστερόνη αλλά και τα αντισυλληπτικά έχουν κατηγορηθεί ότι μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία. Μην βιαστείς να σταματήσεις τα φάρμακα που παίρνεις, απλά ρώτα τον γιατρό σου για το τι πρέπει να κάνεις.


5.    Έχεις αλλεργίες


Έρευνα έδειξε πως το 83% αυτών που υποφέρουν από αλλεργίες υποστηρίζουν ότι αυτό επηρεάζει την σεξουαλική τους ζωή. Τα αντισταμινικά μάλιστα μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στον κόλπο!

6.    Κάνεις πολύ αυστηρή δίαιτα


Ξεκίνησες πρόσφατα αυστηρή δίαιτα; Εκτός από τα κιλά, μπορείς να χάσεις και τη διάθεση για σεξ! Αλλαγές στην διατροφή μπορεί να απορυθμίσουν τον οργανισμό και να επηρεάσουν το σεξ. Πριν αρχίσεις εξαντλητικές δίαιτες λοιπόν, δες ένα διατροφολόγο.

7.    Δε σημαίνει ότι φταις εσύ

Η σεξουαλική επιθυμία και η διάθεση για παιχνίδια, προκαταρκτικά, σεξ και χάδια εξαρτάται και από το τι σου εμπνέει ο σύντροφός σου. Εάν είσαι στην αρχή της γνωριμίας και «δεν σου βγαίνει» ενώ προσπαθείς, μάλλον σημαίνει ότι δεν κολλάνε οι χημείες σας… Εάν είσαι καιρό με τον φίλο σου και δεν έχεις διάθεση για σεξ, μπορεί να φταίει η δική του συμπεριφορά που σε ξενερώνει. Συζήτα το! Και δες εδώ.. τι περιμένουν οι γυναίκες από τους άντρες και τι τελικά παίρνουν.