Αναρωτιέσαι γιατί δεν έχεις οργασμό; Πολύ σπάνια-ή και ποτέ- έφτασες σε οργασμό και ανησυχείς γιατί μπορεί να συμβαίνει; Πέρα από τους ψυχολογικούς ή ιατρικούς λόγους, που θα στους πουν οι ειδικοί, υπάρχουν και κάποιες... κουλές αιτίες που δεν μπορείς να ολοκληρώσεις. Διάβασέ τες και παράλληλα κατέβασε αυτή την εφαρμογή που θα σε κάνει να ... βελτιωθείς στο σεξ!

1 Κάθεσαι στο γραφείο πάρα πολλές ώρες


Η καθιστική ζωή, εκτός από προβλήματα στην υγεία και στη ψυχολογία, φέρνει μπελάδες και στο σεξ! Εάν είσαι για ώρες καθιστή -για παράδειγμα κάνεις δουλειά γραφείου και είσαι στην καρέκλα για δέκα ώρες-, μπορεί να επηρεάσει τους πυελικούς μύες -αυτούς που βρίσκονται εκεί κάτω- και να κάνει δύσκολη τη διαδικασία του οργασμού, σύμφωνα με τους σεξολόγους. Το να σηκώνεσαι συχνά από το γραφείο ή να κάνεις stretching σίγουρα θα βοηθήσει!

2. Φοράς ψηλά τακούνια


Σύμφωνα με τον δόκτωρα Eden Fromberg του SoHo OBGYN στη Νέα Υόρκη, αλλά και με άλλους επιστήμονες, η χρήση των ψηλών τακουνιών για εκτεταμένο διάστημα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λεκάνη, στη μέση, στα πόδια και σε αυτό που μας ενδιαφέρει: στους πυελικούς μύες. Με πολύ απλά λόγια, οι πυελικοί μύες «μπλοκάρουν»και δεν μπορούν να μεταδώσουν το μήνυμα της διέγερσης στα γεννητικά όργανα. 

3. Πίνεις πολύ αλκοόλ και λίγο νερό


Το σώμα χρειάζεται άφθονο νερό για να μπορέσει να... λειτουργήσει, καθώς αποτελείται από κολλαγόνο, ελαστίνη και ρελαξίνη. Για να κάνει τα μαγικά του.. εκεί κάτω, πρέπει να είσαι καλά ενυδατωμένη για να λειτουργήσουν όλα ρολόι. Το αλκοόλ, εν αντιθέσει, σε αφυδατώνει φουλ.

4. Παίρνεις φαρμακευτική αγωγή


Κάποια φάρμακα σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χαμηλώσουν τη λίμπιντο, άρα και τη διάθεση για σεξ, άρα και τον οργασμό. Δες εδώ πως θα ανεβάσεις τη λίμπιντό σου. Φάρμακα για την πίεση του αίματος, αντισυλληπτικά χάπια ή αντικαταθλιπτικά είναι οι κύριοι ένοχοι συνήθως. Οι ειδικοί, σε τέτοιες περιπτώσεις, συνιστούν λιπαντικό για να μη νιώθει άβολα η κοπέλα και για να επιτευχθεί καλύτερα η ολοκλήρωση.

5. Ο παρτενέρ σου είναι λίγο... άσχετος


Βέβαια, αυτός ο λόγος, δεν είναι ιδιαίτερα κουλός, το αντίθετο μάλιστα. Είναι ιδιαίτερα συνηθισμένος. Το να μην φτάνεις σε οργασμό, δεν είναι απαραίτητα δικό σου σφάλμα. Μπορεί να οφείλεται σε αυτόν που δεν ξέρει... που πάν' τα τέσσερα! Ή σε κάποιον, για να μην είμαστε και σκληρές, που πολύ απλά δεν έχει βρει ακόμα τα κουμπιά σου. Δείξε λίγο υπομονή και αφιέρωσε λίγο χρόνο, στη δεύτερη περίπτωση. Κάντε μια συζήτηση για τα γούστα του καθενός στο κρεβάτι... και ξεκινήστε δουλειά! Επίσης, διάβασε εδώ, τι πρέπει να πεις και τι ΔΕΝ πρέπει να πεις, όταν αυτός έχει πρόβλημα...στο σεξ.


6. Δεν κάνεις πολύ θόρυβο

Ειδικοί στις σχέσεις και στο σεξ, όπως η Laurel House, υποστηρίζουν πως οι γυναίκες που είναι .... μουγκές στο σεξ, είτε επειδή δε θέλουν να κάνουν θόρυβο, είτε  επειδή δεν τους βγαίνει, έχουν λιγότερες πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό κι αυτό γιατί «μπλοκάρουν» και δεν μπορούν να το απολαύσουν. 

7. Δεν ευχαριστείς τον εαυτό σου συχνά


Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση, όταν γίνεται συχνά, σε κάνει πιο οργασμική και έτσι νιώθεις πολύ πιο άνετα κατά τη διάρκεια του σεξ. «Ο οργασμός φέρνει οργασμό», με άλλα λόγια. Δες εδώ πως 8 πράγματα που δεν ήξερες για την γυναικεία αυτοικανοποίηση.

8. Τα επίπεδα ωκυτοκίνης σου είναι χαμηλά


Η γνωστή ορμόνη «αισθάνομαι καλά», η ορμόνη της ευτυχίας δηλαδή, πηγαίνει χέρι-χέρι με τον οργασμό. Αν το σώμα σου δεν παράγει αρκετή, τότε δυσκολεύεσαι να ολοκληρώσεις. Μπορείς να την ανεβάσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, με το να είσαι κοντά σε ανθρώπους που αγαπάς ή με ζώα.

9. Έχεις ξεχάσει να πας τουαλέτα πριν το σεξ


Όταν σκέφτεσαι πως «πρέπει να κατουρήσω» και παράλληλα κάνεις σεξ, ε λογικό δεν είναι να μην μπορείς να φτάσεις σε οργασμό; Αλλά και πέρα από το ψυχολογικό, είναι και πρακτικό το ζήτημα. Όταν η κύστη σου είναι πλήρης, είναι πολύ πιο δύσκολο να ολοκληρώσεις.