O Στέργιος και η Χρίστα περιγράφουν το πρώτο ραντεβού, έτσι όπως το αντιμετωπίζει ένας άντρας και μια γυναίκα.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ: Που θα (την) πάμε /part 1: Κανονικά θα έπρεπε να αρχίσω από τα ρούχα, αλλά το μέρος που θα γίνει το ραντεβού μετράει πολύ. Δεν θέλουμε να σκάσουμε μούρη στο μπαράκι της γειτονιάς με γραβάτα και σακάκι. Μια βδομάδα θα μας κοροϊδεύει ο μπάρμαν που είναι και φιλαράκι. Ούτε να πάμε στο εστιατόριο με λερωμένο all starάκι και σκισμένο τζιν. Κανένα εστιατόριο βέβαια. Ποτέ στο πρώτο ραντεβού. Ποτέ φαΐ στο πρώτο ραντεβού. Εκτός κι αν είμαστε 15 (πωωωω τι είπα τώρα, μακάρι να ήμουν 15, δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ήμουν 15), οπότε ΜΟΝΟ McDonalds/Goody’s θα σε πάμε. Αλλά γενικά από τα 18 και πάνω μπαράκια, όχι να γεμίζουν, ούτε και να είναι 2 παρέες.

ΧΡΙΣΤΑ: Που θα πάμε; Όχι, δε χρειάζεται να το βρεις και να ‘’με πας’’. Μπορούμε να αποφασίσουμε μαζί σε ποιο μαγαζί θα πάμε ή έστω να συμφωνήσουμε στην περιοχή και όταν με το καλό φτάσουμε, βλέπουμε. Είναι κλισέ να μου το παίξεις ψαγμένος από το πρώτο ραντεβού. Άσε με να μαντέψω, θα με πας σε κανένα μπαράκι που πας κάθε σου καινούρια κατάκτηση, οι σερβιτόρες και ο μπάρμαν σε ξέρουν με το όνομα σου και σε κερνάνε σφηνάκια πριν καν μπεις στο μαγαζί. ΟΥΑΟΥ. Είσαι δημοφιλής, το πιάσαμε. Προτιμώ να πάμε κάπου όπου θα είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Όσο για τα ρούχα, δε θα σκάσω με το φόρεμα που ονειρεύομαι για το γάμο μου (όχι εγώ, μια φίλη μου) ούτε με τα ρούχα που πάω γυμναστήριο (αυτό και αν όχι εγώ, μια φίλη μου!). Κάτι ενδιάμεσο, καλόγουστο, ούτε πολύ καλό, ούτε πολύ πρόχειρο. Να πηγαίνει με όλα τα πιθανά μαγαζιά που ΘΑ ΜΕ ΠΑΣ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ: Που θα (την) πάμε / part 2: Περιοχή της ή περιοχή μου; Ή κάπου στη μέση; Αν υπάρχει αμάξι όλα παίζουν. Αν όχι προτίμαμε την περιοχή μας. Την ξέρουμε καλύτερα, είναι πιο κοντά στο σπίτι μας, όπου θα γίνει και το μοιραίο αν εξελιχθεί έτσι η βραδιά και δεν φτάνει που κεράσαμε θα μας βάλετε μετά να πάρουμε και ταξί;

ΧΡΙΣΤΑ: Δε χρειάζεται να έχεις αυτοκίνητο, ζούμε και χωρίς αυτό. Ας είναι κάπου στη μέση. Αν και καλύτερα να βρεις τρόπο να με γυρίσεις σπίτι μου, έστω και με τα πόδια που λέει ο λόγος, τεμπέλη. Δε θα σε κάνει το αυτοκίνητο ιππότη!

ΣΤΕΡΓΙΟΣ: Ρούχα: Βάσει των όσων αναλύθηκαν παραπάνω καταλήγουμε σε ένα t-shirt με κάποιο σχέδιο (όχι μην βάλεις αυτό που λέει FBI=Female Body Inspector), τζιν ψιλο-loose, μεσαιοκάβαλο και με ένα καθαρό all star ή ένα μποτάκι. Όχι αθλητικά, δεν πας για καφέ το μεσημέρι, είναι Σάββατο βράδυ και βγαίνετε.

ΧΡΙΣΤΑ: Απλό φόρεμα, μπότες και όχι έντονο μακιγιάζ. Σε αντίθεση με τα αρσενικά, εμείς μπορεί και να μπούμε στον πειρασμό να ψωνίσουμε κάτι καινούριο για το πρώτο μας ραντεβού. Όχι ότι δεν έχουμε ρούχα να βάλουμε, αλλά το καινούριο σου δίνει και άλλο αέρα, πώς να το κάνουμε τώρα. Αν πάνε όλα καλά με τ’ άστρα, μπορεί να προλάβεις να ισιώσεις τα μαλλιά σου στο κομμωτήριο. Αν όχι, μακάρι να υπάρξει δεύτερο ραντεβού για να δει τον ισιωμένο σου εαυτό.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ: Ξύρισμα: Να ξυρίσω τα γένια ή να τα τριμάρω απλά; Και στην περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής (έτσι τη λέει ένας γνωστός σε περιόδους ξηρασίας); Άμα την ξυρίσω θα φανεί ότι είχα σιγουράκι το σεξ σήμερα. Α, προφυλακτικά μην ξεχάσω να πάρω. Φυσικά και δεν έχω σκοπό να σε ρίξω στο κρεβάτι από το πρώτο ραντεβού#not

ΧΡΙΣΤΑ: Από το πρώτο ραντεβού; Seriously? Τσάμπα η προετοιμασία.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ: "Τι παραγγέλνω: Μπίρα που είναι συνηθισμένη, ένα καλό ουίσκι (Glenfidditch, Laphroaig, Macallan, Cragganmore κτλ) ή ένα κοκταίηλ για να το παίξω ιστορία και να της δώσω να δοκιμάσει κιόλας και να εντυπωσιαστεί από την επιλογή μου;" Εδώ δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Μπορείς να είσαι low profile μπορείς και show off.

ΧΡΙΣΤΑ: Θα πάρω ό,τι θα έπαιρνα συνήθως, οι γυναίκες δεν βασίζονται στο ποτό για να εντυπωσιάσουν. Βέβαια μπορεί  το συνηθισμένο μας ποτό να είναι από μόνο του εντυπωσιακό, μη βιαστείς να μας πεις φιγουρατζούδες. Η άλλη μπορεί να πίνει πάντα White Russian, γούστα είναι αυτά. Προσωπικά, θα έπαιρνα ένα ταπεινό ποτήρι κόκκινο κρασί.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ: Κάνω κίνηση για φιλί στην αρχή ή στο τέλος; Το manual λέει τέλος γιατί αν τη φιλήσεις από την αρχή τι νόημα θα έχει το πρώτο ραντεβου; Χρειάζεται και λίγη αναμονή.

ΧΡΙΣΤΑ: Προφανώς και θα με φιλήσεις στο τέλος, να έχω κάτι να περιμένω μιας και θα έχω φάει τη φλυαρία σου όλο το βράδυ.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ: Θα μου ζητήσει να ανέβω πάνω: Αν υπάρχει αμάξι και την γυρνάς παίζουν δύο σενάρια. Είτε της προτείνεις από μόνος να ανέβεις πάνω, αφού πρώτα έχετε φιληθεί ή την καληνυχτίζεις και τη βγάζεις από την δύσκολη θέση είτε να σου πει εκείνη καληνύχτα είτε να σου ζητήσει να ανέβεις. Γιατί στην πρώτη περίπτωση σκέφτεται ότι θα ξενερώσεις και στην δεύτερη ότι θα την πεις εύκολη.

ΧΡΙΣΤΑ: Seriously πάλι; Δε χρειάζεται να γίνουν όλα από το πρώτο ραντεβού. Λίγη υπομονή δε βλάπτει! Εξάλλου πρέπει να αναλύσω πρώτα όλο μας το ραντεβού με τις φίλες μου, βήμα βήμα, για να μου πουν αν εγκρίνουν. Να τι θα κάνω  λοιπόν όταν εσύ θα αναρωτιέσαι γιατί δε σου είπα να ανέβεις στο σπίτι μου.